October 05, 2010

hobi yang menjadi2..


antara salah satu hobi yg buang tabiat tapi semakin mnjadi2. =)
kumpul tiket wayang dan satukan dlm album.
kire mcm kenangan terkumpul aku ngn afiq la ni. ceh! =)
sng bile da ade anak esok2, boleh berciter dgn details bile tgk tajuk cerita kat setiap tiket ni.
tu pon klu dakwat hitam tulisan tu xhilang lagi. huhu.. 
mane tau k0t2 zaman anak cucu cicit kt esok2, da xde da panggung2 wayang ni.
seiingat aku, citer first yg aku tgk dgn afiq, 10 000bc. 
korang? kuch2 ho ta hei ke?ke dil kia karey?=)
mane la tau kan.. korang kan romantik.. 
oh! dulu masa sy mula2 jatuh cintan dgn si afiq ni,
sy adalah seorg penonton hindustan yang tegar ye.
setiap sabtu wajib dpn tv. tp dulu la. skrg da xtgk. 
mgkin sbb citer hindustan skrg da xberapa jiwang mcm dulu2. 
tamil n hindustan, 2 cerita yg berlainan ye.
klu korang xde idea nk bt entry, meh aku bg idea. 
mgkin boleh guna tajuk, cerita pertama yg sy tgk di pawagam bersama dia. =) 
agak2, best x? huhu


8 comments:

  1. lama² nanti dakwat tu hilang...aku dulu kumpul gak bila dh bertahun tgk dakwat kabur malas nk kumpul dah...kecuali laminate utk jaga keaslian dia...( be do oh plk nk laminate mcm khazanah berharga jutaan)

    ReplyDelete
  2. betl kate mush.. lama2 nanti hilang... Dulu me ada simpan tiket wayang pertama kami tgk mase bercinta dulu.. Cerita "Waris Jari Hantu".. huhuu.. Tapi dah buang dah pon.. Cukuplah kami berdua masih ingat sampai sekarang..

    Idea yang bagus untuk wat entri nie.. Tq..

    ReplyDelete
  3. dni suka kumpul resit pembelian. hehe pelik tak

    ReplyDelete
  4. hahahah....kitorg dulu 1st time kuar bersama tgk cerita katun ikan nemo tu...huhuhuh

    ReplyDelete
  5. @ mush : oklah tue... cite mood hepi jer... boleh nyanyi sama2 lagu "car wash girl" kalo xsilap la..

    ReplyDelete
  6. hehe.. kjiji, skrg ade lagi x tiket nemo tu?
    xperlu la kot siap nk limined.. lain la klu khazanah ribuan jutaan.. hehe..
    dni, resit pmbelian? resit pembelian perseorgan ke resit pembelian time berdua2an?
    cute mum, nnti akak da bt entry, akak bgtau nadia ye.. nk baca.. =)

    ReplyDelete
  7. hihihi..me dulu ade simpan gak, time kapel2 dulu..pastu bila cam dah bnyk dan pindah2 bilik kat kolej, trus buang dan dah tak simpan lagi dah..

    ReplyDelete
  8. hahah...pagi td cek balik album zaman bercinta ada lagi rsit tu, tpi dh kabur la...Finding Nemo...27 Jun 03, 05.20pm,TGV Sunway...huhuhu...tapi tu yg resit hijau, glossy paper...yg skrg ni putih x ilang dh karbon dia...boleh la nk jadik koleksi utk anak cucu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...