October 02, 2013

sinilah tempat kami mula jatuh cintaaa :P

tajukkkkkkkk, kemainnnnn :P gewliii tauuu (x__x) aku tak tahu tahun bila nak habis episod cerita kisah cinta monyet nadiasyafiq ni (-___-') kaw bayangkan la ni cerita tahun 2000 dulu. sekarang dah 2013 hokeyyyy. T____T 13 tahun lepas punya cerita. aku tak pernah lupaa konon cinta pertama katakennnnn muntah hijau :p tapi nak cerita tu mak aiii, kalah sinetron indon berepisod bagaiii. HAHAHA. 

bulan 9 tahun lepas rasanya first time aku share starting cerita kisah monyet kitorang dekat blog aku ni. korang boleh baca dekat entry ni ye, kisah cinta monyet nadia dan syafiq #1. tu baruuuu episod pertama. (-____-') pitammmmmmmmmmmmmmm. selang beberapa hari lepas tu aku ada up lagi satu entry episod kedua, kisah cinta monyet nadia dan syafiq #2. takat tu jew. hewhewheww :P lepas setahunnn, dah takde takde dahhh. HAHAHHA ;) sekarang, meh aku share dengan korang, sedangkan tempat berak sendiri aku kenang, apetah lagi tempat mula-mula jatuh cinta. :p 


haaaaa, ni la rumah kitorang duluuuuu. :) bestnyaaaaaa la zaman kanak-kanak dulu kan. tak perlu fikir malam ni nak masak apa, lepas ni nak bayar bil ape, nak kemas rumah tahun bila :P yang aku tau, main main mainnn selingan, bercinta jap. muehehe. :P dalam gambar dekat atas ni, korang boleh nampak rumah hujung kiri dalam petak merah tu rumah syafiq. rumah aku dekat hujung sebelah kanan sini. heyyyy dulu-dulu mana ada facebook handphone twitter segala. nak dating kemainnnnnn susahhhh. tak de istilah dating pon sebenarnya. nak jumpa time main kriket petang-petang jeww. tapiiii, kata cinta pertama kan. tak dating pon takpe sebab kalau dating nanti dua dua kaku. tapi syafiq ni ada satu perangai tau dulu-dulu. mantikkk malam ni aku kena dengan laki aku sebab cerita dekat sini sebab dia is pemaluuewwwww puii. muahahahaha. ;p  

oleh disebabkan dulu bukan zaman canggih teknologi segala, nak dating tak boleh, janji asal nampak dimata sekejap pon jadi laa. gewliiiiii :p kaw tahu isyarat dia panggil aku macam mana kalau aku dalam rumah aku, dia depan rumah dia? HAHA. (x___x) paling rareee aku rasa sebab dia hanya buat isyarat guna mulut je bergema satu bangunan rumah kitorang. haa cer korang try, naikkan lidah ke langit, nanti akan keluar satu bunyi kan? haaaa bunyi dia buat kuat gileeee sampai dari rumah dia tu aku tengah berak dekat rumah aku sekalipun boleh dengar. kahkahkah. ;)) asal dengar je aku ape lagi, menggelupur nak bukak pintu jenguk rumah dia. kan kitorang rumah sebaris je. haaa keluar je nampak la dia. senyum, lepas tu masuk rumah balik. bodoooo tau. kahkahkah. ;) selang 30 minit jap lagi dia keluarkan bunyi pulak. dah tak ke buang tabiat namanya asal setengah jam jenguk, asal setengah jam jenguk. HAHAHHA. ;P 


kalau korang baca entry kisah cinta monyet nadia dan syafiq #2, kan aku ada bagitau syafiq terpukul bola dengan maha kuat terkena dada aku time main bola kriket kan. T__T haaaaaa dekat court ni la kitorang mainnn anyonyonyooo. heyyyy nostalgia betul. ;)) semoga court ni terus terpelihara dan dijaga rapi sebab ada anak esok-esok, aku nak ajar anak aku main kriket dekat sini kemudian ketuk bola kuat-kuat biar kena dada syafiq. kemainnn berdendam. muahahahah ;p 

tahun lepas rasanya kitorang pernah diinterview oleh wartawan utusan malaysia pasal kisah cinta monyet tak leh blaaa geli hati ni kan siap jadi cover depan bagaiii heyyyy nak pitam rasaaaa. banyakkk lagi kisah cinta orang lain best-best dah kenapaaa nak kisah cinta zaman hingusan ni (-__-') :p 


