February 15, 2013

Jumlah keseluruhan derma terkumpul

lamanyaaaaaa tak update pasal duit sumbangan untuk anak-anak yatim nii. T____T sorryyyyyyy korang. bukan lupa tapi memang taknak update selagi belum confirm total amount. nak nak pulak sesuatu yang melibatkan duit. bukan singgit dua babe. ni makan ribuu. Alhamdulillah, selepas sebulan lebih semua orang giat mencari sumbangan sama-sama, ye semua orang. semua orang yang baik hati sudi tolong aku sama-sama buat semua ni. meh aku totalkan semuaaaaaa jumlah duit sumbangan yang terkumpul. entry ni mahaaa panjang sebab total ni total semuaaa sekali. bukan aku punya sorang.

dari blog aku, 

# 19, 20, dan 21hb December boleh tengok sini.
# 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, dan 29hb December boleh tengok sini.
# 30 December, 31 December, dan  1 Januari, boleh tengok sini. 

# 2 Januari boleh tengok sini. # 3, 4, 5, 6, 7hb januari boleh tengok sini.
# 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 dan 16 januari boleh tengok sini.



# untuk sumbangan 17.1.2013, RM10
Jumlah kutipan 17.1.2013: RM10

# untuk sumbangan 18.1.2013,RM0
Jumlah kutipan 18.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 19.1.2013, RM10
Jumlah kutipan 19.1.2013: RM10

# untuk sumbangan 20.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 20.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 21.1.2013,RM0
Jumlah kutipan 21.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 22.1.2013, RM100+RM7
Jumlah kutipan 22.1.2013: RM107

# untuk sumbangan 23.1.2013, RM20
Jumlah kutipan 23.1.2013: RM20

# untuk sumbangan 24.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 24.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 25.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 25.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 26.1.2013,RM200
Jumlah kutipan 26.1.2013: RM200

# untuk sumbangan 27.1.2013, RM40
Jumlah kutipan 27.1.2013: RM40

# untuk sumbangan 28.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 28.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 29.1.2013, RM100
Jumlah kutipan 29.1.2013:RM100

# untuk sumbangan 30.1.2013, RM0
Jumlah kutipan 30.1.2013: RM0

# untuk sumbangan 31.1.2013, RM100
Jumlah kutipan 31.1.2013: RM100

# untuk sumbangan 1.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 1.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 2.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 2.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 3.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 3.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 4.2.2013,RM50
Jumlah kutipan 4.2.2013: RM50

# untuk sumbangan 5.2.2013,RM0
Jumlah kutipan 5.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 6.2.2013, RM20+RM100 by hand
Jumlah kutipan 6.2.2013: RM120

# untuk sumbangan 7.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 7.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 8.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 8.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 9.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 9.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 10.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 10.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 11.2.2013, RM0+RM100 by hand
Jumlah kutipan 11.2.2013: RM100

# untuk sumbangan 12.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 12.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 13.2.2013, RM0
Jumlah kutipan 13.2.2013: RM0

# untuk sumbangan 14.2.2013, RM5+RM300
Jumlah kutipan 14.2.2013: RM305

# untuk sumbangan 15.2.2013, RM200
Jumlah kutipan 15.2.2013: RM200

Transaksi setiap hari. 

1. Jumlah kutipan 19.12.2012: RM55.00
2. Jumlah kutipan 20.12.2012: RM235.00
3. Jumlah kutipan 21.12.2012: RM504.00
4. Jumlah kutipan 22.12.2012: RM55.00
5. Jumlah kutipan 23.12.2012: RM50.00
6. Jumlah kutipan 24.12.2012: RM50.00
7. Jumlah kutipan 25.12.2012: RM80.00
8. Jumlah kutipan 26.12.2012: RM130.00
9. Jumlah kutipan 27.12.2012: RM5.00
10. Jumlah kutipan 28.12.2012: RM0
11. Jumlah kutipan 29.12.2012: RM0
12. Jumlah kutipan 30.12.2012: RM0
13. Jumlah kutipan 31.12.2012: RM40.00
14. Jumlah kutipan 1.1.2013: RM205.00
15. Jumlah kutipan 2.1.2013: RM40.00
16. Jumlah kutipan 3.1.2013: RM40.00
17. Jumlah kutipan 4.1.2013: RM50.00
18. Jumlah kutipan 5.1.2013: RM0
19. Jumlah kutipan 6.1.2013: RM2.00
20. Jumlah kutipan 7.1.2013: RM610.00
21. Jumlah kutipan 8.1.2013: RM50.00   

