September 24, 2010

Kacukan apekah??


korang pernah tgk??
picture ni original aku amek dari kamera member aku. dan gmbar ni diambil time dier pegi makan angin kat taipei, china. sbb dier adalah seorg cina. =)
sekali tgk mcm babi, dua kali tgk mcm katun pon ade.
binatang ini adalah asli. dorg terpaksa awetkan utk mnjaga 
dan memuja keajaiban binatang ni. 
persepsi dorg, bg org cina yg baik2, dorg akan anggap ni salah satu dari tuhan dorg dan kena jaga. tp bg org cina yg xbape baik, dorg akan anggap ni momok dorg.
dan di dahi binatang ni adalah kaki ye kawan2. bkn tanduk.
kat malaysia xde kan?ke aku je yg xtau? huhu =)

4 comments:

  1. uish...
    ntah mcm ape je..
    klon kot

    ReplyDelete
  2. Ouwh, benda alah ni. Kat makmal bio kat sekolah lama aku dulu bersepah.

    Entah apa pekdahnya diorang simpan. Nak buat lobak asin gamaknya.

    ReplyDelete
  3. pelik bin ajaib
    mmmg nmpk macam toys la..
    mix ba alif ba ya dgn badak sumbu
    hehehe
    pepandai je aku :D

    ReplyDelete
  4. hahaha...
    klakar jgk pndapat korg ni.. si kieyu, siap mcm ade rupa badak sumbu..=)
    tp, haah la kan. ade gak!
    tang tanduk dier..
    sylarius, kat makmal bio dlu bnyk?
    bnyk binatang mcm ni ke?
    korang bt ape wei?
    siap bersepah.. agak2 la nk kot.. hahhahaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...