January 17, 2013

jumlah sumbangan setakat 16.1.2013

sorryyyyyyyy korang dah lame tak update tentang jumlah sumbangan anak yatim. untuk sumbangan sebelum-sebelum ni,

# 19, 20, dan 21hb December boleh tengok sini.
# 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, dan 29hb December boleh tengok sini.
# 30 December, 31 December, dan  1 Januari, boleh tengok sini.

# 2 Januari boleh tengok sini.
# 3, 4, 5, 6, 7hb januari boleh tengok sini.

meh kita kira berapa total terbaru yang terkumpul sehingga semalam. 



# untuk sumbangan 8.1.2013, RM50
Jumlah kutipan 8.1.2013: RM50.00


# untuk sumbangan 9.1.2013, RM100+RM100
Jumlah kutipan 9.1.2013: RM200.00


# untuk sumbangan 10.1.2013, RM50
Jumlah kutipan 10.1.2013: RM50.00
 


# untuk sumbangan 11.1.2013, RM10
Jumlah kutipan 11.1.2013: RM10.00
 


# untuk sumbangan 12.1.2013, RM350
Jumlah kutipan 12.1.2013: RM350.00
 


# untuk sumbangan 13.1.2013, RM10+RM500
Jumlah kutipan 13.1.2013: RM510.00
 


# untuk sumbangan 14.1.2013, RM10
Jumlah kutipan 14.1.2013: RM10.00
 


# untuk sumbangan 15.1.2013, RM10+RM200
Jumlah kutipan 15.1.2013: RM210.00
 


# untuk sumbangan 16.1.2013, RM100+RM4
Jumlah kutipan 16.1.2013: RM104.00
 


Transaksi setiap hari.  

1. Jumlah kutipan 19.12.2012: RM55.00
2. Jumlah kutipan 20.12.2012: RM235.00
3. Jumlah kutipan 21.12.2012: RM504.00
4. Jumlah kutipan 22.12.2012: RM55.00
5. Jumlah kutipan 23.12.2012: RM50.00
6. Jumlah kutipan 24.12.2012: RM50.00
7. Jumlah kutipan 25.12.2012: RM80.00
8. Jumlah kutipan 26.12.2012: RM130.00
9. Jumlah kutipan 27.12.2012: RM5.00
10. Jumlah kutipan 28.12.2012: RM0
11. Jumlah kutipan 29.12.2012: RM0
12. Jumlah kutipan 30.12.2012: RM0
13. Jumlah kutipan 31.12.2012: RM40.00
14. Jumlah kutipan 1.1.2013: RM205.00
15. Jumlah kutipan 2.1.2013: RM40.00

16. Jumlah kutipan 3.1.2013: RM40.00
17. Jumlah kutipan 4.1.2013: RM50.00
18. Jumlah kutipan 5.1.2013: RM0
19. Jumlah kutipan 6.1.2013: RM2.00
20. Jumlah kutipan 7.1.2013: RM610.00 

21. Jumlah kutipan 8.1.2013: RM50.00   
22. Jumlah kutipan 9.1.2013: RM200.00   
23. Jumlah kutipan 10.1.2013: RM50.00   
24. Jumlah kutipan 11.1.2013: RM10.00   
25. Jumlah kutipan 12.1.2013: RM350.00   
26. Jumlah kutipan 13.1.2013: RM510.00 
27. Jumlah kutipan 14.1.2013: RM10.00   
28. Jumlah kutipan 15.1.2013: RM210.00   
29. Jumlah kutipan 16.1.2013: RM104.00               
__________________________________
TOTAL: RM3645.00


Alhamdulillah. terima kasih yang tak terhingga pada semuaaaaa yang sudi menderma. tak kesah sikit ke, banyak ke, nadia percaya, sumbangan korang sangatttt membantu mereka. ohh berbalik kepada anak-anak yatim ni, ramaiiii yang tanya, kenapa dalam gambar sikit je. ok meh nadia terangkan ye. pada asalnya, hanya sebuah Rumah Amal Kasih Bestari di tubuhkan di kawasan kg melayu subang ni. tak kira peringkat umur, semuaaa main sumbat je dalam rumah tu. bila terlampau ramai, dorang terpaksa menyewa tempat lain untuk keselesaan anak-anak. mana boleh bercampur lelaki perempuan semua sekali kan. jadi, dorang ada 4 rumah dan salah satunya adalah Rumah Amal Kasih Bestari ni yang mana dekat rumah kasih bestari ni, dorang memuatkan 12 orang anak-anak lelaki berusia dari darjah 3, 4, 5 dan 6. satu rumah lagi untuk anak-anak lelaki yang sekolah menengah. satu rumah untuk anak-anak yatim perempuan sekolah rendah dan satu rumah lagi rumah anak yatim sekolah menengah. dorang tak campur semua sekali walaupun sama jantina sebab selain ruang yang terhad, senang penjaga masing-masing nak handle kannnn. so far yang nadia tau, jumlah bilangan dorang adalah:

