February 17, 2014

tempat menarik untuk dikunjungi sepanjang musim cuti persekolahan

sejujurnya sifat kaki berjalan suka melancong aku adalah diwarisi datangnya dari peel mak ayah aku. :p tapi takde la hard core gileee sampai setiap bulan sanggup ikat perut demi nak berjalan tu takkkk. :) ni just tahap asal cuti sekolah nak berjalan. asal cuti sekolah plan dah berderetttt. :) haa tu peel mak ayah aku. mungkin laaa sebab sekarang dah senangg sikit semua dah besar panjang dan aku spesis kaw ajak laa pegi jalan mana punnn tak pernah aku tolakkk kehkehkeh :p 

dan percayalah, antara tempat yang selaluuuu sangattt dahh kitorang pegi tapi tak pernah jemu-jemuuu antaranya adalah pulau pinang. asyik-asyik pulau pinang. :P seingat aku, seumur aku hidup, pulau pinang ni dah lebih 20 kaliiiiii aku pegii. :) kenapa? sebabbbbb, mak ayah aku suka makan hewhewhew :p makanan pulau pinang besttttt hokeyyyyyy. setiap kali kitorang pegi pulau pinang, aku rasa lebihhh 10 kali sehari kitorang akan makan makann makannnn sebabbb semua benda nak try. ;) lagipon ayah aku dulu memang lahir dan membesar dekat pulau pinang. so no wonder laaa dia suka pegi pulau pinang. :) selain dari makanan yang ohsem, pulau pinang banyakkkk tempat yang best-best contohnyaaaa, bukit bendera :) 




tapiiiii, selama-lama aku pernah jejak kaki di Pulau Pinang, tak pernah pon aku tauuu tentang kewujudan Penang Camera Museum niiiii. T___T tu pon tau selepas aku search tempat-tempat menarik untuk dilawati sepanjang musim cuti sekolah dan terjumpa dalam website Virtual Malaysia. 



haa korang boleh baca details tentang muzium camera ni dekat sini ye, Penang Camera Museum. 

hoiii senangg keje akuuu. selalu buntuuu habis nak pegi manaaa next cuti sekolah. so aku dah tauuu dahhhhh lepas ni website mana aku nak rekemen dekat mak ayah aku suruh pilih tempat best. :) haaa nanti korang boleh laaa refer samaaa. semua under Virtual Malaysia jeeewww antaranyaa,

1. Langkawiiiiii  



entry langkawi paling sadisssss sebab tak pernah up pon dekat blog walaupun dah berkali-kali pegi. alasannya, aku malasss :p

 
2. Sarawakkk 



haaa bulan depan cuti sekolah lagiiiiii kannnnnn? wiwiwiwi ;)) so korang boleh refer website ni yeee, www.virtualmalaysia.com. semua negeri adaaa tempat best diaaa. jommm bercutiiiii :)


10 comments:

  1. penang kan antara tempat makan terbaik di dunia....aku pom gi penang...

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya gi holiday, lama tak gi langkawi.

    ReplyDelete
  3. Sarawak disitu..rindunya zmn student kat sana

    ReplyDelete
  4. Bagus nadia share psl virtual malaysia...pasni leh terjah

    ReplyDelete
  5. ohsem! lepas ni nadia dah boleh tepek peta dunia kt dinding then spot yg mane dah pegi..boleh buat kenangan ;)

    ReplyDelete
  6. suke penang mmg bnyk kedai mkn best .. tp jauhnya yaaaa amat... mcm tobat nak pg lg dah huhuhuhu...

    ReplyDelete
  7. Bukit bendera tempat apaan ya kalau boleh tahu?

    ReplyDelete
  8. Nak p penang camera museum macam best jugak.

    ReplyDelete
  9. Dalam banyak-banyak tempat tu saya ingin ke jambatan kedua pulau pinang haa...leh jejakkan kaki kat situ rasa seronok sangat...bila la boleh pergi ni..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...