March 31, 2014

pengalaman trimester kedua :)


hai semuaaaa ;)) tiba-tiba rasa kaku gileee nak update blog sebab dah sebulan tak menaip pemalas punya pasal kann hewhewhew. ;) alhamdulillah minggu ni genap 6 bulan aku pregnant. sekejapnyaaaa masa berlalu. aku pon macam ehh biar betul. dah 6 bulan ke. tinggal lagi 3 bulan jeww wiiiiii tak sabarnyaaaa. :)) 


kalau sebelum-sebelum ni aku sokmoo tak percaya betul ke aku mengandung sebab takde rasa pape ponn. dia rasa sebenarnya tapi mungkin la sebab ni pertama kali kannn, aku tak berapa cam sangat konpius antara perut memulas nak berak atau yang bergerak ni adalah baby hahaha. :P tapi masuk dua tiga minggu ni aku dah start percaya dan tau konfemmmm ni baby yang gerak, bukan taik dahh muehehe :p obvious sangat dah rasa dia. macam mana ehhh nak gambarkan. dulu masa sebelum-sebelum aku mengandung, sokmo tauu setiap kali aku tengok orang mengandung, mestiii aku terfikir macam mana ehh rasa ada baby dalam perut. ajaib betul kannn. ye laa, perut kan semakin membesar, setiap kali baby bergerak kita akan rasa macam mana. 


haa sebenarnyaa, rasa dia macam geli-geli jeww. :P macam mana eh nak cakap. ok bayangkan, dekat badan korang, part mana yang korang paling sensitif geli. contohnya macam aku, aku geli orang cucuk-cucuk pinggang ni. jadi, kaw bayangkan orang cucuk pinggang kaw dua tiga kali lepas tu diammm. haa macam tu laa. dia gerak dush dush dush, lepas tu diammm. aku bila dah teruja mula la suruh syafiq usap-usap bagi dia rasa jugak sekali aku yang stress sebab asal syafiq pegang, baby diam tak gerak. mihmihmih. ;) nak kata setiap masa dia bergerak tu laa sebab baru nak 6 bulan kan tapi boleh dikatakan setiap kali masuk makanan atau minuman dalam perut, dia akan gerak-gerak. tak kesah la apa yang masuk dalam badan aku, dan dan time tu dia akan jadi sangat aktif sampai syafiq naik seramm. eh? kohkohkoh :p 




ni gambar beberapa hari lepas. ramaiii yang tanya baby lelaki ke perempuan. sebenarnya kitorang pon belum tahu sebab time scan 4D hari tu dia silang kaki jadi sampai sudah tak nampak. T__T tapii kalau korang tanya baby lelaki ke perempuan sebab untuk persediaan nak beli hadiah untuk anak aku esok-esok, aku jawab je beli yang unisex dua dua boleh pakai la senang :p MUAHAHAHA. oleh disebabkan kitorang tak tau lagi jantina baby laki ke perempuan tapi nafsu membeli aku dah meronta-ronta, warna paaaaling selamat adalah warna putih. jadi majoriti barang-barang yang aku dah start beli adalah semuaaaa warna putih. :)) wiiiiiii~ 







15 comments:

  1. pendekkkkkkk jeeeeeeeeeee.. karang aaahhh panjang sikittttt cover sebulan tak update.. HAHA okay baby gerak dush dush dushhh .kekekkekee

    ReplyDelete
  2. laaaa abes dah..kan banyak lagi gambar tak letak huhuhu...

    ReplyDelete
  3. nadia, x sabar nk tunggu bby nadia. kalu tanya yaya"nak baby tak?"
    taknak baby dia jwb....

    ReplyDelete
  4. wahhh dah 6 bulan, macam kejap. lagi 3 bulan Nadia. hehehe. semoga mak baby and baby sihatttt sokmo. hehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah
    jaga diri
    moga dipermudahkan segalanya sampai saat bersalin nnt :)

    ReplyDelete
  6. Teruja kaaan ,... mesti x sabar nak jadi mommy kan, sampai dah shopping bagai . Eh , x nampak baby bum dia laaah :)

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak tunggu baby..hehee

    ReplyDelete
  8. Seronokkan baby tgh gerak2...

    ReplyDelete
  9. baby kite pun aktif..nak2 pukul 10 mlm ke atas... hehehe kdg2 time tidur pun boleh terjaga sebab rasa mcm ade orang tendang2 perut..halus je rasa..geli pun ade..

    ReplyDelete
  10. ikea...weee...lama tunggu entry trbru nadia.sila post banyak2 entry lg lps ni ye.

    ReplyDelete
  11. heyyy tak sabar tggu bby lahir..nnt boleh terjun swimming pool ngan abg rizqy n abg darwish...hiiiiii

    ReplyDelete
  12. wah..alhamdulillah..dah 6 bulan. kejap je rasanya..

    ReplyDelete
  13. tahniah kak! baru tahu akak pregnant.. 6 bulan sy tak jenguk..akak dah bagi berita baik..sy doakan moga akak selamat melahirkan nanti
    semoga yg lahir tu akan jadi anak yg soleh?solehah..
    akak take care =)

    ReplyDelete
  14. beli pakain yang boleh dipakai dua-dua jantina..hehehe...sebab tak tau jantina kan..hehe..syoklaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...