anak yatim lelaki sekolah rendah: 12 orang
anak yatim perempuan sekolah rendah: 12 orang
anak yatim perempuan sekolah menengah: 10 orang

yang anak yatim lelaki sekolah menengah nadia tak sure sebab terlupa tanya. masa mula-mula pergi hari tu, nadia berpeluang jumpa anak-anak yatim perempuan dan lelaki yang still bersekolah rendah. boleh baca entry tentang gambaran sebenar rumah amal kasih bestari.
lawatan kedua hujung minggu lepas, kak zu ada ajak kitorang pergi asrama perempuan sekolah menengah. at least kita boleh tau, oooo ni gambaran sebenar rumah anak yatim perempuan pulak kannnn sebab kak zu cakap, asrama perempuan lain daif dari asrama lelaki. baiklah. T__T

haaaa, nampak tak kedaifan dorang. ni sebenarnya rumah kedai. dorang sewa tingkat atas. yang ni ruang tamu dan tempat dorang sembahyang berjemaah. takde tikar getah langsung. dekat dapur je ada tikar getah. dekat ruang tamu ni hanya carpet yang usang semata-mata. 

rumah ni ada dua bilik, 

1 bilik ada dua katil, satu bilik ada 3 katil. tapi dorang semua yang tidur dekat sini 10 orang. korang perasan tak tilam dorang semuaaaaaaa takde sarung. haaa, memang dorang xde cadar. kesian kan. dorang makan minum cukup tak pernah mencatu tapi dari segi keselesaan, tak berapa laa. Alhamdulillah dorang dah ada katil cantik, almari cantik, tapi tilam dorang sedih sangatttt kann. kemek-kemek siap berdouble bagai lagi nak bagi tinggi. kalau tak, konpem tdo rasa papan pelapik tilam.


ni dapur dorang. kesiannyaaaaaaaaaaaaa. kita beriaaa nak berkitchen cabinet bagai nak cantik katanya. huwaaaaaa. T_____T


haaaa, ni la dorang semuaaa anak-anak yatim sekolah menengah. seriussss semua cunnnn! :p korang tau kitorang tengah buat ape sampai bersila-sila ni? hihi. sebenarnya, aku tanya dorang. ape yang dorang perlu yang still tak cukup. semuaaaa macam malu-malu segan-segan nak bagitau padahal bukan ada lelaki pun time ni. last-last aku start tanya soalan, bra dengan panties cukup? lajuu gile dorang cakap takkkkkkkkk. gulpppppp. ingatkan cukup. pad cukup? takkkk. ada yang jawab, kadang-kadang dorang xde duit, beli pad seringgit je. pad seringgitttt? oooo, pad yang orang jual secara runcit contohnya bayar seringgit dapat 2 ketul. haaa macam tu. T___T

kesimpulan yang aku boleh buat dari perbincangan dengan anak-anak yatim perempuan ni, aku listkan dekat sini antara keperluan yang dorang betul-betul tak cukup ye. mana tau kot-kot tergerak hati korang nak sponser sebarang dua dah bersyukur habisssss. 

- tilam single 10 pieces
- cadar single 20 pieces (merah corak-corak)
- penyidai baju 2
- cermin untuk 2 bilik
- kipas berdiri yang tinggi 1 untuk letak dekat lagi satu bilik xde kipas
- kain pelikat 10 pieces. dorang pakai time sembahyang buat jadi kain.
- pad
- penyepit panties and bra
- bra & panties (mungkin bagi duit je dorang beli sendiri sebab saiz masing-masing tak sama kan)
- sarung kaki
- bakul besar untuk isi baju kotor
- softener
- clorox
- sabun basuh baju
- alas kaki
- cerek
- cat ruang tamu baby blue dan putih


pada mana-mana yang sudi menghulurkan sumbangan, boleh salurkan ke
Maybank Nik Asyraf Syafiq Nik Azizan 1530 1053 8403. Pleaseeeeeeeeeeee.  

10 comments:

  1. As salam Nadia... cat yg akk pakai utk hall rumah akk tu 1/2 tong besar.

    ReplyDelete
  2. alahai kesian nya dorang nie.. anyway, kak.. emma ada jugak mintak collection kat member office.And ramai jugaklah yang nak sedekahkan baju and duit. InsyaAllah

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. allahuakbar! terharunya tengok jumlah kutipan sebanyak ni. Allah beri kita banyak bantuan. syukur alhamdullilah. rezeki anak2 yatim ni.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah....semoga dipermudahkan urusan dear

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..smoga mereka dapat merasai keselesaan nnt

    ReplyDelete
  6. Bagusnye projek nie. MOga diberkati Allah

    ReplyDelete
  7. murninya hati awak dik...hanya Allah dapat balas dik..moga semuanya dlm lindunganNya..amin

    ReplyDelete
  8. Alhamdulilah,,ramai yang membantu,, semoga mereka terus mendapat bantuan.. amin

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah moga semuanya dipermudahkan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...