April 17, 2014

katil baby idaman hatiiiiii wiiiii~ ;)

sekarang baruuuu aku faham macam mana terujaaanyaaaa orang lain setiap kali nak timang anak apetah lagi anak pertama. dia punya terujaa oii lain macheammmm. ;) kalahhhh teruja setiap kali nak buat anak. mihmihmih. benda pertamaaaa terlintas dalam kepala aku time mula-mula mengandung dulu adalah wiiiii tak sabarnyaaaa nak beli katil babyyyyyyyyyyyyy. ;)) walaupun ramaiiii yang kata katil baby tak praktikal sangat sebab baby lahir bukan terus duduk dalam katil dia, mestiiii satu katil dengan mak ayah jugak sebab senang nak menyusu kan tapi i is don't careeeeee. :) dia duduk katil dia ke, dia duduk bawak tetek aku ke, janji aku nak katil baby satu! hihihihi. kalau baby tak nak duduk, takpeee. bapak baby boleh duduk. HAHAHAH :p so far aku dah set, baby ni tak boleh manja-manja sangat dengan aku asal boleh nak berkepittt 24 jam sebab nanti laki aku terpinggir. dah macam mana nak beranak lagi sorang tahun depan. muehehe. ok tak kelakar. kikiki :p


dan percayalah, dalam banyak-banyak barang baby, katil adalah benda pertama yang aku beliiii. wiiii~ ;)) sebenarnya ada lagii tapiii hari ni aku nak cerita pasal katil je dulu. hihi. selepas survey beberapa jenis katil dekat kedai baby, hati aku tetappp berkenan dengan katil dekat ikea. mungkin sebab harga dia takde la mahal sangat, takde la murah sangat. soo soo laa orang cakap. :) dan yang paaaling penting, pattern dia anyonyonyooo. soooo sweettttt. haa tengok, manisss kann? :) dia macam ada kerawang-kerawang pwincesssss gituuuuuueww. ;) dan the best part isss, dia ada almari baju yang sama pattern kerawang-kerawang pwincess macam ni jugakkkkkk. harussslaaa aku beliii sebab nampak macam satu set gituuu. haa nanti aku cite pasal almari ehhhh. :)



sebelum ada yang email aku tanya harga katil ni, baik aku tulis sini awal-awal atau korang boleh bukak website ikea dan survey katalog dorang. 



haa harga ni belum termasuk dengan tilam segala. ni harga katil semata. biasa laaa. ikeaaaa kannn. asing-asing harga diaaa. :) untuk aksesori dalam katil macam tilam, bumper, comforter, quilt cover, bantal sume lain kali la aku cite. ;))



aku memang sengajaaa pilih warna putih sebab tak kesah baby lelaki ke baby perempuan ke semua boleh pakai. kan tahun depan nak beranak lagi. :P jimat tak yah beli katil dah. kuikuikui :p

dan part paaling tak sabar, haruslaaaa kita ada baby corner kannnnnnn. ;)) hewhewhew.



kemainnn kannn aku beriaa cerita pasal katil babyyyy. konon bagusnyaaa aku awal-awal dah prepare katil tapi kaw jangan tak tauuuuuu, cer korang tanya aku, kain lampin dah beli? nan hadowwwww. kehkehkeh. :p dibuatnyaaa esok lusa bersalin, ada aku darurat balut anak aku dengan kain batik jeeee. mihmihmih :P




18 comments:

  1. lawaaaaaaaaaaaaa katil baby ekpom,hihihi...kak ya,rindu wei lop ke kak ya !

    ReplyDelete
  2. terbaikkk dear.. katil cik t-aa kgh tu pun made from ikea.. butttttt... katil cik t-aa i tu murah2 punya je.. n se simple yg boleh hukhukhuk...

    ReplyDelete
  3. Tahniah nadia.. 1st masa saya tau preggy hari tu (wlupun doc ckp berisiko tinggi utk gugur) ialah nak beli stroller..kemain lagi berangan sbb ni 1st baby after 8 thn kawin... baju2 xde terfikir nak beli sbb awl sgt.. konon2 nak save bajet bulan1 RM100 utk beli stroller tu nnt...tapi seperti yang dijangka..akhirnya tinggal kenangan... keguguran selepas 3 hari dpt tau pasal preggy tu..

    ReplyDelete
  4. amboih semangat kak oii... punca nak kawen jugak niii...

    ReplyDelete
  5. Hahaha adoi nadia katil baby lbh pntg dr segala2nya smpai kain barut lampin tolak tepi hehe yg pntg puas hati dpt rembat katill dulu

    ReplyDelete
  6. nadia.. i hope tak lewat sangat nak ucap tahniah.. akak pun dah few times beli katil tapi tak pakai ish ish ish

    ReplyDelete
  7. Lain mcm keterujaan nadia nih..hohoiiii...

    ReplyDelete
  8. Lain mcm keterujaan nadia nih..hohoiiii...

    ReplyDelete
  9. Cntiknyer katil ni...tp mahal..nory bli yg murah je mampu...hikhik

    ReplyDelete
  10. klu g ikea rs mcm semua nk bli.. haha

    ReplyDelete
  11. wah nad baru je kawin tapi bile tgk barang baby rasa sonok je..hehee..

    ReplyDelete
  12. katil baby mmg penting..me pun mmg nak beli katil baby.. tp letak sebelah katil kitaorang..rapatkan... then kayu tepi katil tu boleh bukak kan.. bukak je tepi tu, rapatkan ke katil kita..so baby boleh tido dalam baby cot..kita nak angkat dia pun senang.. takyah nak bangun jalan amek baby..

    org yang ckp tak guna pakai baby cot maybe sebab diorg malas nak bangun angkat baby time malam..tu yg baby letak sebelah mak..senang nak menyusu... tp kalau i la, memang tak boleh..sedangkan berdua ngan hubby pun skrg rasa sempit..inikan ada baby..mau terhimpit baby nnt..hehe

    ReplyDelete
  13. Salam..

    Pertama sekali tahniah ye.... persediaan awal!

    ReplyDelete
  14. mama tumpang sebelah bontot yeee! janji akan disengetkan bontot2 ku itueww HAHHAHAHHA

    ReplyDelete
  15. Wahhh ini bebtl teruja, amir yg dh 6 tahun pun ibu baru nak belikan katil kikikiki

    ReplyDelete
  16. hahaha..akak paham sangat2 teruja awak tu...... :)

    ReplyDelete
  17. Cantik betul.

    Free2 singgah la online store saya Baby Shop Malaysia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...