October 13, 2010

jalan2 di nilai 3..

10.10.10
kunun nak cipta kenangan ngn encik afiq time tarikh cantek ni. k0non. =) 
xnak terperap kat umah je..
jadi, ktorang pon decide g nilai 3, negeri sembilan.
msti korang penah dgr tntg tempat ni kan? 
tempat yg bersepah dgn barang2 murah dan biasanya, 
org yg nak kwin pegi beli barang2 kawin kat sini la. 
kire mcm beli dgn harga borong la.
tp, bg anak kelahiran pior kelantanis and terengganunis mcm kitorang ni, 
harga brg2 kat nilai 3 ni lebih kurang harga barang2 kat rantau panjang la. 
so, xde la murah gilleeeee...=)
murah klu bandingkan dgn harga barang di kl tapi
biasa klu bandingkan dgn harga barang di rantau panjang kelantan.
 jadi, aku xde la excited nk bersopim sakan.
beli 3,4 barang je.
see..
saya beli ini.

saya xtau ape name bnde alah ni. lidi rotan bengkang bengkok la kot. =)
dan balang kaca utk letak lidi ni.

dan ini,
oh!sy memang minah berbunga. bunga dan sy, mmg xdapek nk dipisahkan. =)

dan ini juga.
ni namanya padi. tp padi ni xleh dimakan la. hiasan semata2.
orang dolu2 ckp, padi ni lambang rezeki.
korang pernah tgk kan klu g kdai2 cine, kdai makan cine ke, hotel cine ke, ape2 kdai cine,
msti dorang ade sekor kucing merah yg melambai slow2 tu.
pnh tgk? ha.. tu tradisi cine. org melayu plak, padi.  lebih kurang mcm tu la.
tp niat aku beli, sbb unik dan cantek! =)

korang perasan x, majoriti barang yg aku beli,
harus hadow kaitan dgn warna merah.
lagipon, perabot, carpet, sng citer, majoriti brg2 kat umah aku ni, xleh lari dari merah.
xpercaya, meh dtg umah! =)


6 comments:

  1. after finish read your blog i notice 1 thing.u forget my birtday!!!u didnt wish my birthday.and 1 more mybim not impotance in your life anymore after u know ur new friends.yes i know im not up to date like them.ryte?like what u always said 'people can easily change'.btw thanks for be my friend from 30.6.2007(if i not mistaken)

    ReplyDelete
  2. erm dah lama tak pg nilai.hehhe...last pun masa bulan pose..hehehe

    ReplyDelete
  3. dear nini ku syg, =)
    herm.. lepas bc comment ni, nk kate marah pon x,
    nak kata sentap pon x, nak kate gembira pon x.
    tp comment ni bt aku tersenyum..
    dear nini,
    wlaupon xaku xwish bsday mu, xbermakna aku lupa.
    mu boleh tny sapiq ni. sehari sblom bsday mu, aku da gtau dier.on the day too..
    cuma, apa berlaku time bsday mu antara kt?
    theres something goes wrong rite?
    setiap manusia ada ego dier ni.
    terlalu bnyk bnde da kt lalui same2. xkan aku boleh simply lupa mu.
    aku xlupa cuma aku xucap..
    aku mintak maaf.. tp mu jgn risau ye..
    aku da siap2 belikan hadiah utk mu.
    tnggu masa nk bagi je.. jgn mcm ni ni.. ni pon aku xtau kali keberapa puluh kt 'clash'.. hehee..
    nnti aku bt 1 entry khas utk mu ni.. yang cun2 abis punye.. ok?
    **msti org lain akan geli bile bc comment2 kt mcm gini.. aku xdelete dan terus publish walaupon aku tau comment ni agak personal. tp xpe, sbb aku da ade jawapan utk soalan mu.

    ReplyDelete
  4. cantik ah benda alah yg ko beli tuh sume yang. berkenan aku...hehe

    ReplyDelete
  5. zie redbloodsnow,
    aku tau sbb ko pon jiwa merah.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...