22. Jumlah kutipan 9.1.2013: RM200.00   
23. Jumlah kutipan 10.1.2013: RM50.00   
24. Jumlah kutipan 11.1.2013: RM10.00   
25. Jumlah kutipan 12.1.2013: RM350.00   
26. Jumlah kutipan 13.1.2013: RM510.00 
27. Jumlah kutipan 14.1.2013: RM10.00   
28. Jumlah kutipan 15.1.2013: RM210.00   
29. Jumlah kutipan 16.1.2013: RM104.00 
30. Jumlah kutipan 17.1.2013: RM10
31. Jumlah kutipan 18.1.2013: RM0
32. Jumlah kutipan 19.1.2013: RM10
33. Jumlah kutipan 20.1.2013: RM0
34. Jumlah kutipan 21.1.2013: RM0   
35. Jumlah kutipan 22.1.2013: RM107
36. Jumlah kutipan 23.1.2013: RM20
37. Jumlah kutipan 24.1.2013: RM0
38. Jumlah kutipan 25.1.2013: RM0
39. Jumlah kutipan 26.1.2013: RM200
40. Jumlah kutipan 27.1.2013: RM40
41. Jumlah kutipan 28.1.2013: RM0
42. Jumlah kutipan 29.1.2013: RM100
43. Jumlah kutipan 30.1.2013: RM0
44. Jumlah kutipan 31.1.2013: RM100
45. Jumlah kutipan 1.2.2013: RM0
46. Jumlah kutipan 2.2.2013: RM0
47. Jumlah kutipan 3.2.2013: RM0
48. Jumlah kutipan 4.2.2013: RM50 
49. Jumlah kutipan 5.2.2013: RM0
50. Jumlah kutipan 6.2.2013: RM120
51. Jumlah kutipan 7.2.2013: RM0
52. Jumlah kutipan 8.2.2013: RM0
53. Jumlah kutipan 9.2.2013: RM0
54. Jumlah kutipan 10.2.2013: RM0
55. Jumlah kutipan 11.2.2013: RM100
56. Jumlah kutipan 12.2.2013: RM0
57. Jumlah kutipan 13.2.2013: RM0
58. Jumlah kutipan 14.2.2013: RM305 
59. Jumlah kutipan 15.2.2013: RM200
________________________________
TOTAL: RM 5007.00 

jumlah keseluruhan terkumpul dari kawan-kawan si tulang belakang aku ida, nory, mila, mak, onie and nanie adalah RM 4689.00.

jumlah terkumpul dari kak lim dan kawan-kawan adalah RM700.00.

jumlah terkumpul dari kak alia, keluarga dan kawan-kawan adalah RM620.00.

jumlah terkumpul dari kedai kak ngah adalah RM250.00.


# jumlah terkumpul dari blog nadiafarahida: RM5007
# jumlah terkumpul dari blog ida, mila, nory, mak, onie, nanie: RM4689
# jumlah terkumpul dari kak lim: RM700
# jumlah terkumpul dari kak alia: RM620
# jumlah terkumpul dari kak ngah: RM250
_____________________________________________________
TOTAL KESELURUHAN DERMA TERKUMPUL: RM 11,266.00 

wallahi, aku tak sangka boleh cecah sehingga 11 ribu. aku tahu Allah maha kaya. aku tau aku sentiasa dikelilingi manusia berhati mulia. sepanjang aku handle urusan sumbang menyumbang ni, aku tak pernah paksa sesiapa untuk menderma. apetah lagi mendesak weii bagi duit weiiii. ni untuk anak-anak yatim. bukan untuk aku. TAKKK. aku bukan macam tu. kaw nak bagi, kaw nak derma, aku terima dengan tangan terbuka. tak perlu aku nak merintih merayu mendesak korang suh bagi duit kan. tapi percaya la, sepanjang dua bulan, aku jumpa macam-macam gelagat manusia. aku peghatiiiii je. :) 

sebagai renungan untuk diri aku sendiri dan korang semua, percayalah. rezeki Allah tu luasssssssssssss babe. takkan terjejas harta kita kalau kita menderma untuk anak yatim walau seringgit cuma. depan orang kaw berlagak kaw palingggg kaya sekali, gaji kaw lah yang paling tinggi sekali, pangkat kaw la yang paling hebat sekali, hp kaw la yang paling canggih sekali, handbag kaw lah yang paling mahal sekali, kereta kaw lah yang paling tiptop sekali, rumah kaw la yang paling mahal sekali. amek la semua paling yang kaw nak. cuma aku berdoa, semoga Allah bukakan pintu hati aku, bukakan pintu hati kaw, dan kita semua supaya kita tak jadi ummat manusia yang paaaaaaaling kedekut, paaaaaling berkira dengan golongan yang lebih memerlukan. :) kan? 

