October 01, 2013

konflik identiti

aku kadang confius betul dengan diri sendiri. (-___-') walaupun umur dah 24 tahun tapi taste aku still macam kanak-kanak 14 tahun. :p aku cuba nak jadikan taste aku macam taste mak mak tapi alaaa takde feel laaa. (x___x) mihmihmih. mungkin sebab belum ada anak kotttttt :p kaw tunggu aku ada anak esok, mungkin aku tak pakai dahhh shawl belit-belit bagai, seluar warna-warni kpop segala, sebab tak mustahil aku sarung tudung indon dan seluar trek jeww. muehehe :p tapii nanti kesian laki aku. tengok pon tak berselera. kahkahkah. ;p tapi kaw ape tauuuu, dalam tudung indon dengan seluar trek sememeh tu siap ada lingerie harimau bintang mana kita tahuuuuuu. HAHAHA ;P

heyy aku kalau tak kelaut tak sahhhh. T___T berbalik kepada tajuk asal, sebenarnya kenapa aku cakap aku ada konflik identiti sebabbbbb, 


aku kan baru bukak kedai dobi. masa awal-awal hari tu belum ada gelas pinggan sudu segala. banyak benda tak lengkap lagi kann. dah alang-alang, aku ajak la syafiq pegi ikea sebab nak beli rak toto, meja, tirai, pinggan mangkuk segala sebab senang dekat satu tempat je semua ada. settle bahagian besar-besar, masuk bahagian pinggan mangkuk. haa kaw suaaaaa la pinggan mangkuk cantik curlass elegent kemainnn, aku tetap pilih pinggan gelas sudu plastik warna-warni ni. HAHHAHAA. comellll sangatttt hokeyyy. rasa macam anyonyonyonyoooooo ;p padahhhh betulll lepas ni kalau ada tetamu atau sedara mara yang datang kedai aku, mantikkk hidang guna gelas pinggan plastik ni jewww. HAHAHA. adik aku bantai tanya, pinggan untuk letak makanan kucing ke kak? sioootttt kennnn. :p cuma lecehnya pinggan ni, kan kecikkk je kelebaran dia. nama lagiii pinggan kanak-kanak ribena kannn. aku asal makan mesti bertambah sebab alasan, pinggan kecik. mataketassangatttpadahalllll kuikuikui ;p

haaa belum masuk bab tiraiiii. tirai ni dah lamaaa aku aim. asal nak beli habis stok. asal nak beli habis stok. T___T tapi aku tetap tak putus hasaaa. aku nekad kali ni ada ke takde, aku tetap nak beli walaupun yang display punya. nasib baikkkkkkkk time aku pegi ni ada last dua ketul. nasib baikkk (-___-') aku amek seketul, adik aku amek seketul. terus sold outt. kehkehkeh :p

aku sangatttt menitikberatkan warna dalam kehidupan seharian. aku tak pasti orang lain tapi kalau kaw tanya aku, warna ni mampu menghidupkan mood aku. kalau sesuatu tempat tu ceria je warna warni, mesti mood aku seceria warna-warni walaupun contohnya dalam hati ada masalah negara. :p sebab tu rumah aku banyakkkkkk bermain dengan warna sampai kadang aku rasa macam tadika dahhhh. :P tapi yang penting, bilik tidur utama wajib warna merah sebab warna merah mampu buat jiwa kaw meronta-ronta. :p kohkohkoh. tapi aku rasa warna merah tu bukan faktor utama sangattttt sebab benda ni kalau dah datang feel dia, kaw letak la warna kelabu tahi itik sekalipun kaw tak daya halangggg. muahahahaha. ehh kbai. ;p


21 comments:

  1. Hidup mau kalerfull maaa baru happening, eh kemain dah ada label laundry nadiafarahida kelasssss kau jah ! :p

    ReplyDelete
  2. hamboi kak nadia..very the colourful sgt tau..tapi betul kak..colourful no boleh buat hari kita ceria...sye x tau la orang lain kan..tapi sye suke colourful..klo boleh tiap2 hari tu mesti nak ada jugak kaler2 ni..hehehehe...

