September 02, 2010

Wow!! Buffet ramadan paling murah!

salam 1 Malaysia semua!
da bape hari aku xupdate blog. penyakit malas dtg blk. padahal ikutkan hati, bnyk je story2 terkumpul yg aku nk cite. yang paling aku nk kongsi bersama korg, buffet ramadan yg paling murah aku jmpe sepanjang aku duk pusing2 area kl n selangor ni. 
korg pnh dgr x name kedai 'Restoran Tuu… Dia Pak Tam'
aku pon first time dgr ari tu.. tp, ramai panggil name kedai dier kedai Pak Tam. 
dekat dgn stadium selayang. aku tau tntg kdai ni pon kawan aku yg rekemen suh try g mkn. aku pon pg la. harga buffet ramadan kat sni utk seorg hanya RM14.90.utk dewasa la. 
kanak2 dlm RM7 lebih xsilap aku. biasa, area kl ni, pling murah pon RM28++.
make sure sape2 yg nk pegi lps ni booking dulu siap2. xbooking, konpem xde tempat. manusia kat sini punyee la ramai. mcm sesemut.huhu.. mgkin bile org tau murah, so berduyun2 la org pegi.salah sorgnye adalah aku.
dari pendapat and pengalaman aku, sebelom aku pergi, bile dgr harga RM14.90, murahnye! tp bile aku pg n lalui sendri, bg aku, xberbaloi. baik ko collect RM14.90 sorg dr mmber2 ko, then pegi pasar ramadan, beli segala mcm, balik bt open house, n makan bkk pose ramai2..
knp aku ckp xberbaloi? sbb..bile ko pergi, ko akan rasa mcm ni kat kedai mkn ke kat dewan makan asrama?ataupon majlis kenduri kawin?
maaf sy terlebih jujur. nsb baik aku da booking awl2. tp bile aku sampai, majoriti buffet da xde lauk. yg ade, kuah semate2. nasib baik ade ikan masak merah xsilap aku. jgn harap ko nk tgk ade ayam ke, daging ke..mgkin sbb org terlalu ramai, jd lauk2 sume habis.sy xsalahkn paktam ye. =) laksa penang pon ade, tp kuah je ade..laksa da xde. yg ade, bihun and mee kuning. betapa sedihnya bila aku tgk sapiq mkn mee hon dgn kuah laksa. xpenah kot. smata2 sbb xde mknan da. nasi ktorg plak, lauk ikan msk merah tu je..then, udang goreng sekecik kuku. hentam je la. klu aku tau mcm ni, baik aku masak je! air yg adaa, air sirap , air kosong n air kopi. konpem2 aku pilih air sirap. bile bln puasa, sume dahaga. sume sah2 nk teguk air dulu. tp yg plg aku xleh terima, pak tam, kenapa staff2 paktam xsiap2 bt air awal2. xpe paktam, air sirap xbasi klu bt siap2 dalam pkol 4. sbb ape paktam, nk tunggu staff2 paktam ni refill air,tu dia....punya la lame. bile refill plak, 20 org je boleh mnum? lagi 80 org nk tggu lagi?then berebut lagi? sabo je la.. 
lagi satu, no wonder la harga RM14.90..sbb ape, pkol 7.30 bkk pose.. pkol 7.45 br hegeh2 refill lauk2 tp tu pon cenonet je. pkol 8 da close buffet. mmg sngt untung besar pak tam. dan xmustahil la paktam nk capai target sasaran untung jualan RM1 JUTA sebulan pada masa akan datang..
meh aku tunjuk gambar

nmpk x name kedai dier?
"tuu..dia pak tam"
and tulisan bawah name kedai tu adalah,
'sedap bgtau kawan, xsedap bgtau paktam..'

ni dalam pkol 8.. majoriti semua da balik...



pada yg berminat nk pegi,
ni aku bagi details kedai ni..

Kedai Pak Tam
03-61388388
berdekatan dgn stadium MPS and bulatan selayang baru


*note: maap, entry luahan hati di bulan puasa dan gmbr xclear sbb guna hp biasa2 ajee.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...