December 15, 2010

sila berhati2 mkn di restoran ini!


sapa pernah pegi mkn kat restoran ni? aku rasa ramai je yg tau tntg kewujudan 
restoran vicchuda di damansara jaya, petaling jaya sbb mkanan kat kedai dier majoriti memang semua sedap2 tapi....
yg xbape sedapnya bile kawasan persekitaran rstoran ni adalah sngt2 merbahaya. amat2 bahaya. serius aku xtipu. kenapa aku ckp bahaya?

korang bayangkan, jarak restoran ni dgn balai polis xsampai 10 kali katak melompat pon!
tetapi, kenapa kereta boleh kena pecah?!! aku bngang btol tau.

mlm ahad lepas, aku, afiq and 2 lagi kawan aku g mkn kat restoran ni. ktorg park kereta kat depan kedai sblah restoran ni. dah kunci baik punya.

xsampai 10 minit ktorang duduk, tgh tnggu mkanan yg diorder smpai, tibe2 aku dgr alarm kereta berbunyi. 2 kali je berbunyi. aku suruh la afiq g tgk. skali, korang tau ape jadi?
wlaupon alarm kereta baru je berbunyi 2 kali, barang2 dlm kereta dah selamat kena kebas.
barang2 tu semua bkn letak kat seat. semua barang tu letak kat bonet belakang. 
mmg terer btol pencuri ni. dlm masa xsampai 1 minit pon, dier dah berjaya kopak bonet belakang, amek segala beg2 dan kelibat atau bayang2 pon dah xnampak!

serious aku xtipu. mmg pantas gile dier bt keje. nk kata dorang naik kereta, xde kereta lalu pon. motor pon xde. mmg smpai saat ni aku heran. dah la beg aku tu besar gedabak. boleh pulak dier angkut laju2.

dorang cuti 2 beg. 1 beg aku dan 1 lagi beg kwn aku. bkn ade ladtop pon. cuma, utk pengetahuan korang, apa sahaja yg mmpunyai bateri dorang boleh tau! 
mcm mane dorang tau?hnya mggunakan iPhone 4! cis!

dan antara barang beharga aku yg dorang selamat kebas yg ada dlm beg tu adalah..
* kunci kereta aku! dah 4 hari kereta aku xleh grk. kena tunggu kunci spare mama pos.
* swap card kunci pendua kereta.
* camera ibu afiq! mahal beb..jenuh nak ganti ni. kak jiji, sila jgn terkejut dgn pengakuan ini. =)

dan barang2 yg xbape beharga tp tetap beharga bg aku adalah,
* baju2 dan tudung yg baru je bli xsempat pkai pon lagi.
* perfume aku n afiq.
* segala mak nenek make up aku. termasuk bekas contact lens. 
* dan lain2..
jumlah kerugian utk  beg aku sahaja dianggarkan dlm RM 2500.

mcm mane la xnak bg aku bengang. hilang selera mkn. telefon polis, boleh dorang dtg sengeh2. suruh pegi balai polis. bile pergi balai polis, pon sengeh2 jgk. 
nak je aku jerit kuat2, 

"aku tau bkn kereta korang yg kena pecah tp boleh x tlg hormat dan bt2 mcm korang memahami perasaan ktorg wlaupon korang xalami?! bt muka concern pon jadi la.. ni x, boleh ckp mmg selalu berlaku."

ceh! xkena batang hidung korang xpe la. cuba kereta korang plak kena pecah. boleh sengeh2 lagi x? ok dah. sekian, banyak benau dah luah. bye!

18 comments:

  1. Ok ! alert !
    band terus restoran ni !!

    ReplyDelete
  2. Ya Allah.
    bhynye tmpt tuh..
    sbr eyh kak nadia. buat laporan polis tau.

    ReplyDelete
  3. JAHATnyaaa...manusia beTopeng SETANN mcm nielah.....

    nadia pesal TAK JERIT kuat-kuat KAT PoLIS TUH TEMPIKKK bg dia FAHAM sikit situasi ampa sume...apa punya turrr laa....yerlaa tak kena ke depa,cuba kena kedepa...br tau langit tuh tinggi rendah....

    nadia sabaq na.....sian kamu... mayb ada HIKMAH dengan apa yg terjadi...skrg nie memana tmpt pn dh tak slamat..huwaaaa

    ReplyDelete
  4. ok noted!!
    gile hebat perompak ni ye..

    nad bawak banyak sabar ye...
    n now g keje afiq hantar ke??

    ReplyDelete
  5. pelik lah polis tuh , dah tau banyakkali kes yg berlaku , amik la apa-apa tindakan . ni boleh pulak cakap camtu .

    ReplyDelete
  6. saabr ye atas dugaan tuhan tuh..biasa lah..kadang2 polis ni bukanlah nak kata apa..diorang mcm x hormat kita sbg pelanggan dia..tp bukan semua la.. byk jugak ye brg hilang..nasib baik kamu semua selamat kira ok la kan..

    ReplyDelete
  7. haa......aiyoookkkkkkkkk...minggu depan ibu datang...


    MUSH

    ReplyDelete
  8. xtau la nape polis x amik berat sgt hal2 kecurian ni...mak sy pn penah kena curi, polis rilex je...lagi dia mrh mak sy ada la..

    ReplyDelete
  9. cepat btol deme buat keje, ada skandal ngan polis gak ke, oooppsss laki i polis...syyyyhhhhh

    tapi yg kena pecah tu maknanya bukan keta korang ke, korang naik keta kawan korg la maknanya

    tapi kan minggu lepas aku baru je teringat nk mintak kat korang kamera tu time ibu datang nak bawak jalan², rupanya takde jodoh antara kita....

    MUSH

    ReplyDelete
  10. black area kot nadia, kesian Nadia, byk tu barang berharga semua, jgn la letak dlm kereta, next time, kene ingat n more carefull, dunia ni dah ramai penjenayah/penyamun/perompak dari org baik, 'polis' pun ramai yg 'makan suap'...

    ReplyDelete
  11. WAHHHH..TAKUTNYE NAK TINGGAL LAPTOP LAM KETE NT..SBR YER NADIA..KAT DUNIA DORANG TERLEPAS LAA..

    ReplyDelete
  12. Ish, hebat gak pencuri nih..

    Polis buat tak endah kot, sebab tu pencuri berani terjah. hmm.. Sabar jelah dorang ni

    ReplyDelete
  13. pergh...terer tol pencuri tuh..

    skelip mata lesap..hoho..

    kene tugaskan polis wat rondaan la..hoho

    ReplyDelete
  14. sabar jelah dengan kerenah manusia(polis) tu..

    tapi kan abang saya kata even kita dah tanggalkan bateri laptop pon pencuri still dapat detect..katanya ada bateri kecil yang kekal lekat kat laptop tu..

    eerr..

    ReplyDelete
  15. pencuri bnyk idea..mcm2 cara leh dye lakukan..contohnye..ghaib tiba2

    ReplyDelete
  16. takyah la pi makan kat situ lagi..bahaya tu.
    polis mmg mcm tu.kat mana2 pun sama.kalau depa agak2 takleh tangkap org jahat tu mmg depa wat derk jelah...malas dah kot depa ni.

    ReplyDelete
  17. banyakkan bersabar ye nadia. janganlah makan kt situ dah.kalau nk g jugak jalan kaki je. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...