tapi tu bukan tajuk utama aku nak bagitau. point penting aku nak cerita adalah, pasal hos bomba macam ditulis dalam paper ni. ;)


haaaa dulu kannn takde zaman canggih macam sekaranggg. mana boleh sms wechat whatsapp segalaaa. jadi kitorang main utus-utus surat jeewwww laa. :p 


ni la peti surat rahsia kitoranggggg mihmihmih. ;)) setiap hari kalau kirim surat, letak je dalam ni. nanti pepandai la memasing amek. haa dekat sini la aku sorok surat cinta hadiah segalaaa. hahaha. memang takk laaa nak bawak masuk rumah kannn. heloo dulu mak wa garang macam singaaaa hokeyy. sekarang syafiq la menantu kesayangan diewwww. ;p nostalgia habisssss hos bomba ni. hari tu masa wartawan utusan interview, dorang ada mintak gambar hos bomba ni tapi kitorang mana terfikir nak simpan gambar menatang ni. lagipun hos bomba jew ponnn. hahah. haaa sekarang, nahhhhhhh. :p sekarang mana ada dahhhh zaman orang main utus-utus surat segala niiii. semua main wechat percuma siap datang dengan pakej boleh dengar suara kannnn. tak romantik langsungggggg :P


20 comments:

  1. anyonyonyo...sweettnyer korang bercinta dari zaman sekolah...byk kenangan tu...nnt sambung citer lagi ek...hehe

    ReplyDelete
  2. peti surat rahsia tu yg paling menarik...hahaha...nostalgia sungguh...

    ReplyDelete
  3. Betul2 romantik nakal gituuu tema cinta kamu.semoga berbahagia

    ReplyDelete
  4. bagus nadia ni boleh ingat lagi segala memori..akak dah luper ler...anak dah 3 ni memori terus lesap..kahkahkah..
    tapi ye la, biler kenang balik mesti rasa kelakar kan..geli..tu blom lagi nengok muka masing2 waktu dolu..mesti hingus pon meleleh sama..hahaha

    ReplyDelete
  5. Hahahahah khelesss peti surat rahsia itu... :D

    ReplyDelete
  6. hahahahaaaa.. nostalgianya cinta korang ... bersambung jugak cerita tahun lps, siap ada gambar lagi .... ada tak gambar pakai baju sekolah sama².. mesti ssh nak amik gambarkan.. lagi² dulu pakai kodak ..;p

    ReplyDelete
  7. aloohhh first time bace..hmmmm bkn sweeet dh ni tp JELESNYERR!!! HAHAHHA sy xd pngalaman cinta2 monyet ni alahh minat2 biasa tu adelah tp xp jodoh org dtg nye lein2 cara kn, suke sgt smoga korg kekal hinggan ke jannah..amin :)

    ReplyDelete
  8. Haha comel je. Nostalgia sangat

    ReplyDelete
  9. haha. nostalgia gile kisah cinta ni. hiii.

    ReplyDelete
  10. wa wa west vogi vogi de vas nyer citer cinta anda yer yaya!!.. ai hrp u olz hepily kalerful life until hujung nyawa.. :)

    ReplyDelete
  11. kelakar tau baca cerita kak yaya ni hehe

    ReplyDelete
  12. nostalgia tu NADIA ---- kelakar dedulu yerkkk!!!! sambung le lg nk baca

    ReplyDelete
  13. awlololo...cecomel jek letak surat segala bagai dlm hos bomba tuh..kekeke....

    ReplyDelete
  14. awlololo..cecomel jek letak surat segala bagai dlm hos tu...kekeke

    ReplyDelete
  15. Sweet giler... :D
    Moga ikatan perkahwinan korang kekal bahagia selamanya.. Amin

    ReplyDelete
  16. Memang sweet korang.. cunta monyet kekal, sapa sangka.. akak sndiri pun gagal..hehee

    ReplyDelete
  17. cuba cerita plak macam mana jatuh hati..takde suratkhabar tu..tak baca pun..hehe

    ReplyDelete
  18. yeay!!...kuarters hospital jerteh.. tempat main mase kecik2...

    ReplyDelete
  19. yeay!!...kuarters hospital jerteh.. tempat main mase kecik2...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...