December 14, 2010

pengalaman mkn di kedai mamak.

hi semua! =)
selamat pagi dan selamat tghhari!
korang pernah mkn kat kedai mamak? tipu la klu ckp xpernah kan?? 
Aku nk share pngalaman aku mkn kat kedai mamak boleh? =) boleh xboleh korang tpksa jgk ckp blh. Huuu~

gambar ehsan google
Ade suatu hari tu, aku ngn afiq mkn la kat kedai mamak. Ktorg dua2 mkn mkanan yg sama pesen. 2 nasi putih, 2 ketul ayam goreng dan kuah kari semata2. Xde segala bentuk2 sayuran memandangkan mmg ktorg jenis xmkn sayur. Afiq order milo ais, aku order air bandung. Siap mkn segala, afiq amek cekelat mentos plak. Cer korang teka berapa total semua yg ktorg kena byr?

Jwpan dier adelah RM26.80. Aku bkn nk ckp aku berkira ke ape tak. Cuma aku pelik bin ajaib kenapa smpai mcm tu skali. Dua org mkn dgn lauk ayam goreng je pong. Nasib baik la laki aku jenis xkesah. Main bayor kan aje. Mmg la xkesah tp mcm harga tu xlogik.. Tp xpe la, mkn pon dah kenyang. Aku biarkan jgk la. Tp dlm hati trus ckp,
“Xpe mamak xpe. Confirm aku xdtg mkn kat kedai kau lg dah psni.“

9 comments:

  1. gambar tu mmg gmbr kedai mamak tu ke?apasal mahal sgt..agak2 la ye.. kalau dlm 12 rggit ke ok la jgak..ni dh double harga ni..

    ReplyDelete
  2. kalo orang mengamuklah..sebab tu mahal sangatlah...

    ReplyDelete
  3. sblm ni pn dh pnh dgr org ckp kdi mamak mmg mcm tu. cekik drh. nsb la kite ni mmg jns xsuke kdi mamak. geli lg satu hal. huhu. =..='

    ReplyDelete
  4. kalu kedai mamak ..memang mahal cikit..tapi kalu mcm tak caya tu..tanya je satu2..biar puas hati..ayu jarang makan kat edai mamak..tapi tapau roti canai.selalu..

    ReplyDelete
  5. eyy serius x patut..
    xpa kak nadia..
    dia wat cm tu
    duit yang dia dpt tu jadi ,rezeki x baik la..
    coz dia tipu :)

    ReplyDelete
  6. hamboi mahalnya..macam makan kat mekdi.
    hee

    ReplyDelete
  7. memang mahalpon. kalau ktepon xpueh aty ;p

    ReplyDelete
  8. mamak ni mmg suke cekik darah...
    nti try order air kosong...
    tgk harge bpe lak

    ReplyDelete
  9. mamak mmg cekik darah..tapi tue la masa kat s.alam walaupun tau kedai mamak nie mahal tetap sy nk masuk juga..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...