February 26, 2013

Kenali Urusetia Program Amal Mesra Blogger Bersama Anak Yatim


aku rasa, sepanjangg aku berkecimpung dalam dunia blogger, aku tak pernah pon terfikir aku akan berkawan dengan orang yang kepala kaw dengan kepala aku lebih kurang sama. :p jarangggg sangat kannn nak jumpa kawan yang susah senang bersama. kaw gile, dunia maya ni bukannya boleh percaya sangattt pon. (-_____-') ntah manusia mana ntahhhhh kennnn. tapii, dari hari pertama aku kenal dorang, korang percaya tak kalau aku cakap kitorang non-stop chatting setiap hari. dari tahun lepas lagi. (x____x) start lepas settle event photoshoot hari tu sampaiii la ke hari ni. tak cukup dekat facebook, sambung dekat whatsup. heyy hari-hari babe. ada jeeee topik tahuu! ntah pape ntahhhh. :p 


aku tak tau celah mana seronoknya berkawan dengan dorang tapi sungguh, aku selesa. selesa sampai buat aku rasa sayang. T___T sampaiii la aku suarakan pada dorang, kita buat event anak yatim nak? jujur aku cite, pada mulanya memang kitorang sangattttt tak yakin dengan kemampuan masing-masing dan kemampuan blog masing-masing. tak terfikir sejauh mana kuasa blog kita boleh pegi. tapi being seorang nadiafarahida, kalau aku cakap aku nak buat sesuatu, aku akan usaha sampaiiiiiiiii aku dapat buat. termasuk la event ni hari tu. aku all out babe. siang malam seluruh tenaga aku kerah. walaupun tak sempurna di mata kaw, event hari tu tetap sempurna dimata aku. aku rasa penat lelah aku, penat lelah kitorang berlima sangattt berbaloi. aku bangga ada kawan macam dorang. siang malam berbincang dekat fb tak berhenti-henti. kitorang cuba buat sehabis baik babe. T_____T

lantakkkk orang nak cakap ape. orang nak cakap kitorang nak feymes semata ke, kitorang nak nama semata ke, kaw nampak hati manusia? tak kannnn. tak perlu nak menghakimi sangatttt. aku buat demi Allah. untuk aku, bukan untuk orang lain. dan aku percaya, kawan-kawan aku berempat ni pon sama. kalau tak, mustahil dorang gigih siang malam pegi ikea cari barang, pegi chowkit beli peralatan, pegi kilang ahchai survey harga, usung tong cat kesana kemari, usung komputer berhari-hari, usung barang berminggu-minggu. asal aku call suruh datang, dorang datang. susah babe susah. susah nak jumpa kawan yang ada time korang perlukan dia. 

kenali mereka, antara kawan yang aku cukup bangga. T___T

ieda dan andi

mila dan mcd 

nory dan zul

ieza dan nasrul 

tak rugi korang follow dorang. follow la follow laaaa. ;)) tak rugi korang berkawan dengan dorang sebab dorang bukan spesis cepat lupa daratan. baru feymes sikit dah bongkak, dah tak nak blogwalking dekat blog orang lain, takkkkkk :P kohkohkoh. :) mana tau kot-kot next event aku tak sempat update dekat blog aku, dorang akan update dekat blog dorang. secara tak langsung, korang still boleh tau perkembangan kann.

dan sungguh, banyak benda berlaku secara kebetulan contohnya, 


eh ehhh, warna kita semuaa samaa :)) hewhew. ni baru masuk bab kereta, belum masuk bab baju, bab anak, bab tudung. majoriti semuaaa sama. kebetulannnn. kihkihkih.   

oh sebelum terlupa, Ustaz Hayaudin dari Rumah Amal Kasih Bestari ada pesan, 

"Siapa sangka blogger yang tiada apa apa, tiada penaja besar, tiada vvip, dan bukan dari institusi mane mane, boleh menyempurnakan majlis ini. Ustaz sangat terharu dan berterima kasih kepada semua. hanya Allah mampu balas jasa baik kalian semua."

kaw tahu, mata aku berair dah time ni tapi macam biasa, aku kan konon macho. T_____T sedihhhh babe, korang belum dengar anak-anak yatim ni menyanyi. meremang bulu roma aku. bersyukurlah kita punya segala. mama papa, i love you

 

32 comments:

  1. Tahniah Beb!! Bangga dengan korang, memang bukan mudah nak anjurkan majlis besar ni, tapi korang berjaya ;)

    Tahniah.... :)

    ReplyDelete
  2. Yaya..... .syg kau sgt2.....love uuuuu......

