March 01, 2013

Kenali semuaaaaa peserta Program Amal Mesra Blogger Bersama Anak Yatim :)

entry ni maha melimpah ruah dengan gambar, sorryyyyyy~ :)) sebelum ni entry pasal kenali urussetia kan. hari ni entry kenali semuaaaa peserta program ni. tak kesah la kaw blogger ke, kaw tak blogger ke, janji kita dah sama-sama tolong menolong bergotong-royong buat keje amal dekat rumah anak yatim ni kann. seppp sekali! :p berderuuuuuu babe pm dekat fb, email aku segala bagai nak join lagi next event anak yatim lepas ni. masalahnya, next event dalam kepala otak aku adalah event main perang-perang. *sambikenyitkenyitmata ;)) bukan keje amal dah, kaw nak? yang betul-betul nak dah la. aku tak nak stok nak tak nak same banyak last minit cancel sentapppp. aku syak lepas ni mungkin aku dah boleh tukar status. bukan blogger lagi dahhhhh. event planner mungkin. ;) kehkehkeh. 

ok berbalik kepada para peserta, kalau tak silap pengiraan aku, ada 20 orang blogger dan 22 para sukarelawan. sukarelawan ni termasuk la bini atau laki kepada blogger, mahupun kawan-kawan atau sedara mara kepada blogger ituuewww. terima kasih korang yang super ohsem! :)


baris belakang dari kiri,
boni sangattt kacak :p, hadi suami sheila, hadi suami kak zana, si kamarul yang nak yuyu zulaikha jeee :p, poksu paaaaaling happening wa cakap lu, mcd suka melambung kohkohkoh, zul suami nory, syafiq paling kacakkkk pitammmm, ayah suami mak paling hindustan, andi paling sopan, abang ngah diam jeee :p

baris tengah dari kiri, 
kak bella comeyyy babe stok mak orang ni, kak yana sama group masa mengecat yeayyy, kak zu tak sempat sembang banyak pon kita T__T, nurul pon samaaaa T__T padahal orang sekampung je niii, sheila comeyy gile muka baby face sangatttt, linda hai selamat berkenalan :)), nuha tak yah berkenalan pon xpe kan? :p, along kenapa along lagi sopan dari idaaa kuikuikui, kak ngah paling semangattt ;), mak paling kena cukup rehat, mila aku dah masakkkkkk. :p

baris depan paling kiri,
hai moksu, liza first time jumpa tak sempat sembang lame kan sorryyyyy, kak zana palinggg cute ok!, ustaz din dengan kak zu tuan rumah, iolsss paling segala paling ;p, nory paling sengal, ida paling dedikkkkk. :p

takde dalam gambar diatas. 
 
ayu yang tengah-tengah, pakai shawl jalur-jalur. hai yuuuu :)

yang pakai cap, dayat suami ayu. sebelah dayat adalah wan, tunang nini kawan baik aku. :) darah maniss sangattt.


baju hitam kak nora comeyyyynya tak puas tengok. tengah-tengah adalah nini. kad kawen dah siap babe? ;p sajeee bagi mu stress. kuikuikui :)) sebelah nini yang angkat tangan tu andi suami ida. sebelah andi adalah suami ummi. 

yang angkat peace tu ida. orang kuattt aku ni babe. sebelah ida, kak mimi. baik tau kak mimi niii. datang jauh-jauh dari seremban. tak sempat pon borak lame-lame. masing-masing busy kann. sorry tau kak. nanti kita dating lagi ok? ;)) suami kak mimi takde dalam gambar sebab dia sesi pagi ada, sesi tengahari kena settle keje luar jap, sesi petang dia ada balik. jadi semua gambar dia adalah chipsmore. thank you sooo much kak mimi and suami sudi datang jauh-jauh. i is terharuuuuuuuu.T___T


palinggg kiri paling gila kuasa, paling kanan paling tak sedar tua :p tengah-tengah adalah karlida. 

takde dalam gambar kak alia, kak dahlia, joey dengan kak lim handle bahagian dapur, suami kak mimi dan suami kak bella. ada lagi nadia terlepas pandang? bagitau eh. sorryyyyyy. 

Link Blogger Yang hadir Program Amal Mesra Blogger Bersama Anak Yatim
1. Nadia - http://www.nadiafarahida.com/
2. Eida - http://msieda.blogspot.com/
3. Mila - http://milaahmad.blogspot.com/
4. Nory - http://noryzoulkefle.blogspot.com/
5. Ieza - http://senyumangadisgerimis.blogspot.com/
6. Nuha - http://lovebubbling.blogspot.com/
7. Kak Bella - http://bellaisyqeef.blogspot.com/
8. Along - http://ierasebelas.blogspot.com/
9. Sheila - http://www.sheilashahfiekry.my/
10. Ayu - http://ayuamanshah.blogspot.com/
11. Linda - http://anggunbabycloset.blogspot.com/
12. Kak Zana - http://adieyza.blogspot.com/
13. Kak Zue - http://akubukanblog.blogspot.com/
14. Kak Yana - http://leeyanaradhi.blogspot.com/
15. Kak Mimi - http://www.mimiepinkummi.my
16. Boni - http://www.bonikacak.com/
17. Kamarul - http://www.soutulmujahid.com/
18. Ummi - http://nukilanummiabi.blogspot.com/
19. Nugrul - http://www.nugrulsakura.my/
20. Liza - http://syahidahbillah.blogspot.com/


