February 06, 2013

Hard Rock Hotel Penang

aku tak tau zaman bila boleh habis entry percutian ke penang ni pulak sebab kalau nak cerita satu-satu, bulan depan belum tentu habis. huhuuu. dah la entry kereta sewa di kuching belum buat lagi. T_____T kak in_finaz, nanti nadia buat entry eh. sorryyyyy lambat. berbalik kepada penang, aku pegi sane sebab office syafiq ada family day. 3 hari 2 malam je. sepanjang dekat sana, kitorang stay dekat Hard Rock Hotel Penang. 


sepanjang aku hidup, aku rasa ni gambar paaaaaling poyo. T__T hidung paaaling tak menahan. standard babe. orang kampung memang macam ni. kohkohkoh. (x_________x)
  
kaw abaikan muka mintak pelempang itueewwww. :p aku konpemmmm ada yang berbulu. lantakkkkkkkkkkkkk. :)) ok berbalik kepada hotel, meh aku review berdasarkan pengalaman aku.


huwaaaa, bestttt sangattt hotel niiii. T___T nanti nak pegi lagiiii laa. dia 5 star hotel versi rock and happening. dalam banyak-banyak part, aku paaaaalinggg suka tentang decoration dia. smart gile! masuk je lobby kaw akan nampak lampu ni. menjejess air liur wa tengok lampu juntai-juntai ni babeee. seriussssss lawaaaa. T___T 

trademark hard rock kan kumpulan the beatles. jadi kaw pergi la setiap pelusuk mana dalam hotel ni, kaw akan nampak barang perhiasan berkaitan dengan kumpulan ni contohnya







aku rasa kalau nak letak semua, mau berattt blog aku loading. sebab heyyyy sungguh, smart gile dekorasi dia! tu baruuu dekorasi lobby je tau. belum masuk bahagian lain lagi. meh aku tunjuk bilik dia, aku punya ni bilik hillview deluxe.











jenis aku, kalau pegi mana-mana hotel, antara katil dengan bilik air, aku lagi nak tengok bilik air. sebab katil dah tentu-tentu kita tau katil dia macam mana kannn. samaada single, queen atau king. tu jee. tapii kalau bilik air, aura dia lain macam. rasa macam nak tengok bilik tu cantik tak, tengok bilik air dia. bilik air dia cantik, cantik la bilik dia. 

 




ada bath tub. wiwiwiwiiiiii. (x____x) 

dekat hard rock hotel dia ada 4 jenis bilik. hillview deluxe ni mengadap sukahati dia nak letak mengadap ape :P ada mengadap gunung, ada mengadap hotel sebelah, ade mengadap court badmintan. huhuuuu. ni bilik paaaaaaalingggg murah. bilik paling murah of course la yang bukan mengadap laut kann. dia ada seaview deluxe, bilik yang macam ni tapi mengadap laut. dia ada lil rock suite, bilik macam ni jugak cuma tambah 1 bilik untuk kanak-kanak. dalam bilik kanak-kanak bapak heavennnn, siap ada PS3 dan set main gitar. :) ada lagi satu jenis bilik, lagoon deluxe. lagoon deluxe ni best kuasa dua kuasa tiga semua jenis kuasa dia ada sebab, bukak-bukak je sliding door beranda tu, terus masuk swimming pool. bilik dia betul-betul dalam kawasan swimming pool. 



haaaa, ni nama dia bilik lagoon deluxe. best kannn? T_____T beriaaa terang satu satu jenis bilik, nahhh list harga. nanti korang nak pegi senang. boleh buat anggaran kannn. :))



ni harga per night. semuaaaa with complementary breakfast for two adult dan sorang kanak-kanak bawah 12 tahun. pegi laaaa pegi laaaaa. best sangattttttttttttt. :))

nak book boleh pegi sini ye, 

 

hard rock hotel ni dia lain dari yang lainnn. biasa kan kalau 5 star hotel skemaaaa, sunyi, penuh tata tertibb. dia takkkkkk. bising macam hotel 2 star je. penuhhhhhh orang babe. tapi majoriti mat salleh la kann datang berjemur. aku tak pasti ni kira nasib baik ke nasib tak baik :p tapii kalau korang rasa nak tengok party buih, korang check in sabtu petang. dia buat setiap sabtu malam, minggu pertama setiap bulan. huhuuuuuu. 

parttt paling best dengan jiwa aku, once kaw adalah guest hotel, kaw boleh masuk hard rock cafe secara percuma. kalau bukan hotel guest, kena bayar RM35++ per head.





sape cakap pakai tudung tak leh masuk hard rock cafe? bolehhh babe. tapi kaw jangan laa masuk masuk pegi menari berjoget beria pulak kann. kaw masuk duduk minum makan dengar live band dah laa. ade je mak cik mak cik melayu pakai tudung masuk. mungkin jiwa dia pon suka dengar live band  jugak kann. 


