October 19, 2010

geng! jom mkn ramai2 kat Seoul Garden.

 
korang penah makan dkt Seoul Garden?
xsilap aku, ade 2 tempat je. 1 kat Melaka. 1 kat KL.
ari sabtu lepas aku g Seoul Garden kat KL ni. 
klu korang nk pegi, restauran ni dkt Federal Highway ye kawan2. mmg berbaloi2.
sbb ape, sbb korang makan la sepuas2nya. mcm buffet la ni.
tp specialnye Seoul Garden ni adalah, 
semua sekali harung. ade grill, ade steambot, ade buffet, ade dessert, sng citer, sume ada la.

dan silapnya aku adalah, aku pegi time dinner.. 
wa xtau dinner adalah lebih mahal dari lunch. sorang RM35.88++ k0t..
klu wa tau wa pegi time lunch. jimat skit. huhu.. tp xpe la.. makan ajo le..

time mula2 sampai, 
memasing muka tgh tahan lapar. =)

aku pegi dgn mak cik and pak cik berdua ni.

dan ini adalah istimewanya Seoul Garden.
setiap meja siap2 ade bnde alah mcm dlm pic ni. tgh2 utk steambot.
dan sekeliling dier adalah tempat mengrill.


dan majoriti mknan kat sini adalah mentah.
pilih dan korang masak sendiri atas meja masing2.

mcm2 ada. ikan, sotong, ayam, daging, kambing, ketam, nk list sampai esok xabis. =)
stiap jenis ni plak, dorang da perap siap2. yg aku ingt, blackpepper. 
yg lain, eden lupo. bnyk sngt koot.

oleh disebabkan ni,
'RM 8 akan dicaj utk pembaziran 100g'

maka, rutin kami berempat adalah sama.
dari pkol 7.30pm hingga la 10.30 pm.
pilih-masak-makan, pilih-masak-makan.

akhir kata, kepada sesiapa yg mkn banyak, yg mmg kaki makan, yang stok perut besar,
anda adalah sngt disyorkan mkn kat sni..=)



10 comments:

  1. erm pernah makan kat situ masa duduk kat hill park dekat jer nak pg..hehehee

    ReplyDelete
  2. perghhh makanan2 tu buat dni lapo bangat :D

    ReplyDelete
  3. kak intan,
    sekarang xduduk dkt hill park da ke?

    dni,
    mgkin nnti nadia pos. huhuhu

    mush,
    kak, bkn xnak ajak. ni xdirancang.
    nini yang ajak. tp jgn risau,
    nadia dgn apiq da bincang. nnti nak ajak akak plak g sane. sbb makanan dier adalah heaven.
    tapi.......
    kang menyesal plak mkn bnyk2.. sbb kt kan tgh bertungkus lumus nk turunkan berat badan.. =)

    ReplyDelete
  4. nad...aiyakk/
    encik faizal saya pon suka makan situ.
    hahha
    saya je x pernah makan..
    kesian kan??

    heh!! lama x borak2 kn

    ReplyDelete
  5. kite pun suke mkn kt situ..
    yelah boleh bantai brape byk nk mkn kan
    hahahahhaha
    kat seoul garden kt mlake ade kat mahkota parade..
    tu pun org blanje mkn!
    so memang mkn xhengat dunia lah
    =)

    ReplyDelete
  6. kt penang pun ada..tringin juga ingin mencuba..xbkesempatan lg.huhu...:(

    ReplyDelete
  7. sedapnya seoul garden..penh mkn time lunch hour..syokk je..lama masa tu and banyak kami makan..kat JB pn ada 1 je..

    ReplyDelete
  8. sedapnya seoul garden..penh mkn time lunch hour..syokk je..lama masa tu and banyak kami makan..kat JB pn ada 1 je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...