September 02, 2010

Kejadian di First Lady


kejadian 2 minggu lepas. tp br hegeh2 nk citer.
aku n sapiq pegi shopim baju raya. lepas search pak cik google first lady yg paling dkt dgn tmpat aku, so ktorg pegi la selayang mall.. terus tuju first lady. xde masuk tempat2 lain da. sbb ape, sbb manusia punyee la ramai. mcm sesemut. 
knp sjk akhir2 ni aku suke guna perkataan manusia ramai mcm sesemut?plik btol.tp xpe.
baru berapa hari puasa, bile jalan da berlanggar2 bahu da. sampai je kat first lady tu, aku xtgk lain da. carik dulu yg aku berkenan. sbb kcian sapiq tkt dier bosan tggu aku lame. xnk byk pon, bj kurung 2 lai da la. yg sedia ade pon xterpakai. bt syarat pkai bj br je ni. =)
warna wajib aku, sama ada hitam atau putih. feberet. so pilih hitam. and lagi satu, aku pilih warna merah. tp org dlm first lady tu.. ramainy0oo! xrasa aircond da sbb duk rasa wap2 panas masing2. duk kusyuk pilih saiz bj, aku terdengar satu perbualan antara laki bini yg aku xknl sape.

bini: abg, ayang da xcukup duet ni. ayang pinjam dgn mak lagi RM100 ye. 
baju kat sini semua cantek2. nnti abg bayar kat mak tau.

laki: ye... 
*tapi muka xpuas hati+bengang sbb penat mnunggu lame dan kena bayar hutang mak mertua plak.padahal bini yg berhutang.

 aku akui, sesetgh perempuan xleh kawal napsu bers0pim. aku salah sorg. bile aku tgk je muke laki dier, cpt2 aku cari sapiq. aku xnk dier bt muka mcm tu plak sbb duk tnggu aku lame2. dan cpt2 aku byr.

 dan satu lagi experimen yg aku bt berdasarkan pemerhatian aku time tu, majoriti sang suami ataupon para jejaka hny tnggu bini atau awek2 dorg kat depan kedai je, bkn dlm kedai same2 bini dorg memilih baju. dan, dgn muka mula berubah wajah jd ketat sbb puasa+letih berdiri lame sbb xde kerusi langsung. kecian ade, kelakar pon ade.
isteri2 kat dlm yg tgh pilih baju tu pon puasa gak, berdiri gak, tp xfenat p0n.. =)


 

 note: kpd para shopim komplek, tlg perbanyakkan kerusi supaya kami boleh duduk berehat jp then sambung bersopim balik k.
 

1 comment:

  1. wahh kakak, best da shopim2. huhu.. alynn tggu raya ke10 bru nk beli baju glamer2 siket sbb busy kerja.. kesian kn. ngeee ;Pp

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...