September 28, 2010

nama panjang ke nama pendek?

selamat pagi semua! =)
tajuk entry bunyi macam dalam cerita doremi kan? hehe.. tp xde la. 
aku nk citer pengalaman aku je. name korg panjang ke pendek? berapa harakat? =)
contohnya mcm ali bin abu atau ali iskandar maliki badlishah bin abu iskandar zukarnain. 
amek ko. panjang giler. xagak2. xnak kalah langsung.
aku xmenyesal atau bermuram durja dgn name aku tp, mgkin bile aku ade anak esok2, 
aku nk bg name 2 harakat je. kot.
sbb ape, sbb time aku skola dulu2, nk2 time nk exam, 
lenguhnya nk tulis name panjang2. contohnya exam PMR, 
kan bile dapat kertas jawapan, kt terus kena hitamkan name dan angka giliran. 
masa jawab exam 2 jam. tp setgh jam tang nk hitamkan name aje. huhuhu.
terus rasa mcm nak nanges. =) tp xnanges pon. tp sbrnya, seronok jgk ade name panjang2. 
rasa mcm, oh! sy sngt femes. ceh! geli dgn diri sndri. hahaha. 
adik beradik aku sume name ade 16 huruf. xtermasuk bin atau binti. 
fadan muka korang merasai jgk tulis name panjang2 ye adik2. letih kan? 
haha..sape bg name korang?kakak la. br fair n square. =)
oh ye, entry kali ni xde gambar sbb aku pon xtau 
nape tibe2 blog aku ni xleh upload gmbr. 
mcm xbest kan klu xde gmbr?

9 comments:

  1. nama saya pun panjang...14 huruf

    ReplyDelete
  2. nama sya pendek jer..tp bila time nama anak amek ko pjg..tp pggl pendek gak..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. 14 huruf pon da letih rasanya nk tulis satu2.. =)
    heheeh.... biasa mcm tu la.. name anak2 majoriti ibu bapa letak name panjang2. br best skit dgr kan.. =)

    ReplyDelete
  4. salam...bg saya 1 je...nama panjang 2 masa nak baca talkin kan ke ssh...sy pnah dgr, nama si mati panjang...pastu ssh ckit, berbelit lidah..dahla yg selalu membaca talkin tu org yg berumur...so, pendapat saya, nama biar simple, tapi maksudnya bagus

    ReplyDelete
  5. wslm kak syila.
    stuju. biar name pendek tapi name ade makna yg bagus2. sbb, stiap kali org panggil name yg ade makna bagus tu, empunya nama akan dapat pahala.
    dan, utk time bc talkin tu, sy stuju jgk. lagipon, time bc talkin tu, name si mati akn di bin atau binti kan name ibu kt. contohnya nama si mati tu da panjang, then name mak dier plak berbatu2 panjang. mau semput org yg bc talkin tu.

    ReplyDelete
  6. salam oo nama pendik @ panjang bukan ukuran yg penting senang sebutan hehehe

    jom kita tukar2 link jom

    ReplyDelete
  7. nama saya jer pendek..hehehe...nama anak n husband panjang..

    ReplyDelete
  8. btul tu nadia, lagi 1, sian budak2 yg baru nak blajar tulis nama...mesti pening nak tulis klo nama panjang...tu pendapat akak, lain org lain pendapat...bak kata org, lain padang, lain belalang..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...