March 08, 2013

aku seorang Interior Designer

phewwwww tajuk tak menahann. tak sah kalau kaw tak masuk bakul lepas tu kaw sendiri yang angkut. kuikuikui. :p heyyyy tak yah nak jadi interior designer sangatt laaa nadiaaaa. aku manaaa belajar couse tu dulu. kalau syafiq ye, dia dalam line yang sama. tapi masalah jugak kalau rumah sendiri dia tak mahu design. T___T jadi kesimpulannya, aku lah memandaiii design ikut berangan akuuu. berangan tu perlu. hewhew. berbalik kepada tajuk diatas, sebenarnya macam ni. 


aku tak kenal pon sama aiddi ni. (-___-') dia pm aku dekat facebook. tapi aku sempat la stalk fb dia beberapa minit sebelum meneruskan sesi perbincangan kannn. (x____x) lepas tu bila aku balas sekeping dua, aku nampak kesungguhan dia. dia betul-betul memerlukan bantuan pendapat sebab petang hari yang sama, dia dah kena bagi kata putus. jadi aku cuba la bagi cadangan dan pendapat setakat yang aku mampu. aku tak reti sangat babe kalau nak bagi idea hias rumah orang sebab aku takut taste dia dengan taste aku tak sama tapi spesis aku, aku suka sesuatu yang perfect. walau rumah orang, aku bayangkan aku tengah nak design rumah aku. kalau nak design rumah sendiri, dah tentu-tentuuuu kita nak paling cantik kannn. ;))



kes dia, dia tak tau nak letak mozek warna apa dekat porch sebab dinding dia warna kelabu. dalam rumah pon sama. aku pon membijakkkk dengan bijaknyaaa. ;p kehkehkeh. 



lepas settle masalah mozek, dia cakap nak lantik aku jadi personal ID dia. #heyyyypitammmm. (-____-') mau gelak mak aku baca jap lagi sebab aku mana ada kelulusan ni. aku budak hotel management dulu. aku reti berangan je lebih. kohkohkoh. 

sebenarnya, nak design rumah ni, takde interior designer pon takpe sebenarnya. kita buat ikut apa taste kita. ikut minat kita. ikut kepala kita. kan tu rumah kita. janji cantik dimata kita, makin bersemangat nak berkasih sayang, dah ok dah kannn. :) 

kat bawah ni design rumah aku yang sebenar. mana tau kot-kot korang tengah cari ilham kan. kalau taste kaw dengan taste aku lebih kurang sama, semoga entry-entry dekat bawah ni membantu korang mendesign rumah masing-masing ye. 



 






 


 







nanti ada masa, aku kongsi lagi cerita pasal dekorasi sebab ada lagi beberapa bahagian aku tak story. kbaiiii :)

 

40 comments:

  1. OMG..cantik giler...Nadia cermin besar tu kan...baper rega nyer?

    ReplyDelete
  2. heiii yaya dia panggil ko nad lah haha........wey rumah ko tu ko kemas panggil orang ke ko kemas sendiri er ???

    ReplyDelete
  3. Wahhh personal id giteww
    Tahniah nadia, ada jugak side income
    Hehe
    Info pasal deko2 umah yg nadia share mmg byk gunanya..bukan nk menunjuk-nunjuk, tp suka klu umah org lain pun cantek jugak kan? Nak nak klu dpt yg murah :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum sayang, heheh rumah awak cam besar gila ni nadia. geram pulak tengok awak deko semua. haihh kalau dah ada rumah sendiri nanti habislah sheila kerjakan hahahaha :)
    *nadia, tukar profession pleaseeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  5. wahhh...cantiknya umah nadia!!!suka tengok...nanti kita refer entry2 awak, coming soon kita pn nk renovate umah kita...hehehe

    ReplyDelete
  6. Kalau dah minat + kreatip, memang akan menjadi hasilnya :)

    Myra pun annti beli rumah nak panggil Nadia la deko boleh?

    ReplyDelete
  7. meh jadi ID personal utk nory plak...hehe..

    teringin nak masak kat dapur cantik yaya tu...huhu

    ReplyDelete
  8. leh buat part-time second job tu kak., masyukkkk

    ReplyDelete
  9. cantik..mmg talented tau nadia ni..