  Sukarelawan Yang hadir Program Amal Mesra Blogger Bersama Anak Yatim
1. Syafiq
2. Andi
3. Mcdee
4. Zul
5. Nasrul
6. Hadi
7. Dayat
8. Karlida
9. Hadi Kahar
10. Faidzal
11. Nini
12. Wan
13. Kak ngah
14. Khairul
15. Poksu
16. Moksu
17. Kak Lim
18. Joey
19. Salim
20. Kak Dahlia
21. Kak Nora
22. Kak Alia 



yang tak dapat join tapi sangatttt memberi aku semangat yang mana dorang pakai baju yang sama, tarikh yang sama, masa yang sama, cuma di dua tempat berbeza. thank you soooo much sayangness. walau dari jauh, semangat awak tetap membantu saya! :)

kawan mrsm saya dulu niii. follow la dia pleaseee. dia baikkk ok :)

anak yatim yang ada time event ni adalah 44 orang. tak de gambar yang dorang semua berkumpul satu tempat sebab majoriti duduk sepah-sepah. 









semua 15 tahun kebawah. T___T tapi kaw jangan risau, dorang tak tunjuk sedih dorang. tapi cer tunggu time takbir raya. yang ada mak ayah ponn boleh menangis. yang takde mak ayah apetah lagi. T____T 

kalau ada yang masih sudi menderma untuk mereka, dahhh. takyah transfer pada akaun nadia ye. korang boleh terus transfer ke akaun rumah anak yatim ni. Maybank Pusat Jagaan Cahaya Kasih Bestari, 562085584770 atau CIMB 12830001013100. Ustaz dan kak zu cakap, dia doakan yang terbaik lebih dari yang paling baik untuk semua. kak zu baca blog aku ni. (-__-') kak zu sihat? nanti yaya pegi lagi ok. :)) 

22 comments:

  1. nampak meriah sangat! FD tak dapat join sebab jauh :(

    ReplyDelete
  2. very happening.kak elly tgk gambar pun tau.goodjob youall semua.sayang tak dapat join..

    ReplyDelete
  3. Sepatutnya boni super kacak. Hahahaha.. Dah lah salah kumpulan.hahahahaha..

    ReplyDelete
  4. Kuat semangat budak-bufak ni, semoga allah merahmati kamu semua..amin..

    ReplyDelete
  5. Alamak. Identiti abg kacak dah didedahkan. Haha. Apa pun, korg mmg osem. Insya Allah byk pahala yg korg dapat.

    ReplyDelete
  6. tembak-tembak? yeay !!! hahahs sengal....yaaaa ko dah masak ape untuk aku...chicken chop ke? :p

    ReplyDelete
  7. salam kenal dari fifi..

    selalu SR je.. kali ni rase sangat2 jeles sebab tak dapat join event ni.. :( rase macam menyesal je tak komen b4 ni tanye cemane nak join.. selalu buat program sendirian je.. takat pergi 5 minit bagi barang.. tu je.. please.. next time buat lagi.. ajak fifi..

    tapi memang sangat happening.. ohsem ok!~

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum yang, hee comelnya pengenalan kitorang semua yang nadia buat ni. hahahaha. awesome ok! pasni buat event, hiking ke dating ke. kuikuikui.. setiap kali nak komen pasal event haritu mesti rasa sebak ohhh :(

    ReplyDelete
  9. huarghhh....best2..asallah sy takde dalam gambo kak? ahhaha...

    #memang patut akk tukar dr blogger jadi event planner...dah ada bakat dah tu kak....

    ReplyDelete
  10. sronoknyaaa dapat gather macam ni.... jelesnyaa sebab ena tak dapat nak join sama... hurmmm

    ReplyDelete
  11. i dh folow semua termasuk awk..:)

    salam kenal..

    ReplyDelete
  12. xpe....pic suami akak de dlm kamera akak...akak xleh tgk gmbr..leh bce entry je

    ReplyDelete
  13. fuh, best nye
    nak join gak
    len kali, roger-roger ye

    ReplyDelete
  14. awesome event..mesti diaorng suke..

    ReplyDelete
  15. hebat!
    sorry tak dapat join jugak :(
    semoga adik2 ni jadi insan cemerlang dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  16. salam..bestnye..da lama teringin nk join program2 camni tp xde peluang..camne nak join ni..:-)

    ReplyDelete
  17. sweetnye korang...hehe

    psst:apa aktiviti tembak menembak tu nadia?paintball ke?hehe

    ReplyDelete
  18. jasa kamu semua hanya Allah saja dapat membalas.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...