February 06, 2014

Harga built in TV Cabinet

dalam banyak-banyak major renovation dekat rumah kitorang, built in tv cabinet adalah antara projek paling lasttttt ada dalam kepala aku sebabbbbbb rak tv asal memang dah sedia ada jadi buat lambat-lambat sikit pon takpe kotttt. :) lain la kalau tv tu tersadai je atas lantai kannn. lagipon tv kitorang biasa-biasa jewww. lain laa kalauuuu tv led 52 inci keee, touch screen tv keee mihmihmih. :P kalau ikutkan perancangan asal, kitorang nak beli tv baru dulu baruuuuuu buat built in tv cabinet tapi rasa macam membazir pulak sebab tv kan dah ada cuma kecik jeww. T_____T jadi kita pakai je la dulu apa yang adaa jangan membazir. hihi. kita buat yang belum ada jeww muahahaa :P

sebenarnya built in tv cabinet ni aku buat sama-sama dengan mini office dalam masterbed room hari tu. sehari pasang mini office, sehari pasang built in tv cabinet. untuk mini office korang boleh refer dekat entry ni ye, dekorasi dan kos membina pejabat di rumah

so untuk built in tv cabinet ni, meh aku tunjuk keadaan sebelum ye :p



dan ni gambar selepas wiiiiiii~ ;))



ohhh sorryyy, versi malam tak berapa nak clear sangattt sebab amek gambar dalam gelap kannnnn. ni cuma nak tunjuk, lampu biru belakang tv board tu dah termasuk sekali dengan pakej harga yang aku bayar dekat Jeff. dia sebenarnya ada macam-macam warna. ada warna kuning, ada warna putih, ada warna biru. aku pilih warna biru sebab downlight rumah aku dah warna putih, lampu syiling dah warna kuning. so kita pilih warna yang belum ada. hihihi.



haaa ni versi siang hari. sebenarnya dalam contoh gambar asal takde pon tiang seri dua batang dekat sebelah rak tv tu tapi aku saje gatal suruh jeff tambah konon-konon dengan harapan nampak lagi smart aaaaa mihmihmih. :p tapi oleh disebabkan tiang tu warna putih, dinding ruang tamu aku memang sedia asal warna putih, jadi tiang tu tak berapa nak nampak sangat. nanti la ada masa upah orang cat ruang tamu balik. buat masa sekarang i is pemalas sebab lagi suka tidur dari buat kerja. :P nak nak kerja kemas rumah huhuuu :p 

bawah tv gantung tu ada 3 drawer kan. kanan kiri warna putih. tengah-tengah warna hitam. semua boleh bukak cuma yang warna hitam tu material dia kaca. haaa kebanyakan built in cabinet dekat rumah aku ni aku banyak bermain dengan warna hitam putih je sebab nampak moden dan senang nak matchingkan dengan apa-apa dekorasi contohnya kabinet dapur, mini office, bilik air, tv kabinet ni. haa senang cakap majoriti tema rumah aku hitam putih la huhu. 

ni adalah projek ketiga hasil tangan Intech Kitchen dekat rumah aku. yang first kitchen kabinet, second mini office dalam masterbed room. haaa nampak tak betapa puas hatinya aku dengan hasil kerja dorang. aku kalau tak berkualiti, takdenya aku nak hire banyak-banyak kali. harga dia setaraf dengan kualiti yang dorang providekan. lagipun ada warranty dan customer servis dorang memangggg tiptop. jeff sangatttttt menjaga customer dia. tu aku paaaaaling suka! :) 

untuk built in tv cabinet dekat rumah aku ni, aku dapat harga RM4000 siap sume. kalau korang nak sebijik sejibon macam aku punya, nanti korang bagitau jeff eh. takpon dari sini korang dah boleh buat anggaran kasar berapa duit korang kena sediakan kalau nak buat rak tv pasang siap. dia lain ukuran lain harga, lain pattern lain harga. haa senang cite korang contact je dorang terus. jangan tanya aku, aku tak tauuuuuuu. hihihihi :p

ok dahhh, pergi order sekarang. :))




0126252528 / 03-87243528



atau boleh pegi terus ke showroom dan kilang dorang di, 



47, Jln Mega 1A, Tmn Industri Mega, 43500 Kajang.




17 comments:

  1. Syok nadia, segala mak neka dalam rumah built in.. Beruntung korang.. Memang puas hati yg built in ni kan, sepadan la dengan rege kan :)

    ReplyDelete
  2. nanti dah ade rumah ida call si jeff ni. kkkkkk ;p

    ReplyDelete
  3. salam ... wahhh mak buyong nie , rajinnyer mengemas rumah ... jgn aktif sangat ... banyak kan berehat ... suruh jew shafiq buat semua keje ;)

    ReplyDelete
  4. cantik tp mse buka lampu biru tu xke sakit mata mase menonton tv?

    ReplyDelete
  5. nampak neat and clean plus smart ;)

    ReplyDelete
  6. Seriussss memg cantikkkk gilerrrr la nadia

    ReplyDelete
  7. Macam mahal je untuk saiz besar tu... teman buat built in rak kabinet tv lebarnya 10 kaki dari lantai sampai ke siling baru dalam RM2500 je... siap ada tower shelf lagi + 3 batang tiang deco....

    ReplyDelete
  8. keren ya, apalagi jika sesuai apa yang kita inginkan.

    ReplyDelete
  9. Jauh bezanye ekkk...ni ade gak yg gatai tgn nk bud in kebinet tv niii..kihkih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...