kaw tauu, situasi ni dekat rumah kitorang dah lepas balik dari bercuti ni kann. sungguh, aku baruuuu terfikir dalam hati sambil-sambil basuh pinggan. nanti nak gi hard rock cafe dekat kl la. nak dengar live band dorang sebab yang dekat kl majoriti penyanyi-penyanyi lagend melayu macam nash, awie semua tu kan. tiba-tiba laki aku cakap, nanti kita gi hard rock kl nak? sentappppppppppppppp. memanggg takkkkk la aku nak tolak. kohkohkohkoh. :)) mantikkkk mak aku baca ni tahu menantu and anak dia baru berkecimpung dengan dunia clubbing. xmain dah blogging blogging sekarang, clubbing terussssssssss. ngehngehngeh. ni bukan clubbing la maaa, ni masuk minum sambil dengar laguuu. papa pun mesti suka punyaaaaa sebab hard rock ni lagu-lagu dia semua oldskullll! #pitammmm. ;))



29 comments:

  1. gulrppp harga dia tu, tercekik halkum..yaya bilik cantik oOOO...suka3

    ReplyDelete
  2. Kot kot karang...
    Mama nadia sentap sbb tak ajak skali.
    Heheheheh...

    Ampun makcik,saya bergurau je -__-

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum yang... kita da terima baju blogger tu. cantik sgt! ehh geram tengok suami isteri kaki berjalan. net time nak itot boleh? hahahahahhahaa

    *goyang pale tak dgr lagu?*

    ngehngeh

    ReplyDelete
  4. kat kota kinabalu pun baru bukak "hard rock cafe" tapi kecil dan comeelll je mungkin plg comel di seluruh msia kot..

    ReplyDelete
  5. cool gilaaaaaaa! decoration hotel tu memang superb lah! berbaloi lah kot dengan harga tu kan.

    ReplyDelete
  6. Bestnya... time berdua nilah senang nak berjalan kemana2 pun, esk kalau dah ber3 leceh sikit kan... :D

    ReplyDelete
  7. Lagoon deluxe,... bestnyaaaaaaaa.. harga? pengsannnnnnnnnnn!

    ReplyDelete
  8. hoho...sy masuk sekali je hard rock cafe..then rasa nak pengsan sbb ramai org jugak kkadang tuh...err,lepas tuh org pandang pelik bila org tudung labuh dduk hard rock..padahal kita datang nak dgar indie nyanyi..wuarghhh...sejak tuh xjejak dah kat sini,,,segann

    ReplyDelete
  9. wow.cantiknyer,,

    serius cam kat oversea je..

    ReplyDelete
  10. hard rock mmg best..hari tu akak dah pergi..ohsem sgttttt...

    ReplyDelete
  11. Nadia...berjalan sakan yer...klo xplore penang mmg syurga makanan...tp akk sndri dah lame x pegi sane..psti byk perubahan...

    Ops...lambat lg akak nak ke kuching...so akk setia menanti entry seterusnya berkenaan kuching dr nadia...it's ok dear, slow-slow yer...

    by the way, jgn la pggil akk in_finaz or finaz...pggil intan jewww..okeh?? :)

    ReplyDelete
  12. perghh bestnyaaaaaa.. ena ada baju hard rock cafe je, tapi tak pernah lagu pergi tempat hardrock ni... cantiknyaaaa

    ReplyDelete
  13. Salam, mmg tggu nadia update blog...^..^
    Best nye dpt ddk hardrock hotel...jeles ok...hehe
    Cantik bilik tu...

    ReplyDelete
  14. Salam nadia..hehe…wah hard rock gitu nyah…:hoho..kak intan pernah masuk planet hollywood..opsss..pergi sambut besday sharifah zarina..masa tu dia jemput wartawan2 p..so kami semua p la..serbuuuu…hehe..

    ReplyDelete
  15. alaaa... kita gi penang sama time la. kalu tau awal leh roger2.. selang 2-3 hotel je. kak amy nk dok hard rock jugak tp full.

    ReplyDelete
  16. phewittt...best..best...suka toilet dia..hehe

    ReplyDelete
  17. Sounds interesting....nk kena pg jgk ni....hihihi..:-)

    ReplyDelete
  18. Salam... Maaf.. Anda Di Tag..Jom Join..

    http://tirasigigiarnab.blogspot.com/2013/02/2013-giveaway-by-aliya-tralala-saadah.html

    ReplyDelete
  19. dtg sini boleh kayap... hahaha..

    ReplyDelete
  20. tgh gugel hard rock hotel penang jumpe plak nadia punyer entry... tak sedar pun sblm ni... huh... hati berbuih2 nak g sane tp tgk harge dan cair buih tu... huhuhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...