January 24, 2013

ketagihan dalam perkahwinan


tajukk tak menahannnnn. :P HAHA. oleh disebabkan aku antara stok kawen awal kalau nak dibandingkan dengan kawan-kawan aku yang lain, ramaiii yang tanya tips kebahagian rumah tangga. #inisemuapoyooooooooooooooo! :p kehkehkeh. wa mana ada tips bagai bebb, wa tau kawen je. (-____-)

tapiii mungkin laa mungkin. kitorang mengamalkan sistem ketagihan. mampussss nak terang satu-satu. T___T korang jangan salah fahamm. pitam mak aku tengok tajuk ketagihan pulakkkk. miahaha. aku tak pasti orang lain tapi aku sokmoo mengamalkan, macam mana aku ketagih dengan facebook, macam tu jugak la aku kena ketagih dengan syafiq. macam mana ketagihnya kaw tak main facebook dalam sehari, macam tu jugak la kaw kena ketagih dengan suami kaw. bukan maksud aku ketagih nak menyondol ape bukan. maksud aku, ketagih nak beramah mesra bergurau senda. kaw otak blue manjangggg kan. lepas tu salahkan aku buat entry lucah. aku maksudkan lainnn, kaw fikir lainnn, sape lagi lucah? kantoiiiiiiii :p



aku bagi contoh beramah mesra eh. kawen ni kan, kaw tak boleh seriusss je manjang. kaw jangan set kaw kawen sebab kaw nak jadi isteri semata-mata. kaw kena nikmatiiiiii perjalanan setiap hari sebagai seorang isteri. contohnya,  kalau kadang-kadang laki kaw mintak tolong guntingkan bulu ketiak dia contohnya, kaw layannn je. kalau contohnya tabiat laki kaw ni suka joget-joget, kaw berjoget la sekali. sungguh, kaw akan rasa kehappening tu. aku tak sure orang lain, tapi mungkin sebab kitorang dah kenal dari kecik kott sebab tu kemaluan tu tak berapa nak ada. kohkohkoh. 



kaw percaya tak kalau aku cakap, bau ketiak atau bau badan suami membantu menenangkan isteri. bukan lah maksudnya isteri tengah mengamuk tiba-tiba si suami gi suaaaa ketiak dia nak suruh si isteri bertenang. HAHA. maksud aku, bau ketiak suami yang pakai deadoran sangattttt melegakan. yang pakai deadoran sahaja harap maklum. tak pakai deadoran serigala pun boleh pitam. sungguhhhhh. nanti kaw kawen kaw cuba eh. :p aku sokmooo cakap dengan syafiq tapi sampai sudah dia tak percaya. lantakkk, janji aku dapat kelegaan. hewhew. 

orang tua-tua cakap, laki ni, asal kaw jaga makan minum dia, asal kaw jaga kehendak dia. insyaAllah semua harmoni. kan dalam quran pernah bagitau, walau atas keldai sekalipun suami mintak, kaw kena turutkan. walau bergaduh macam mana sekalipun, kaw jangannnnn tido asing-asing. kaw tetap kena tido bersama, dalam 1 selimut yang sama. standard babe, kalau hati tengah panas semua boleh jadi. tapi selagi kaw jaga tempat tidur, konpem esoknya selimut kemana, kaw kemana, laki kaw kemana. (x___x) 

kalau kaw kenal aku di alam nyata, aku dengan syafiq bukan jenis manja-manja peluk-peluk bagai depan orang. bukann. lantakk la orang nak cakap tak romantik ke ape ke. tapi syafiq cakap kurang sopan namanya. memang la dah kawen tapi kita tak tau apa orang pikir pasal kita. orang pun konpem berbuluuuu je kaw nak bajet manja pulakkk depan orangg kenn. ;p kitorang saje je tunjuk keras konon machooo memasing tak romantik sebab aku punya manja kaw sorang je boleh rasa. boleh tak kaw baca cerita aku ni sambil dengar lagu 150juta kak fynn? HAHAH. konon nak suruh korang feel sekali. saya kenal sayang saya. ini semua poyoooooooooooo! ;p kehkehkeh.

