September 21, 2010

7 blog yg aku wajib singgah setiap hari!

korang, aku sbnrnye ade 1 peel tau. dlm hati, bnyk je nk update kat blog aku ni ha. 
tp. setiap kali aku on9, bnde pertama aku bt, aku akan view dulu segala entry2 baru blogger lain kat bahagian reading list. 
bile aku start view, aku akan baca satu2. bila baca satu2, aku akn terus klik page blog dorg. 
bc satu2. kusyuk sampai tgk jam, mak aii.. da 2 jam! sumpah aku xtipu. 
2 jam hanya utk bc blog. bistu bile nk bt entry kat blog aku ni. 
bile da 2 jam, mate da xberapa best. terus dlm hati, xpe la. nnti sambung. terus stop. 
bile sambung balik, perkara sama berulang balik. ceh! korg ni jgn la bt entry best2 sngt. 
korg la penyebab aku xboleh nk update blog dgn jayanya!  
haha..tibe2 salahkan org lain, ngek btol! 
meh aku share antara 7 blog yg aku wajib bkk hari2. 
ni jujur tau. boleh dikatakan, dekat setahun da. hari2 klik. dlm sthun berapa klik? 
tu pon klu klik 1 sehari la.rasanya lebih.

jgn tny aku nape aku hari2 bkk blog kak red. sbb korg sndri pon tau. dan plg penting, aku sngt admire yg dier boleh berjaya sejauh skrg hny dgn blogging. income blog saje cecah puluh2 ribu setiap bulan. sape nk bagi?gile hebat!
kak red, wa salute lu banyak2.. =)


majoriti tutorial blog aku belajar dari blog ceera. bg aku, penulisan dier simple je. tp, bnyk berguna. dan yg pling penting, ramai gile yg on9 dalam 1 masa kat blog ceera ni.

  
ben!
1 dlm 100. boleh x aku cakap ben ashaari mcm ni? sbb ape aku ckp dier 1 dlm 100? sbb, keje dier hupdate blog xkira masa. xsampai 15 minit, da ade entry baru yg lain da. dan, setiap entry semasa yg masih hot2 berasap dari dapur. aku br tgh bc entry the latest dier, last2, ade lagi. kire selang 10 minit, da kuar entry baru. mak aii.. abg ben ni xde kejo lain ko?? =) jiwe blog berketul2 btol! =)

ape sahaja isu semasa, aku banyak refer blog cikgu dahlia ni. kire mcm bnyk info2 semasa la.
sepet ni adik ceera. hari2 aku bkk blog dier sbb aku suke tgk gambar2 dier dgn bf dier.. 
2 2 cantek n hensem. kire same cantek same padan la. klu aku jadi dorg, mgkin aku da jadi pelakon. ceh! =) 



zie ni plak, aku selalu bkk blog dier sbb suke tgk dier... cantek aje... =) xpernah hodoh! 
bile ko nk amek gmbar berhodoh2 plak yunk? asyik gambar bercantek aje selalu.. =) 
klu adik aku besau2, mau aku jadikan zie ni adik ipar tau! =) tp nk bt mcm mane, adik aku br form 3, cis!


kak jiji ni biras aku. tp, xrasa mcm biras pon. lebih rasa mcm kakak aku. and kawan baik aku. sbb ktorg boleh dikatakan 1 kepala. wlaupon kdg2 gaduh, tp kejap je. lumrah adik beradik la katakan. ceh! geli aku.. huhu.

8 comments:

  1. huih.... tu dulu.. skang ni paling tidak pon lebih 10 entri.. tp tak la 10 minit sekali..

    keje ? ari ari banyak kerja .. kena bijak n pantas ..

    ReplyDelete
  2. abg ben, masalahnya, sy ttp kagum.. n selalu terfikir.. abg ben ni on9 guna ladtop ke hp? mcm mane boleh tiap masa bt entry baru. up to date plak tu. biasa, blogger tegar auto publish je. abg ben ni on the spot. x 10 minit, 15 minit.. btol! serius kagum! =)

    ReplyDelete
  3. saya pun suka juga blogwalking nie...sehari hampir 15 blog saya jelayah...

    ReplyDelete
  4. perkara pertama yg aku buat bila nmpak tajuk entri ko ni ialah tros scroll ke bawah nk tgk aku tergolong x dalam 7 list itu....hahahahahahha.....gila perasannn...sib baek ada kalau x putus cinta dgn ko....talak tiga trOs.... (T___T)

    ReplyDelete
  5. to gadis kampung, tau xpe,, blogwalking adelah hobi yg sngt2 menarik n xjemu2 bagi manusia berhati belog! huhu
    and to kak jiji, ceh! perasan! =)
    i bkk hari2 sbb i kan busy body skit.. hehe

    ReplyDelete
  6. nak masuk list jgak bole? hik3..

    ReplyDelete
  7. nadia...ada satu lagi blog best nak layan...blog viruspadu kakak ceera tu...yang tu pun best..

    ReplyDelete
  8. thanks lalink..
    sis kureng pandai nk story pasal diri sendiri...hikhik...
    dah masuk kamu dalam sidebar gak :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...