April 15, 2014

Sliding door dan cermin dinding murah dan berkualiti

to be honest, aku kalau bab renovate rumah nak mendeko segala sangattt menitikberatkan kualiti. orang cakap mahal takpe janji tahan lama. lagipun kalau deko-deko rumah ni selalunya sekali je kita buat dalam satu tempoh jangka masa yang panjang. takdenya kaw setiap bulan nak upah orang sekejap-sekejap nak pecah dinding buat baru, sekejap-sekejap nak upah orang suruh pasang pintu baru kuikuikui. :P 

dan spesis aku, sekali tukang rumah buat kerja dan aku puas hati, aku akan tetap menggunakan servis dari orang yang sama untuk kerja-kerja seterusnya. sebab kita dah tau macam mana dorang buat kerja dan kita dah tahu tahap mana kualiti dorang. takdenya aku membuang masa pergi cari kontraktor atau pakar lain untuk merenovate rumah aku semata-mata nak lagi murah tapi at the end, kaw sendiri makan hati. haaa kata nak murah kan, dapat la hasil yang setanding dengan harga murah. hewhewhew T____T jadi hari ni, aku nak kenalkan korang dengan satu-satunya kontraktor pakar cermin yang mana bukan rumah aku je dia buat, dengan rumah sepupu aku sekali sume adalah hasil tangan dia. hoii memang tiptop la dia buat kerjaaaaaa. kalau dekat rumah aku, Aluminium Glass Work ni dah buat cermin dekat dining hall ni,



dan sliding door dekat dapur. tapi gambar sliding door dekat dapur rumah aku takde dalam pc ni pulak sorryyyy. :) dan bulan lepas, sepupu aku diam-diam baca blog aku lepas tu sekali dia bagitau, dia upah adam dari Aluminium Glass Work ni pasang cermin dekat rumah dia. aku ok jee tak kesah sebab dah nama pon aku cerita dekat blog kann. sape-sape boleh order huhu. sekaliiiii, bila aku pegi rumah dia, mak aiiiii. nak pitammmmmmmmmmmm. T___T bukan cermin seketul je dia buat. boleh dikatakan segala mak nenek yang berkaitan dengan cermin dekat rumah besar gedabak dia ni sumeee hasil kerja adam. hoii cantiknyaaaaaaaaaaaaaa. T___T 



haa korang nampak pagar kaca ni? yesss ni adalah hasil tangan dari Aluminium Glass Work. smart gileeeee. moden kannn. ;)



ni ponnnn dari Aluminium Glass Work. ni veranda je asalnya tapi bile dah pasang pagar kaca macam gini dah gaya padang golf dekat atas rumah aku tengok. oi cantiknyaaaaa. 



haa kan betul aku cakap, dah boleh jadi padang golf mini. pasang rumput carpet, siappppp :)



haa asalnya sepupu aku cakap dia nak buat pintu bilik air ni jee dengan adam aluminium glass work. sekaliiiiii, dia bantai buat satu rumah punya cermin. kan aku dah cakap kualiti kerja aluminium glass work tiptop. harga pon still mampu bayar dont worryyyy. ni kan pelaburan sekali jeeee untuk jangka masa panjang. bukannya setiap bulan awak tukar bilik air kannn :p



ni cermin dekat ruangtamu yang lebih kurang dengan aku punya dekat dining hall tadi. 



dan ni sliding door dekat bilik tidur utama. kalau dekat rumah sepupu aku ni, dia pilih sliding door yang versi cermin pantulan kan. kalau dekat dapur rumah aku, aku pakai sliding door jenis lutsinar yang nampak terus tu. dua dua Aluminium Glass Work boleh buat korang jangan risau. as per request gituuu bagitau je adam :) 





haa sebelum terlupa, pintu bilik air macam ni pon dorang ada jual. dan ni contoh pintu bilik air rumah aku





sebenarnya Aluminium Glass Work ni bukan pakar dalam buat cermin je, dorang still buat pagar, grill dan sume-sume la. korang boleh tengok antara hasil kerja dorang dekat facebook Aluminium Glass Work dekat sini eh 



atau korang boleh terus contact adam di 012-3279932.

dan haa jangan tak tauu, untuk harga terbaikkkkk, percayalah. sila la mention korang tau dari blog aku time contact dengan adam nanti sebabbbb sepupu aku bagitau, time dia deal dengan adam sebelum close deal hari tu, dia saje-saje test market bagitau dia tengok dekat blog aku yang mana aku adalah sepupu dia. tiba-tiba adam bagi diskaun dan banyakkk kottt dia dapat diskaun. haaa pandaiii tauuuu. HAHAHA :p tapi xpe, untuk mendapatkan harga terbaik, aku izinkan je korang mention kita kawan ke sedara mara ke sepupu sepapat ke janji korang dapat harga murah kennnnn ;) jangan mention kaw suami aku sudahhh aku pang karang. HAHAHA. ok dah, pergi order sekarang. dia bukan hari ni tempah hari ni boleh siap. kata custom made ikut citarasa sendiri kannn. :))








18 comments:

  1. Wow...mmg best..kn p usha ni..huhu..btw..cantiknya rumah..

    ReplyDelete
  2. gasp~~
    ahh... cantiiiikkknya rumah!!

    ReplyDelete
  3. ha, betul tu, bukan sokmo tukar2 kan, sekali beli mesti yang terbaeek punya..berbaloi2, tahan lama! cantik la wall merah tu..tgh berkira2 nak tukar warna feature wall kat rumah ni...nk merah ;-))

    ReplyDelete
  4. menangis tgk rumah tuuuuuuuuuuuuuu,lawagila!

    ReplyDelete
  5. wah cantik betul hasil kerja diorang

    ReplyDelete
  6. salamkenal,
    sangat menarik.
    mesti cua ni, :-)

    ReplyDelete
  7. Cantik betul yang pagar tu. tapi takut jugak. cermin di tahan kuat ke nadia ? kalau pantul batu ke, tak retak or pecah er?

    ReplyDelete
  8. entry² psl cermin selalu mengoda hati huhuhuhu .. sekali buat, bayar mahal .. janji berbaloi²...

    ReplyDelete
  9. ida book for 2015! kehkehekhekeh

    ReplyDelete
  10. kaca-kaca ni takut pulak kalau bdak2 main

    ReplyDelete
  11. berapa kos cermin di dinding tu?

    ReplyDelete
  12. Nk sliding door kaca tutup ruang study anak saya.. Saiz ruang 11kaki x 6kaki.. Tp siling rumah sy tinggi 10 kaki.. So balance 4 kaki tu nk tutup pakai apa ek

    ReplyDelete
  13. Kedai adam tu kat mana ek?

    ReplyDelete
  14. Kedai adam tu di mana?

    ReplyDelete
  15. Nak hubungi Adam macamana ya?

    ReplyDelete
  16. Kedai Adam kat mana

    ReplyDelete
  17. suka sangat tengok pintu toilet tu. wishlist nak tuka pintu ni.hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...