September 27, 2010

Blackberry utk di let go bebeh!

hi semua! =)
mggu lepas aku ade beli hp blackberry... ktorg beli sorg 1.  aku, afiq and adik aku.
plan mula2 g kedai tepon tu sbb nk beli hp bb ni utk adik aku. 
bile sampai kedai hp tu, tibe2 ntah mcm mane rs mcm xboleh jadi ni.. aku pon nk jgk.. 
bile aku nk jgk, msti la utk encik afiq sekali.. sepasang kan nmpk romantik. ceh! =) 
then, ktorg beli la 3 bijik blackberry curve. curve je. bold xmmpu. =)
2 warna hitam, 1 warna putih. putih lagi mahal dari hitam ye.
tujuan utama aku beli bb ni adalah utk beron9 sesuka hati. 
padahal da ade broadband, tp xsedar diri.
malangnya, lepas 1 mggu ktorg guna blackberry ni dgn penuh kasih syg,
wlaupon ditatang mcm minyak yg penuh, 
ttp rasa mcm xboleh teruskan. 
sbb ape, 3 hari lepas aku nk aktifkan internet kat bb ni.
so, ktorg kol la celcom. 
malangnya, celcom bgtau, boleh aktifkan.
tp setiap bulan kena wajib bayar blackberry license RM30 dan RM38 utk
unlimitted ekses internet. total RM68. harus dan wajib bayar stiap bulan.
tu blom masuk bil telefon bagai lagi. aku n afiq 2 2 guna bil.
agak2 la nk bayar. 
Contohnya bil ktorg masing2 RM200 sorg sebulan.
tmbh plak nk bela blackberry ni yg wajib RM68 sebulan. sorg RM268.
darab utk 2 org, mau RM536. 
huk alos la. RM536 utk byr bil2 ni ajo.. idok le teman.
oh lupa, bayar broadband RM68 ni lagi. 
under celcom je, ktorg kena get ready RM604 setiap bulan.
oh tidak!baik aku beli bnde lain. 
si adik aku plak, xpe.. sbb dier guna celcom prepaid. 
celcom prepaid RM2.50 je sehari utk ekses internet unlimitted dari broadband.
tp awas dik, jgn lupa ko pon bela broadband ye. =)
so now, aku rasa mcm nk let go blackberry aku n afiq ni..
ade sape2 berminat x agak2?
korg xpe la korg mmg kaya. aku ni kayap. =)
blackberry curve 8520 warna hitam dan warna putih. 
masing2 ade memory card 2G dan screen cover antifinger.
harga aku nk let go,
hitam RM900. putih RM950
putih mmg lagi mahal sbb setting utk internet da siap2. 
so, klu ade sape2 berminat, terminat, atau nk tny ape2,
email aku tanpa segan silu ye kawan2. 
nadiafarahida@gmail.com



6 comments:

  1. nk tnye kekanda..
    die mmg tgh hunting BB skrg :D

    ReplyDelete
  2. wahhhh bestnya kalo dapat BB ni. tapi dni tak do bajet. sobss.. ado sesapa nak belanja dni tak? :D

    ReplyDelete
  3. hurm...hairan gak macam mana org lain boleh addicted ngan BB kan..haishh...dulu nak pakai BB, dah ubah fikiran...hehe

    ReplyDelete
  4. to kieyu, orait!! nnti klu nk or ade pape, gtau nadia ye!
    majoriti sume tgh bermusim blackberry kot..
    black berry sbnrnya ok... tp... bile tang nk bayar banyak2 mcm ni la xbest..=)

    to dini, olos syg! nk blanje blackberry xmampu, nk belanja blueberry cheese cake boleh la.. huhu

    kancil biru, tu la.. rasanya mcm lagi best guna hp 3310 dulu2.. huhu

    ReplyDelete
  5. cam besh je BB,tp tgok yg kena bayar..trus nak terjun 8tingkat..haha
    xmampu cek nak bayarnyer..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...