April 18, 2014

Almari baju babyyy ;)

kalau semalam kita cite pasal katil baby, hari ni kita sambung pembelajaran seterusnya dengan cite pasal almari baby. :) aku kalau cite bab dekorasi susah nak benti. sorryyyyyyy. ;) hihi. kalau ikutkan, almari baju baby takde pon dalam senarai keperluan aku buat sementara waktu sebab selalunya baby bukannya ada banyak baju sangat kannn. tapiiiii, oleh disebabkan almari baju aku laki bini dah penuh padat mampat segala, aku terfikir kalau ada anak esok, baju-baju bersih dia nak letak mana. takkan nak biar berlonggok bertingkat-tingkat lepas lipat gitu je tanpa simpan dalam almari? kang nanti berdebu kee. sekurang-kurangnya kita ada satu tempat simpan segala barang dan keperluan dia. tak perlu nak cari baju dia sekejap-sekejap selonggok depan tv, sekejap-sekejap selonggok atas katil aku, sekejap-sekejap selonggok atas sofa. jadi dengan secara tak tersengaja aku pon terbeliii laaa sekali almari ni time pegi beli katil dekat ikea hari tuuuuuu. mihmihmih. ;) 


terrrrrbeliii ponnn selepas aku terfikir alasan-alasan dekat atas tadi dan terbeliiii sebab nak nampak satu set dengan katil yang ala-ala pwincesssss ituewwww ;) lagipon memang la sekarang mungkin tak nampak sangat keperluan almari ni tapiiiii dia tetap akan jadi satu keperluan bila anak dah besar esok. mestiiii tetap kena beli jugak kannn untuk simpan baju dia. jadi alang-alang, kita terus beli yang besar untuk jangkamasa panjanggg. ;) 

haa nampak tak kerawang dekat atas almari tu. tu kan kerawang yang sama jugak dekat katil baby. sebab tu laaa aku cakap nampak satu set dan nampak ala-ala mahkota pwincessss. hihihi. ;) hoiii kaw jangan tanyaaaa berapa jammm syafiq pasang almari niiiii. T____T dalam banyak-banyak perabot ikea yang kitorang pernah beli, almari ni adalah yang paaaling lama dan cerewet kena pasang step-step dia. (-___-') kalau katil baby tak sampai satu jam pon dah boleh siap. almari? 4 jammmm babeee laki aku bertungkus lumussssss! setiap saat aku tanya abang ok, penat tak, stress tak, nak tolong pape tak. HAHAHA. aku risau takut syafiq emo stress aku paksa dia pasang tengah malam buta tu jugak tapi syafiq kannnnnn, peel dia tak tunjuk terkinja-kinja teruja nak dapat anak tapiii aku cukup kenal laki akuuuuu. ;) dia tak tunjuk dari percakapan hoyehh hoyehhh saya nak dapat anak takkkkkk. :p tapi dia tunjuk dari perbuatan sebab aku tau, dia tahan kemut-kemut maluuuu. KAHKAHKAH :P thank youuuuu sayangggg muah muaahhh! ;)

kesiannnn anak mummyyy, dalam almari kosongg je lagiii. ada sape-sape sudi nak tolong isi untuk penuhkan almari? :p kuikuikui. 

kenapaa aku cakap pasang almari ni sampai 4 jam? sebabbbbb dia ada beratussssss skru untuk pasang setiap pembahagi-pembahagi ni dan supaya almari ni betul-betul kukuh stabil kedudukan dia. dan kenapa aku pilih almari ni berbanding banyak lagi almari baju kanak-kanak jenis lain? sebab dia dah siap-siap ada tempat baju yang boleh disangkut dan ada tempat yang boleh kita susun baju-baju yang dilipat. jadi nampak la tersusun dan kemas sikit kannn. tak de la yang kena sangkut kena menumpang almari baju aku, yang lipat kena letak sini. :) sebelum aku terlupa, meh aku letak harga dia siap-siap. senang nanti korang nak refer kott la kan korang nak beli samaa. hihi. ;)


dan hasilnyaaaaaaaaaaa ;) taraaaaaaaaa!


haaa nampak satu set kannn? ;)) wiiii tak sabarnyaaaaaaaaaaa. syafiq junior is on the wayyyyy everybodyyyyyyyyyyyyyyyyy. hikhik. ;p



15 comments:

  1. Berbaloi beli almari tu yaya...nory rsa nk beli jgk sbb almari yg beli aritu mcm kecik je mcm tk muat je..hehe

    ReplyDelete
  2. aaaaa.. cute sngat aihhh both katil n almari baby... hihihi..

    ReplyDelete
  3. haaaaaaaaa "terrrrrrrrrr-beli" ler sangat...kikikii...

    jhelesss weiiiii :p

    ReplyDelete
  4. JELESNYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
  5. Nadia jgn penuh ngan bju mummy dia sudah hehe..katil baby tu mngancam la rs nk sumbat diri tdo dlm tu;-)

    ReplyDelete
  6. comel..eksaited pulak kite nak tengok entry seterusnya pasal persiapan baby..hehehe

    ReplyDelete
  7. teruja kan untuk first baby ni sampai pasang malam-malam.. :D

    ReplyDelete
  8. Cantik, puffffff jenuh tu nak psg... Tp xde laci almari ni... Suka part baju blh gantung kat bahagian ats.. Besar... Blh muat bnyk

    ReplyDelete
  9. sonoknye dia --- cantik bilik baby

    ReplyDelete
  10. Comel...moga dipermudahkan...x sabar nak tgk baby..

    ReplyDelete
  11. yaya..almari baju baby adalah satu bende yang penting..dan satu keperluan tau...siyes..ni sebab mungkin awak tak beli apa2 lagi..haaa tunggu lah sawan syopink kain baju anak mendatang nanti...baru tauuuu...heheheh...

    ReplyDelete
  12. berbaloi beli dengan harga tu sebab set dengan katil..baju pun takdelah berepah dekat bakul nanti..hehe

    ReplyDelete
  13. nadia.. jangan lupe tambah almari lagi.. hihi.. nanti mesti banyak baju baby sampai tak muat.. percayalah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...