January 02, 2014

mengandung sebab Ephyra?




macam mana korang tertanya-tanya, macam tu jugak laaa aku sebelum ni jenuh memikir apakah antara faktor yang membantu aku mengandung sebab jangan cakap korang, aku sendiri pon macam tak percaya lagiii. (-__-') :) untuk tahun 2013 yang lepas, nak kata aku ada berpantang kononnya mengamalkan gaya hidup yang sihat tak minum air gas, tak makan fastfood, tak amek ais, memang takkkkk laaa. :p feveret akuuu tuuu hoiii. :p nak kata aku sedang melalui sebarang treatment penyuburan dengan doktor pon takkkkkk, nak kata aku makan ubat atau jamu pape untuk mengandung pon takkkkk. senang kata untuk tahun 2013 yang lepas aku memang takde usaha apa-apa kearah itu sebab patah hati punya pasal tapi kerja hakiki aku laki bini memang hari-hari menyondol tu satu kewajipan kohkohkoh :P 

tapiiiii bila ramai yang tanya, 
"nadia ada minum ephyra eh sebelum tau mengandung?" 

aku macammmmm, haahhh memang la ada sebab aku minum untuk hilangkan jerawat dan parut jerawat dekat muka, kenapaaaaa. bila ramaiiii yang tanya, aku pon terfikir. to be honest, aku bukan bangsa mengamalkan supplement atau sebarang ubat-ubatan setiap masa tapiiiiiiii, 29hb julai, satu-satunya produk yang aku minum adalah ephyra dengan niat nak hilangkan jerawat. aku minum ephyra selama tiga bulan berturut-turut untuk kesan terbaik. jadi, untuk memudahkan korang faham, aku start minum ogos, september dan oktober. lepas tu stop sebab kulit dah jelita kononnn kahkahkah :p december aku disahkan mengandung dan doktor anggarkan time tu dah 5 minggu. jadi gigih laa aku mengira hari bilaaaaa terjadinya baby anyonyonyo ni sambil ingat balik posisi apeee aku guna sebab ramaiiii kottt tanya aku buat posisi apa bagi lekat kahkahkah vodooo tauu :P sayang, cuba bagitau sikit awak guna posisi ape kahakahkahakah :p oleh disebabkan aku tak boleh kira dari tarikh akhir period sebab period aku tak teratur, jadi aku kira ikut anggaran doktor bagi dan dianggarkan terbentuknya seorang janin dalam rahim aku ni pada 24hb oktober :)

lepas ramaiii yang tanya sebab ephyra ke, sebab ephyra ke, aku macam teringatttt. heyyyy, nory dulu pon disahkan pregnant selepas minum sekotak ephyra kalau tak silap akuuu. kan nory kannn? ye kuasa Allah semuanya. kaw minum la ape pon kalau Allah tak izinkan tak menjadi jugak tapiii dalam kes aku, oleh disebabkan aku memangggg tak makan atau tak minum apa-apa ubat lain selain ephyra the only one, aku tak nafikan ephyra sikit sebanyak membantu kesuburan aku. so untuk kepastian, aku tanya laa sendiri dekat kak miza, pengasas ephyra. ye la, setahu aku ephyra ni tujuan utama dia lebih kepada cantikan kulit tapiii tak dinafikan jugak ephyra membantu menstabilkan period aku time aku minum dia hari tuu. so kak miza pon bagitau la sebenarnya, sebelum aku, dah ada beberapa orang pengguna dia yang alhamdulillah pregant selepas minum ephyra tapiiiii dia tak cakap kaw minum ephyra konpemmmmm mengandung takkkk. :) cuma, ephyra ni dia kaya dengan vitamin yang bertindak secara keseluruhan dalam badan kita. bila dia bertindak secara keseluruhan, dah tentu-tentu dia akan menstabilkan hormon kita, melancarkan darah kita dan menguatkan segala dalaman kita. 



jadi no wonder la bila aku minum ephyra ni hari tu, period aku lancar, lawas gilee berak kuikuikui, dan aku jadi sangat bertenaga. ni bukti aku tak tipu korang tauuu bukan aku je mengandung lepas minum ephyra :)







dan korang boleh baca sendiri cerita nory mula-mula mengandung dekat blog dia sini, Pengalaman menarik bersama EPHYRA


takkan terjadi sesuatu kejadian tanpa keizinan Allah tapi tak salahkann kita mencuba dan berusaha. lagipun ephyra ni seriusly sangatttt berkesan untuk menflawless kan kulit muka cuma sejak mengandung ni hormon jerawat aku bagai diternak dengan baja organik terbaik hoiii stressssss :p tak sabar nak tunggu 3rd semester, nak sambung minum ephyra balikkkkk :) nanti baby aku keluar nama ape? nik baby ephyra binti nik asyraf syafiq. HAHAHAHAH :P choiiiii. ok dahh, jemput la order beramai-ramai. nanti korang boleh la rekemen dekat sedara mara korang ke kawan-kawan korang ke yang dah lama kawen macam aku tak mengandung mengandung jugak kottt la kan rezeki dia lepas minum ephyra terus lekat kita tak tau kannn. nahh, korang boleh order dekat sini ye, 

sms atau whatsapp ke 019-7564019.


