September 03, 2010

Wow! Kedai makan percuma!

salam jumaat utk semua. ari terakhir sebelum berhujung minggu, yey! 
korg tgk x berita smlm? aku xsangka jgk sbb masih ada insan yg sungguh mulia dan baik hati sanggup mnyediakan kedai makan percuma tanpa mengira umur dan bangsa.
ni baru btol 1 Malaysia.


Name kedai: Pusat Makan Percuma Belamiskin
Lokasi: Jalan Sempadan 16/7, Seksyen 16, Shah Alam, Darul Ehsan. 
Under: Pertubuhan Kebajikan 1 Malaysia
Pengasas: Tokoh Usahawan Dan Ahli Perniagaan, 
Hj Mohamad Sauffi Hamzah & Puan Lieza Abdul Rahman.  

tp yg menarik tntg kedai mkn ni, korg kena basuh sndri pinggan and segala peralatan yg korg guna time mkn tu.. ok la kan. name lagi dapat mkn free, xkn nk basuh pinggan free pon ssh kot.
dorg mula2 start bkk kdai ni 12 Februari 2010. 
 Kedai ni dibuka setiap hari kecuali hari ahad dan cuti umum dari 
pukul 10:30 pagi hingga 6 petang. 

and dorg da siap2 bt menu. dtg mkn je.

ISNIN.
Nasi Lemak atau Nasi Berlauk (Ayam atau Ikan Kari Campur Sayuran).

SELASA.
Laksa, Mee Bandung atau Mee Goreng.

RABU.
Bihun Singapura atau Bubur Nasi Berlauk.

KHAMIS.
Nasi Berlauk (Ayam atau Ikan Masak Kicap Atau Sos Tiram).

JUMAAT.
Nasi Berlauk (Ayam Kurma Campur Sayuran).

SABTU.
Nasi dengan Sup Ayam atau Nasi Goreng Kampung. 



sbnrnye, objektif dorg bkk kedai makan percuma ni sbb nk 
tolong golongan fakir miskin, ibu tunggal, dan penduduk yg berpendapatan rendah. 
tp, ade sesetgh pihak yg da slh guna kelebihan yg dorg bagi. 
contohnya, korg ni da kaya raya. tp hari2 nk mkn kat kdai ni. agak2 la. 
kcian kt org yg lebih memerlukan. 
kesimpulannya, moga Allah mencurahkan rezeki berlipat kali ganda kepada En.Hj Mohamad Sauffi Hamzah & Puan Lieza Abdul Rahman, Amin.

info: bharian & kosmo

note: klu tiap2 negeri ada pusat mkn percuma mcm ni pon ok jgk. tangan yg memberi lebih baik dari yg menerima. 
meh bagi kat aku duit raya meh, aku sntiasa akan terima.. =) 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...