    ReplyDelete
  3. Akak tak berani nak bermain dengan warna2 garang untuk apa sekalipun. Tapi warna2 yang ada tu sebenarnya menceriakan keadaan. Cantik langsir tu!

    ReplyDelete
  4. haaa kemainkan colorful kedai dia,hihihi..onie pun macam kak yaaaaaa! menitikberatkan soal warna dalam kehidupan seharian,fuh! kemain ayat aku,haha

    ReplyDelete
  5. comey jer kaler renbooowwww hehehehe :p

    ReplyDelete
  6. Takper..mude lg..sesuai ngn jiwa.. :) akak dulu umur 24 tahun bilik penuh teddy bear lg..huhu..cer tengok skrg bilik org 31 tahun..huwaaaaaa...!! Mimpi lah nak buat bilik barbie doll...eeaahh...?? Hahaha... tp satu tak berubah..masih mampu pakai suar kpop kaler2...ngeeee... tp tudung belit2 mmng tak ar...anak akak belit leher akak ooii... ; p

    ReplyDelete
  7. nice entry.. enjoy betul baca :)) color nie betul2 main mood jiwa dan raga.. keep it up lagi entry mcm nie yee..

    www.fatinzaini.com

    ReplyDelete
  8. Ala, ok lah tu colorful. Chic kan? =D

    ReplyDelete
  9. eh suka ayat..walaupun umur dah 24 tapi taste macam 14..ahahaha..
    akak umur dah 31..tapi taste macam 13 lagi pitaamm ni dik ya..

    rindu nak blog walking mcm dlu tp masa membatasi hukhukhuk

    ReplyDelete
  10. Hahaha..nadia nih klaka la..pe de hal kan..pggan mcm budak2 pun stil leh guna utk mkn pe..

    ReplyDelete
  11. ala comel gila lah... warna warna ni sebenarnya ada efek jugak pada kita kan!

    ReplyDelete
  12. fifi pon berkenan dengan pinggan tu.. hahaha.. tggl tak beli je lagi.. nak beli mangkuk dgn cawan sekali..

    ReplyDelete
  13. warna menceriakan suasana NADIA --- akak suka

    ReplyDelete
  14. wah kak yaya. nanti nak datang kedai dobi ahh nak makan dalam pinggan kaler kaler tu hehe :)

    ReplyDelete
  15. KOMPOM KALER RAINBOW LA KEDAI NANTI.. HEHE.. TAPI TAKPE LA.. CANTIK LA OK

    ReplyDelete
  16. hahaha..betul tu nadia.kat bilik tido letak kaler ape pun mood sentiasa ada kaw2 gtu hikhikhik.oopss

    ReplyDelete
  17. Kak dija dah nak ade baby ni pun suke warna warni hee tapi kan banyak barang rumah gi beli kat daiso pastu semue warna pink pulak, ade orang layan tu menjadi jadi tu hee encik suami layankan. Tirai tu cantik la, nak gak camtu hee

    ReplyDelete
  18. hahahahaa...lawak betul la nadia nih..
    takpe la kedai berwarna warni..senang customer nampak..pon satu daya penarik jugak tu..
    yang bab ada anak pakai cam indon tu salah dik nonnn...heheheeee... ada anak pon nak vogue2 jugak..seluar kpop pon nak pakai jugak ;p

    ReplyDelete
  19. serius ya pndai hias rumah segala bagai!
    tirai tu cun gila la! ct kalau pegi ikea, mmg rasa nk hanggkut semua je. naseb xde rumah sdiri je ni. haha

    ReplyDelete
  20. sesuwai la tu kalerful cam nama blog akak ni ha.. nampak ler yaya ni memang orangnyer hidup dalam warnawarni.. idok ler kusam kalabul malami >.<

    ReplyDelete
  21. colurful tu best..memang akan selalu ceria je bila suasana nampak ceria..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...