    ReplyDelete
  3. Yaya..... .syg kau sgt2.....love uuuuu......

    ReplyDelete
  4. Yaya..... .syg kau sgt2.....love uuuuu......

    ReplyDelete
  5. tahniah buat korang semua.
    tak payah hirau org yg mengata tu. diorg belum tentu mampu buat seperti mana yg korang buat.
    tabik hormat dari sis :)

    ReplyDelete
  6. nadia !! taniah untuk event osem tu !! :)

    ReplyDelete
  7. proud of youuuuu!!! TAHNIAH semua :)

    ReplyDelete
  8. Ken.. titew seme menda same kennn... ;)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah ... niat yg baik Allah selalau permudahkan. Best nya !! dpt kwn blogger yg sporting .. smpai boleh jd BFF ... nak jgkkkk .... hehehh **moga ukhwah yg terjalin berkekalan ^^

    ReplyDelete
  10. sayanggnyerr akak jauh lerr dik...klu masih dok di KL sure akak join sbb akak ni ahli IRM..so event2 tlg org ni dah sebati sejak belum kawen lagi..lagi satu...kebetulan la pulekkk...kete akak pon kaler putehh u olsss..muahahha...

    p/s : ehh..ada org jelez dgn roti peberet we olsss.sedapp tau...dengkii leerr tu tak dpt makan..muahhaha

    ReplyDelete
  11. wak pon tumpang syukur dan bangga jugakk.., ahhHks

    ReplyDelete
  12. dah settle eh event ni...ya allah...ketinggalan akak ni

    ReplyDelete
  13. tahniah nadia n geng..tol tu kita buat kerana Allah..

    ReplyDelete
  14. Tahniah Nadia n the gang..btol tu kita buat kerana Allah..

    ReplyDelete
  15. Event yang membuatkan anak yatim pun terharu. Bagus la event sebegini....;-) Wahh untong la ada kawan2 sekepala. Moga persahabatan berkekalan sehingga hujung nyawa yek ;-)

    Salam perkenalan nadia ....

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..bagus Nadia..teruskan usaha murni anda..nawaitu kerana Allah, tiada apa dapat menghalang:)

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum yang, Ya Allah sheila pun rasa bersyukur sangat kenal korang semua. korang best! mesra alam! setiap kali sheila nak balas komen tentang event hariu, mesti meremang bulu roma, sedih sgt terkenang diorang..,.

    ReplyDelete
  18. Insyaallah,diorg dh rasa susah dari kecik,they will be better when grow up..ayu pun anak yatim piatu and i'm survived...

    ReplyDelete
  19. COMELLLLLL belaka lar..muahhh tuk uolls

    ReplyDelete
  20. Wah bestla event mcm nie.teringin nak join...bilala bkesempatan...

    Jom follow mem follow...

    http://surianireenz.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Gud job buat Nadia & the gang. Semoga semuanya dipermudahkan.

    ReplyDelete
  22. sehati sejiwa, sampai kete pun colour sama..heehe

    ReplyDelete
  23. salam kenal. singgah sini terus tinggal jejak. jom tukar link, citer dan pendapat

    ReplyDelete
  24. wah. bertuahnye akak. banyak pahala tolong anak anak orang yatim. dah lame tak join program kebajikan camghini. nanti nak wat next event yang macam nih. jemputlah skali erk.. he3

    ReplyDelete
  25. kan best kalau nia leh join jugak..huhu..jelesnye..
    nak kenal seorang kawan..cri yg sentiasa ade ms ssh..bukan senang je.. ^_^

    ReplyDelete
  26. ala...nak jugak msg..whatsapp setiap hari..ngehee

    ReplyDelete
  27. sonoknye tgk korang..waaaahh..sgt meriah n akrab ;)

    ReplyDelete
  28. artikel ini menarik dan bisa menambah wawasan baru, salam kunjungan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...