February 25, 2013

Perbezaan sebelum dan selepas Rumah Amal Kasih Bestari

bagi teaser sekeping dua dulu je boleh? ;) sebab belum dapat semuaa gambar sepenuhnya dari official photographer kita. 

korang ingat lagi tak keadaan asal hall rumah anak yatim hari tu? tempat yang dorang guna untuk belajar, tempat tidur dan tempat bersantai? nahh gambar sebelum di makeover. :)


dan ni adalah gambar selepas di makeover oleh para blogger dan para sukarelawan yang sangattttttttttt ohsem! :))



seeee, cantekkkk sangatttt kan! :) meja stadi as per request dari ustaz. oleh disebabkan ruang ini takde la besar mana, ustaz cakap kalau boleh dia nak meja stadi untuk budak-budak ni sebab hari-hari memang dorang akan bergelimpangan dekat sini buat keje sekolah. jadi bila dah ada meja, dah tentu-tentu boleh kongsi guna sikit sorang kannnn. meja belajar ni ustaz request yang boleh bukak tutup sebab nak jimatkan space. time nak guna je baru bukak, tak guna boleh tutup. haaa, jimat ruang kan? :) 

bukan hall ni je di make over, ada lagi 5 ruang. tungguuuuuuuuu. :) 


heyyyy korang boleh bayang tak macam mana happeningnya dorang semuaa semalam? seriusssss, aku respect habissssssss. semuaaa sangattt membantu antara satu sama lain. ada lagi 15 orang takde dalam gambar. T____T kalau semua ada mestiii lagi best! kan? :) 


orang kuat disebalik kejayaan Program Mesra Amal Blogger bersama Anak Yatim. sayanggggg korang sangat-sangat. T________T 


dan ni, orang paaaling kuat, pendorang semangat siang dan malam saya. tiada kata yang mampu saya ungkap betapa bertuahnya saya punya seorang suami yang cukupppp memahami. cukup. saya tak mintak lebih. terima kasih sayang. malam nanti claim ot. kohkohkoh. #pitammmm. (x____x) :))

untuk gambaran keseluruhan majlis, nanti saya update slow-slow ye. :)

35 comments:

  1. Alhamdulillah kak yaaaaaa,semoga anak yatim happy :D

    ReplyDelete
  2. tahiah pada yang menjayakan program ini. proud of u

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah!!! nnt pinjam letak dalam entri ya dear..!!

    ReplyDelete
  4. Moga usaha murni ini dapat diteruskan. Bagusnya bloger-blogger ni..

    ReplyDelete
  5. Cantik ruangan belajar tu...
    Apa2 pun tahniah atas kerja keras dan niat murni .
    Semoga diberkati allah...amin

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnya...
    http://www.ainahmad.com/

    ReplyDelete
  7. wahhh sangat2 lain.. semoga anak2 yatim tu dapat jlnkan hidup mereka macam orang lain... sedap mata memandang melihatnya

    ReplyDelete
  8. T___T nape sye dpt tauuuu lambat.. Huhuhuhuhu... Tacing ai tgk email tau. Takpelaa, tak de rezeki kte laa tu. InsyaAllah,next time ada rezeki kt tmpt lain pulak ;)

    ReplyDelete
  9. yunk nampak luas kan ruang tamu diaowang bila cat kaler baby blue tuuu....

    ReplyDelete
  10. ohsem sgt. terkilan sbb xleh join uols...

    ReplyDelete
  11. cantikkk...semoga murah rezeki semua org yg dh terlibat ngan event amal utk anak2 yatim nie..amin3

    ReplyDelete
  12. ala...gmbr tak kuar...online gne pc pjbt..dpt bace entry nadia jer..hehehe

    ReplyDelete
  13. wohoaa...bestt nya...program akk nampak lancar..Alhamdulillah...well done kak... =)

    #kak sy bwh 18...hohoho

    ReplyDelete
  14. comp saye pernah buat donation kat rumah amal ni :)

    ReplyDelete
  15. ayat yang malam tu claim tu tak tahan tu haha nadia bagusnye kak dija jauh tak dapat nak join :) cantik je dah make over, cepat upload gambar len nak tengok, suke tengok make over cam ni :)

    ReplyDelete
  16. asalamualaikum nadia, lawanya lepas deko kan. alhamdullilah rezeki diorang kan. sheila doakan anak2 ji membesar dgn sihat dan berjaya di dunia & akhirat. korang semua awesome kebabaommmm ♥

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah....... :)
    thumbs up utk semua yg dh membantu dan bersusah payah menjaya kan program ni..

    ReplyDelete
  18. Puas hati sangatttt dengan kerja sulung kitaaaaa ;)

    ReplyDelete
  19. murah hati betul nadia.. semoga bertambah rezeki..

    ReplyDelete
  20. wah bestnya... nak join jugak boleh?? hohoho

    ReplyDelete
  21. Bestnya ada program macam ni...wah..lain kali nak ikut lah kalau ada event mcm ni.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan boni~ko ada event ko x ajak aku pon..kah3...

      Delete
  22. cantik!!

    congrats semua yg terlibat

    ReplyDelete
  23. harap sangat satu hari nanti dAPat buat kerja amal macam tu jugak . senang hati bila dapat gembirakan orang lain kan . :)

    anda dijemput utk memeriahkan bloglist n GA ini, harap sudi join k , tq :)http://lieyanaahmad.blogspot.com/2013/02/bloglist-review-and-giveaway-by-lieyana.html

    ReplyDelete
  24. wow..banyak perubahan yang ohsem..congrats all..

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.. yaya, next event plz... hehhehe

    ReplyDelete
  26. tabik la kat korang...peace :)

    ReplyDelete
  27. sayangnye sebab tak dpt join haritu. thumbs up!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...