September 28, 2010

Maaf, sy memang xberminat.

teruskan dgn sambungan tajuk entry kat atas ni.
maaf, saya xberminat dgn sebarang perniagaan yg melibatkan MLM. 
atau lebih dikenali sbgai multi level marketing.
xde sebarang niat nk tuju kat sape2 tp please..
jgn desak sy utk masuk sebarang perniagaan yg melibatkan MLM. 
bkn sy xnk kaya, jap, ade ke org yg xnak kaya?
gilo ko apo jang. 
mmg semua org nk kaya tp minat sy xde utk itu.
sy lebih rela berniaga di kedai runcit atau kedai makan dari sy jadi org kaya MLM.
blom cuba blom tau. mmg sy blom cuba tp sy da tau ape akibat2 dari MLM. 
sbb, ade beberapa org saudara mara sy yg agak tamak
sdgkan dorg da kaya tp dorg xbersyukur, lalu,
mereka2 ni nk jadi lebih kaya dari saya. dan terus join MLM.=)
xkesa MLM under company ape. xdi khususkan disini ye. 
sebarang MLM yg kena cari upline la, downline la, 
berantai2 mcm sistem piramid la, sy enggak mau. 
pada yg da berjaya melalui perniagaan MLM, tahniah dan syabas sy ucapkan!
korg mmg boleh! =)
tp sy ttp xboleh. sbb mmg sy xnk. 
sy tgk, saudara mara sy yg da join pelbagai MLM sblom ni xde pon 
boleh beli BMW 5 series la, NISSAN FAIRLADY la, boleh pegi oversea la..
yg cikai2 jual kat kedai mkn atas usaha titik peluh siang malam tanpa
sebarang upline downline boleh je beli evo sebijik, triton sbiji,
dan kereta gen2 sebijik. mcm mane tu? 
kesimpulannya,
tolong berputus asa utk memujuk sy utk join sebarang MLM.
terima kasih.



note: afiq xbagi aku bt entry tntg ni tp aku nk bt jgk. 
sbb ape, sbb aku da xtahan bile org ni xfaham2.


9 comments:

  1. memang.. saya pun x berminat..hehhe

    ReplyDelete
  2. huhuhu saya pun tak berminat dengan bisnes MLM nie... huhuhu...

    ReplyDelete
  3. yeah...
    tu yg kite mao..
    eh,silap...
    tu yg kite xmao...

    ReplyDelete
  4. sy pun tak minat... tak suka bila kena paksa join...

    ReplyDelete
  5. setuju sejuta peratos!
    MLM kah MLMNOPQRSTU kah ai tak berkenan..

    psstttt...
    mesti lega gila pas luahkan kan?
    hehe :D

    ReplyDelete
  6. saya pon!!!sush btol nak ckp dengan org yg suka push tuk bt MLM ni..diorg ni mcm xde erti putus asa...mulut tu asyik pot pet je nak cite psl MLM dia...dahla tiap2 hari kna berdepan dengan org mcm ni...tnsion..huhu


    *sory..teremo skit..huhu

    ReplyDelete
  7. saye pun tak minat la..
    kita rimas kalau orang asek
    pakse2 join kan..
    macam tu la orang akan rimas kalau kita paksa2 join kita..kan??

    ReplyDelete
  8. Tak kaya tak per. Asalkan rezeki kita cukup untuk makan pakai, kira ok la. Nak mewah-mewah pun nak buat apa kan. Meningkatkan rasa ujub, takabbur dan riak dalam hati je.

    =)

    ReplyDelete
  9. tolong!! mlm ni di closing lagi, bencinye!!!
    korg yg join MLM ni xpaham2 ke bile aku ckp aku xnk n xminat? duk pot pet pot pet. tensyen giler aku!
    korg rasa hebat sngt da dgn MLM korg ni?? boleh blah la wei. nenek aku yg xjoin MLM, niaga kedai mkn kcik2 je pon boleh je dapat mcm yg korg duk kerek lebeh. ckp boleh la. aku pon boleh ckp income aku tiap2 bulan 10 ribu, 20 ribu. ye ye je beribu2 smggu. kereta pon xde. alasan, xnak menunjuk. ceh! pigirah!!!

    oh! sorry.. teremo.. peace no war. huhuhu
    =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...