December 30, 2012

jumlah sumbangan setakat 29.12.2012

sorryyyyyyyyyyyyyyyy kawan-kawan. 8 hari tak hupdate blog. aku palinggggg risau korang cakap aku lari lepas dapat duit sumbangan korang. heyyyyyy takkan ok takkan. :) mustahil aku nak songlap duit orang. aku pegi bercutiii la. dalam banyak-banyak cuti, aku rasa cuti ni paling tak tenang. sebab ape, sebab aku pegang duit orang. serammmmm. nak nak pulak aku tak sempat update blog, kang ada yang cakap aku lari ke siam. HAHA. ok meh aku update jumlah kutipan terbaru. 

hari tu untuk 19hb, 20hb, and 21hb korang boleh tengok sini.  
ni sambungan bermula 22hb dan seterusnya. 


# untuk sumbangan 22.12.2012, RM5+RM10+RM30+RM10.
Jumlah kutipan 22.12.2012: RM55.00.

# untuk sumbangan 23.12.2012, RM50.
Jumlah kutipan 23.12.2012: RM50.00.

# untuk sumbangan 24.12.2012, RM50.
Jumlah kutipan 24.12.2012: RM50.00

# untuk sumbangan 25.12.2012, RM80.
Jumlah kutipan 25.12.2012: RM80.00. 

# untuk sumbangan 26.12.2012, RM10+RM20+RM100.
Jumlah kutipan 26.12.2012: RM130.00.

# untuk sumbangan 27.12.2012, RM5.
Jumlah kutipan 27.12.2012: RM5.00.

# untuk sumbangan 28.12.2012, RM0 T__T
Jumlah kutipan 28.12.2012: RM0 T__T

# untuk sumbangan 29.12.2012, RM0 T__T
Jumlah kutipan 29.12.2012: RM0 T__T


Transaksi setiap hari. 
 
1. Jumlah kutipan 19.12.2012: RM55.00
2. Jumlah kutipan 20.12.2012: RM235.00
3. Jumlah kutipan 21.12.2012: RM504.00
4. Jumlah kutipan 22.12.2012: RM55.00
5. Jumlah kutipan 23.12.2012: RM50.00
6. Jumlah kutipan 24.12.2012: RM50.00
7. Jumlah kutipan 25.12.2012: RM80.00
8. Jumlah kutipan 26.12.2012: RM130.00
9. Jumlah kutipan 27.12.2012: RM5.00
10. Jumlah kutipan 28.12.2012: RM0
11. Jumlah kutipan 29.12.2012: RM0
      
__________________________________
TOTAL: RM1164.00

sedihhhhhhh sebab 28 dan 29 haribulan takde sumbangan langsung. T__T tapi xpe, kita tak leh paksa orang untuk menderma kann. kalau sudi, aku sangattttt berbesar hati.  

sebenarnya, nak menderma ni banyakkkkkk cara dia. tak semestinya bagi duitttt semata. kadang-kadang, bila kita tak mampu bagi duit, kita bagi cara usaha. tetap dapat pahala and berkat dia. 

aku bagi contoh eh, contohnya aku xde duit nak menderma, duit semua nak guna untuk hal-hal peribadi, tapi aku ada blog, haaaa. time ni la nak guna kelebihan blog. buat satu entry ke, buat satu ayat ke, yang mana kita boleh ajak orang lain untuk menderma. orang lain yang menderma bukan kaw tapi secara tak langsung, saham pahala kita tetapppp dapat sama. tu semua kerja Allah. xde sape boleh pertikai. semuaaa bergantung pada nawaitu masing-masing. cara lain, ok fine aku xde duit, xde blog, xde kain baju boleh sumbang sebab hidup aku cukup makan cukup pakai jee, tapi aku ada facebook. haaa, facebook pon sangattttt membantu. kaw tulis je kami sedang mencari sumbangan untuk anak yatim, tepek gambar ni,


kalau rasa mungkin tak berapa kukuh atau orang susah nak percaya, kaw link kan terus ke blog aku, insyaAllah. kita usaha sama-sama ye. 

selain aku, ada 6 orang penting yang sama-sama gigih mengumpul sumbangan untuk anak yatim ni. kalau kaw tak percaya aku, kaw mungkin boleh percayakan dorang. :) antara entry mereka, 

mak, mila, ieda, nory, nanie, onie     

dalam ramai-ramai orang, mereka yang pernah sama-sama bantu saya mencari sumbangan untuk anak yatim, kak amy, kak yus, kak ieda, kak falsya, kak bella, syira, aya, kak nad, kak amanda suria, kak intan, shasha, kak leeyana, boni, kak nunu, ayong atikah, maya amir, kak nik, kak aima, syida, nana, kak zana yang sangattt aktif mencari sumbangan dekat facebook, sheila *kenapa blog sheila tak leh bukak eh?  muliaanyaaaaa hati korang. T__T jasa korang, nadia takkan lupa! ada lagi tak sape-sape yang pernah buat entry sama sama membantu mencari sumbangan yang nadia terlepas? tolong inform boleh? terima kasih sangat-sangat sebab sama-sama gigih membantu sesama kita. jujur aku cakap, tanpa kalian semua terutamanya, mustahil kita akan dapat kumpul semua sumbangan ni. kan? tolong jangan jemu and berhenti cari sumbangan untuk anak-anak yatim ni sebanyak mungkin. moga korang semua sentiasa diberkatiNya, Amin. :)

 

 

19 comments:

  1. baiknya mereka untuk bantu kita kan yaya ???

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah semakin bertambah sumbangan :)

    ReplyDelete
  3. Dear..u are ohsem..may Allah bless you..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah...semoga semuanya berjalan ngan lancar...semoga usaha murni ni diberkati oleh allah swt...amin...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum syg! maafkan sheila ya. blog ada masalah sikit lepas guna domain baru ni. ohh sakit hati juga takleh nak buka blog. sorry dear! alhamdullilah rezeki anak2 yatim kan. terima kasih sangat pada yang sudi membantu. alhamdullilah terharu tengok progress yang active camni!

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah makin bertambah sumbangan :)

    ReplyDelete
  7. ok nadia pasal baju tu nnt akak roger awk ye
    mmg banyak baju iman
    nk jual pre loved mcm brape sgt pn dapat kan
    baik akak sedekah kasi deme pakai

    ReplyDelete
  8. moga makin bertambah sumbangan tu nnt :)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah, makin ramai yg bagi sumbangan :)

    ReplyDelete
  10. ramai gak yg gigih cri sumbangan utk anak anak yatim kan.....insyaALLAH akak akan tolong jugak

    ReplyDelete
  11. akak area keramat dik..camane? baju org besar, bkn budak2 boleh ke? bju kurung akk byk..mase zaman selim melim dulu..dah tak muat sbb sekarang mengembang, tu nak derma jee

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah, sumbangan makin bertambah setiap hari..

    InsyaAllah moga jumlah akan terus bertambah..

    ReplyDelete
  13. btl tue sumbangan tak semestinya dgn wang ringgit kan..

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah. moge maken bertambah :)

    ReplyDelete
  15. wah salute lah ngan bakti u untuk anak yatim! bukan senang tu nak senang ;)

    ReplyDelete
  16. Ahamdulillah...moga makin dimurahkan rezeki anak2 yatim tu nnt

    ReplyDelete
  17. Dah promote psl ni dekat blog eleea juga =)
    moga dapat keberkatan
    Amin

    ReplyDelete
  18. Salam. Nadia..nt check email ye..ummi dah msukkan duit dlm bnk..Duit yuran..:)
    Yg sumbangan nt ummi kutip kat tmpat kje ummi dlu ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...