    ReplyDelete
  10. nadiaa.. memang ct suka sangat ngan design dalam rumah awakkk! siyess! kalau sy dah beli rumah pon, saya nak suruh awak jd ID personal saya. boleh???

    ReplyDelete
  11. cantekkk..talented tau nadia ni..patut la angkat bakul sendiri..hehe..(gurau jeww :)

    ReplyDelete
  12. cantiknya...pandai nadia deco umah..:)

    ReplyDelete
  13. cantiknyeeee.. hihi.. tak sabar nak deco rumah sendiri pulak.. kene kumpul duit ni..

    ReplyDelete
  14. Rumah nadia cantik..
    Xpe jd interior design sekali sekala...hehe

    ReplyDelete
  15. naaaadia memg terror ye bab2 nih...leh wat rujukan nih nti

    ReplyDelete
  16. Seronok pula jadi pereka dalaman ni, tapi saya ni tak berapa minat dengan seni. Huhu.

    ReplyDelete
  17. nia suka la deko2 ni.huhu..tp kepale xkreatif cm nadia.. nnti da bli rumah nk mtk pendapat nadia jugak la.hehe.. mmg awesome la cermin tu.haha

    ReplyDelete
  18. cantik sgt rumah nadia.mmg patut la dia mintak nasihat. akak berkenan deco kat dapur tu. nnt ada rumah sendiri nak buat mcm tu.hehe

    ReplyDelete
  19. dtg follow nadia..cantiknya umah nadia..=)

    ReplyDelete
  20. waaaaahhh... seorang ID.. hebat laaa nadia nih.. banyak demand jugak tau kat luar tu

    ReplyDelete
  21. takde duit nak beli rumah. kohkohkohhhh

    ReplyDelete
  22. Alahai tak sabar nak ada rumah,
    tolong design eh? :)

    ReplyDelete
  23. aihhhhhhhhhhhhhhhhhh,kemahhhhh kak yaa diooo,hee...kak yaaa,mari la dumoh nok make mee umi gak,hehe

    ReplyDelete
  24. nadia!!! pm me plzzzzz...

    nak beli umah baru ni (tipu), taktau nk reno bumbung kaler apa... hewhewww...

    nadia owhhh nadia, ok what, klau shafiq tk nk practice, nadia laaaa practise utk dia. listwn! (cheeewah)org endon yg buat rumah2 tercantik kat M'sia ni pown mana ada gi pro class bagai, cantik jerp umah yg diorg buat. > u can do better dr yg pro, who know

    umah u cantik laaaa.....

    ReplyDelete
  25. toinnkkk toiinnkkk tertiba dkna ada idea nak cat rumah baru.. hehehehe :)

    ReplyDelete
  26. mmg patuttttt..

    pasal sangat cantikkkk dan kretip

    nak mintak advice gak aaaa..boley?

    ReplyDelete
  27. rumah and ke tu yang contoh2 gmbr tu

    ReplyDelete
  28. dari dulu kamu memang suke decor2 ni kan sayang... =)

    ReplyDelete
  29. perghh.,..cayalah darling...your idea mmg mntap dan kretif..tu yg blh jd ID ;)

    ReplyDelete
  30. seriously... semua saya suka... huhu... leh jadi inspirasi nak masuk rumah sendiri nnti... nanti kongsi la lagi citer deko2 ye...
    selamat berkenalan... i baca cerita u dlm anjung seri... hehe

    ReplyDelete
  31. eh lupa lak... jadila 1st follower saya.. huhu...
    http://nukilan-mutiarahati.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. cntiknye umah kak nadiaa..curlass gitu..hehe

    ReplyDelete
  33. wahh chantekk laa, pandai akak design eyh...mmg nmpk mcm sentuhan interior designer lah.. :)

    ReplyDelete
  34. akak kos hotel management eh dulu? u mana? lawa la rumah akak.. =D

    ReplyDelete
  35. sy dulu dip tourism melaka, sekarang hotel shah alam dan puncak alam skrg. hehehee.. =D

    ReplyDelete
  36. hoho..bole dapat ilham ni dr nadia..tpi rumah yuyu bagi sewakan kat orang..nadia cmne kumpul duit renovate rumah sebab nrl duk pening pale tengah cari duit ni..haha..ataupun nadia ade mark up loan mse beli rumah..help me nadia!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...