ohh sebelum terlupa, terima kasih sepenuh jiwa raga aku pada semuaaaaaaa yang sudi menderma. sampaikan ucapan terima kasih aku pada keluarga korang, sedara mara mahupun kawan-kawan korang yang sudi menderma jugak sebab bukan semua orang baca blog aku kan. T____T besar kecik jumlah dia belakang kira. yang aku tau, korang baik sangattttt ya allahhh. T_____T semoga Allah melipat gandakan rezeki kalian, aminn. 

terima kasih jugak pada semuaaaaaa blogger mahupun sesiapa je yang sudi mengwar-warkan entry sumbangan aku mula-mula hari tu. yang sudi share di blog masing-masing, facebook masing-masing. wallahi, aku tak mampu balas semuaaaa jasa baik korang tapi aku percaya. kanan kiri korang ada yang mencatit. aku percaya Allah maha adil. Dia takkan berkira dengan orang yang tak berkira. sayanggggg korang banyak-banyak. *sambil lap air mata. (-____-')

lepas ni tak perlu transfer pada akaun aku lagi dah tau. kalau korang nak bagi derma, korang jumpa je mana-mana anak yatim, korang bagi je sebab aku dah tutup kutipan untuk sumbangan ni ye. aku nak fokus pada keperluan anak yatim untuk event anak yatim 24hb feb nanti. sekian, 


meh kita baca sama-sama sikit sorang. moga Allah gandakan rezeki kita. Amin. :))



  

 

24 comments:

  1. tahniah nadia.rakyah malaysia ni ramai yg murah hati
    tak terjejas skit pun harta kalau bagi derma.malah Allah kurniakan lagi byk harta yg kita tak jangka dan duga.

    ReplyDelete
  2. ayat seribu dinar ye kak? alhamdulillah...sy tumpang heppy tengok hasilnya...huarghh..nak join..tp 24 feb..kena outstationn...akak sy nak ucap tahniah..sbb akak berjaya buat semua ni..tak semua org nak buat benda cam gini..semoga Allah limpahkan rezeki akak sekeluarga..bahagia dunia akhirat.. =)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum yang. subhanallah. terkejut tengok jumlah. Ya Allah, permudahkan segala urusan kita semua. seronok dan terharu tengok ramai yang sudi menolong! alhamdullilah :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah ... moga Allah balas budi kalian semua. amin ^^

    ReplyDelete
  5. syukur Ya Rabb!!! Syukur Alhamdulillah!!!

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...walaupon tk byk sumbangan dr pihak nory, nory tetap bsyukur ade jgk insan bhati mulia yg sudi mnderma...thank you smua...hehe...

    ReplyDelete
  7. Nadia..syukur sangat..akak bangga dgn nadia..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..banyaknye sumbangan...
    tahniah nadia

    ReplyDelete
  9. Semoga sumbangan ini dpt membantu mereka yg memerlukan,walopun sumbangan eka tak byk mana,eka harap mereka dpt menjalani kehidupan normal sama spr ank2 lain.syabas nadia n da geng kerana menjalankan kerja amal dgn jayanya.

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah sgt2 ...
    semoga allah gandakan pahala buat nadia .. nadia banyak membantu , kami hanya menyokong mana yg mampu .. kerja keras nadia sehingga mencapai jumlah sebanyak itu sangat2 dihargai oleh kami ..

    wakil kan kami utk ucapan salam kepada anak2 yatim tersebut agar mereka terus dan lebih berjaya dunia dan akhirat .. ;)

    ReplyDelete
  11. syukur alhamdulillah...untuk mereka yang dlm kesushn juga

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah....
    Bertungkus lumus Nadia..

    Menarik Dari TiranaAduka: Cara Mengasah Pisau

    Kalau Ada Masa Dan kelapangan

    Adakah salah Cara Ini..?: Cara Menegur ketika dalam solat Jumaat- TiranaAduka

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..niat yang baik pasti dibalas baik..teruskan usaha murni n nadia

    ReplyDelete
  14. alhamdullillah - semoga semuanya berjalan dengan baik yer

    ReplyDelete
  15. wahhh..alhamdulillah..sesungguhnya mmg tak kan kurang sikit pon duit kita kalau besedekah ni kan nadia..=)

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah ramai yg membantu...banyak tu

    ReplyDelete
  17. syukur ramai yg sudi membantu kan
    :-)

    alamak nadia.. akak x pass lagi brg2 baby kt budak puncak alam tu
    email akak sat
    syanasaid@gmail.com

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah, banyak juga kutipan tu ek. murah rezeki diorang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...