ni cerita ikhlas aku berkongsi dengan korang bukan sebab berbayar ke ape ke tak. wallahi, ni memang pengalaman sebenar aku. jadi pada mana-mana stokis atau agen yang berniaga ephyra nak amek testimoni cerita aku ni, sila silaa. amek laaaaaa. :) ikhlasss, ni cerita perjalanan mengandung seorang nadiafarahida yang hampir 4 tahun saya tunggu kehadiran seorang zuriat :') 

1. bulan pertama minum ephyra, Sana sini Kolagen EPHYRA :)
2. bulan kedua minum ephyra, Ephyra sangattttt berkesan :)
3. bulan ketiga minum ephyra, EPHYRA sangatttttttt bestt! :)

29 comments:

  1. Mcm kenal je gambar 1st tu..heheee :)
    Apapun, nadia tahniahhhh beriburibu lemon..
    Mgkin slh 1 sebab keje hakiki tu kot sebab ramai yg dok suggest lagu tu..

    opssss..hahaa

    ReplyDelete
  2. kuasa Allah kan yunk...semua ni asbab je..tp x salah mencuba...usaha...baru tawakkal.... :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah Nadia.. tahniah.. suka baca perjalanan Nadia... ketabahan Nadia... Ros pun sedang mencuba.. baru seminggu minum Ephyra. hihi.. harap-harap dengan izin Allah, adalah rezeki buat Ros..

    ReplyDelete
  4. Adeh.. dah kenapa entry nadia kali ni kelakar gila. Hihihi.. Anyway, tahniah Nadia!!! :)

    ReplyDelete
  5. tahniah nadia ... teruja baca entry awk nie. berkobar2 nk cuba ^^ doakan rezeki utk sy hamil juga ea .. ^^

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah,, usaha tangga kejayaan..

    ReplyDelete
  7. huhuhu...alhamdulillah akhirnye de gak baby anyonyonyo berkat usaha nadia n syafiq..

    ReplyDelete
  8. haah nory dulu pon lepas minum sekotak ephyra, tetiba dapat taw preggy...pada firasat nory, Ephyra ni membantu menyihatkan n menguatkan janin serta menyuburkan rahim jugak lah...

    ReplyDelete
  9. Kuasa dan Rezeki Allah. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  10. disebabkan testimonial akk ni, sy dah terbeli 1 kotak ephyra..haiyoooo ! haha tp bkn sbb nk ngandung, kawen lom lg tp sbb nk kulit flawlesssssss dah dkt2 nk kawen ni..hihihi

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..
    Kita hanya berusaha dan berdoa
    Yg tentukan semua tu kerja Allah kan..
    Apa2pun tahniah! :)

    ReplyDelete
  12. Akak punya komen td ada ke x ni? Musykil btul
    Tetibe jek ilang di pandangan.. :)

    ReplyDelete
  13. Wah tahniah nadia. Tak sabar tengok ur baby. Jaga diri ya:)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah akak sempat minum 2 kotak jer huhuhu .. tp mmg ephyra ni sedapkan .. dan terbaiklah kat kulit ... kalau ade rezeki nak minum lg ...

    dah rezeki nadiakan.. selalunya perancangan allah yg erbaik.. pd masa kt dah redha .. dan berserah dia bg perkabaran gembira ni .. oklah tahniah ..

    ReplyDelete
  15. epyhra berkesan kat korang, harap2 berkesan jugak dgn ida. trial pack dah nak habis dah ni. hahahhahaha

    ReplyDelete
  16. nadia ur post kali ni buat i rasa berbunga2... la haha ttbe plak msg i jd pilihan huihui..

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah rezeki akak utk dapat baby :)

    ReplyDelete
  18. kira ada extra kelebihan lah ni, hihi
    tahniah ye kak :D

    ReplyDelete
  19. Hi all!
    Berminat nak mencuba Ephyra?

    Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) dan dapatkan FREE Body Shop shower cream 250ml / body butter 50ml!

    Seriously, grab this GREAT deal! Sementara stock masih ada!

    Yours truly,
    Izza (Pengedar Sah Ephyra)
    0192198619
    izza_grrl@hotmail.com

    ReplyDelete
  20. Hi all!
    Berminat nak mencuba Ephyra?

    Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) dan dapatkan FREE Body Shop shower cream 250ml / body butter 50ml!

    Seriously, grab this GREAT deal! Sementara stock masih ada!

    Yours truly,
    Izza (Pengedar Sah Ephyra)
    0192198619
    izza_grrl@hotmail.com

    ReplyDelete
  21. Salam...waaa dh lme xberblog ni...smpaikan yaya dh preggy akak pn bru tau ni...congratsss..tumpang hepi utk yaya n suami..::))

    ReplyDelete
  22. hahaha..hari2 menyondol ye nadia..posisi ape ye..nak tau gak..hahaha..tahniah..jagan baby elok2..nadia pun kene jaga kesihatan

    ReplyDelete
  23. Tahniah diucapkan..Sayapun turut menerima tempias sama, Isteri hamil pergi check up semalam..

    ReplyDelete
  24. secara tak langsung ia membantu ye.. :)

    ReplyDelete
  25. Apakah sudah betul-betul aman dan teruji?

    ReplyDelete
  26. Good info

    Free2 singgah la online store saya Baby Shop Malaysia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...