September 28, 2010

Hospital Kuala Lumpur

 
beberapa hari lepas, aku pegi hospital kuala lumpur. majoriti panggil GH je. 
aku hantar kawan aku, dier kena pergi icu. 
ni first time aku sampai hospital tu. 
mak aiiii.. tolong saya. besarnya hospital! aku pergi berdua je. afiq keje. 
sampai2 je, aku terus hantar kawan aku kat kecemasan. tp just drop kan dier je dulu.
then, aku cari la tempat nk parking kereta. 
ya allah! aku pegi dlm pkol 9.30 pagi. tp parking sume full. 
aku pusing 1 hospital. da la hospital dier hamatt2 besar! 
last2, sampai kat pintu keluar. aku da serender. aku tny la si penjaga pintu kluar tu, 
mane lagi parking kereta. dier pon tnjuk la jalan bagai. ok aku ikt. parking je la. 
icu adalah sngt hampir dgn pntu masuk hospital tp tmpat parking kereta adalah berhampiran dgn pintu keluar hospital. jauhnya ibarat 10 padang bola. 
nk mati klu aku jalan. nsb baik dari tmpat aku parking kete tu ade service shuttle. hahaha.. terbaek! xpsl2 kne naik van ijo ni tp xpe, aku sanggup lagi dari jln kaki. =)

 
ada x sapa2 yg bc blog aku ni keje kat sni? korg jalan kaki ke hari2? 
hebat btol korg. huhu.
hospital ni ade 16 bahagian yg berbeza. ortopedik la, ortogenik la, ortogedik la, 
maap. aku xreti.. berorto2 lagi la. tp yg aku lagi kagum, 
1 bahagian GH ni je da same besar dgn sebuah hospital yg 
aku pernah pegi sblom2 ni! giler ah!
pada sape2 yg nk atau akan bersalin kat GH ni, 
baik korg masuk jalan2 makan angin dlu kat sni. 
bkn ape, takut bile time dan2 nk bersalin nnti, xjumpa2 wad bersalin. 
mau beranak dlm kete. punye la besar GH ni. 


5 comments:

  1. hehe
    takot frust xjumpe wad aleh aleh branak lam kete je

    ReplyDelete
  2. besar gilerr ek...diibaratkan mcm 10 pdg bola tu...hehe

    ReplyDelete
  3. ooo nadia angah dah pun bersalin kat situ tempat labor room dia fuhh bestttt rasa macam hospital swasta kau... hehehhee

    ReplyDelete
  4. angah, dorg punyer staff mesra alam x?

    **tibe2 terus rs nk bersalin kat sane jgk.
    huhu.. ade hati. pregnant pon blom lagi..
    tolong2..

    ReplyDelete
  5. sy pon keje kt hkl tp bhgian neonate icu, bgnnnya kt dpn trfk lite kg baru.mmg pnt nk jln kaki kalo nk g main block. abis lncun uniform sy. sy xde pngalaman brsalin kt mtrnity hkl. wlaupn sy stff tp sy plih hukm...hehehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...