December 16, 2010

dendam smpai mati..


kwn2, sat naa...entry luahan hati jap. =)

kpd yg berkenaan,
kau xyh la nak add2 aku bagai dlm fesbuk. xperlu. bkn aku nk ckp aku sombong x tp mmg aku rasa xperlu. aku xkacau hidup kau pon dan boleh x ko jgn kacau hidup aku?
xcukup lagi ko rosakkan hdup aku sblom2 ni?

time aku btol2 anggap ko kawan aku, aku snggup bersusah payah tolong kau,  apa aku dpt? depan aku kau punya la baik.. tp belakang aku, cait! kapate kapate btol! aku tolong kau cari duit time kau xde duit tapi bile kau dah senang, kau cakap aku jual kau. ko gile ke ape?
ada aku setuju dgn keputusan ko time tu? ko yg merelakan diri utk dijual. tp, ko citer kat orang lain aku jual kau! mcm mane la xnak bagi aku lupa siapa kau..

ni la org tua2 selalu pesan, berkawan berpada2.. aku xdgr. sumpah aku menyesal ada kwn mcm kau. dan ko nk tutup kesalahan kau dpn org lain, ko rasa aku yg slh, ko lempang aku.
ko ingat aku boleh lupa ke? ko ingat aku boleh maafkan kau? maaf. dulu ko boleh pijak2 aku sbb aku xberani lawan. aku xde kekuatan. ko ada pengikut ramai. jd ko ingat aku takut. padahal aku mmg berhati lembut. jadi, aku biarkan je korang kenakan aku. 
sbb bagi aku, 1 hari, kebenaran akan terbukti..

bile dah lama2, bile kau rasa brsalah, baru ko hegeh2 nk mntk maaf. klu kau kat tmpat aku, kau maafkan x? mmg xmaaf tu zalim. tp kau xlalui apa yg aku lalui time kau kenakan aku dulu. hny aku je rasa. jadi, utk pengetahuan kau, aku tetap simpan dendam itu dan aku xkan maafkan sampai akhir hayat aku. 

dan, ko ada anta msg time mlm seblom aku kwin. ko bt la mcm mane skalipon, aku tetap xkan maafkan kau. termasuk darah daging kau yg lain. jd, sila berputus asa bahawasanya, 
ko tetap aku xakan maafkan.

ni baru sikit aku cite, baru 5% dari 100%. blom masuk bab2 lain lagi. sila bersyukur. 
suami aku tahu siapa aku dan bakal suami kau tau ke siapa kau??
cermin diri sendri. sekian.


dari hati,
nadia farahida. 


moral of the story,
kawan berfada2. bkn berfoya2.

6 comments:

  1. sabar..sabar,,manusia yg xde hati perut mmg camtu...

    ReplyDelete
  2. kak nadia..
    sabar k :)

    biasa la tu....
    manusia..klu nak lepaskan diri :D
    apa pun kak nadia tau kak nadia x salh kan :D

    ReplyDelete
  3. bila org dah sakitkan hati kita ke tahap maksima mmg susah amat nak dimaafkan...akak pun dah alami benda2 mcm ni.

    ReplyDelete
  4. sabar nadia~
    tak baik berdendam,biarlah org buat kite, jgn kite apa2kan dia
    tapi, kalo dah sampai ilang sabar
    tampar dia bagi dia bisu
    uhu~ akak ke lagi kejam? hehehe....

    ReplyDelete
  5. serius saya tak berani nak tulis camnie if marah dgn sumone...tabik la kat awak...anyway, kdg2..ada perkara..mmg kita tak ptt beri kemaafan kepada org cmtue...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...