bila suami atau isteri kaw tido, kaw tatap la muka dia dalam-dalam. aku tak tau orang lain tapi aku, tengok muka syafiq tido boleh buat aku jatuh cinta berkali-kali. kasih babe kasihhhhh. dapat rasa hati aku macam kena karen. sungguh. kaw tengok suami kaw, kaw bersyukurlah punya seorang suami sesempurna suami kaw. tuhan dah bagi yang terbaik untuk kita. aku sokmo fikir, kenapa dia tidur. sebab dia penat. kenapa dia penat, sebab dia penat bekerja. kenapa dia bekerja, sebab dia nak bagi aku kehidupan yang selesa. Allahhh sebak pulak rasa tiba-tiba. T___T perasaan tenang tu memang aku tak leh gambarkan dengan kata-kata. wallahi. patut la ustaz cakap kawen tu indah. memanggg indah. memangg manis. 



aku tak paham macam mana sesetengah isteri atau suami, dah berkawen ni. tapi boleh bercinta dengan orang lain. kaw gile? buat apa kaw berkahwin dengan orang lain tapi tetap bercinta dengan orang lain. kaw bercinta dengan pasangan kaw dah la kann. 


saya tau, awak lelaki terbaik yang Allah cipta untuk saya. dari hari pertama saya tengok awak sujud syukur untuk kita berdua. saya janji, setiap hari saya akan berusaha jadi isteri yang terbaik untuk awak saya janji. :)





43 comments:

  1. Sweetnya...teruskan kasihmu ye dik....smoga ramai akan praktikkan tips ni.

    ReplyDelete
  2. korang memg sweet pun yaya..xperlu nak tunjuk bagai kami tahu betapa bahagianya korang kan ? suka..

    Sekarang aku nak bagi laki aku baca confirm dia sengih2 macam kerang busuk. Jangan dia suh aku cabut bulu ketiak dia sudah..pitammm aku ._='

    ReplyDelete
  3. alohhh. terharu pulak yg part last2 tu.
    tp, mula2 tgok tajuk, tekejut gua lu taw! :P

    ReplyDelete
  4. Terbaekk... bertuah si suami...

    ReplyDelete
  5. Huhuhuhu....
    1-cara tido suami kita sama.merekot mcm udang
    2-eka pun selalu cabut bulu ketiak dia
    3-anggap suami sbg bestfriend...in sha ALLAH.kami suka share everything.
    4-eka kalu pakai masker atau apa2je la.toner ke... kat muka,mesti guna konsep, i tempek u,u tempek i.kebetulan en somi spesis manusia yg sgt suka org pgg kepala n muka dia.
    5-kalu nak bg tido senang je.belai2 je muka dia.5 minit kendian mesti lali.
    6-nak amik hati suami kene tau apa yg dia suka, apa kelemahan dia.


    Eh apasal eka bt cam karangan ni.dah dah...

    ReplyDelete
  6. halahhhhh... so sweettttttt... :)

    ReplyDelete
  7. comel je nadia.. nadia umur berape ye? tetibe baru nak tanye..hee best gile kawin, tang tatap muke tu memang diakui, tiap kali tatap muke time dia tido rase sejuk dan bertambah sayang, walaupun time tu tengah merjok, tapi bila dia dah tertido tetap curi pandang muke dia..hehe mesti nak tatap jugak.. love this entry dear :)

    ReplyDelete
  8. haaaaaaaaaaaaaaaaaaa,sweet gila la kak nadia dan abe sapik ni ,aummmmmmmmmmmmmmmm :D

    ReplyDelete
  9. awak doakan saya tau.. doakan agar saya akan dapat menjalani kehidupan berumah tangga yang bahagia satu hari nanti.. hehe. dan andai ditakdirkan saya dapat seorang isteri yang berusia muda, boleh saya minta pendapat awak kan?hehehe

    ReplyDelete
  10. sweetnyaaaa! teringin nk kahwin terus hihihi :D

    ReplyDelete
  11. salam maulidur rasul buat nadia dan husband...huhu..alolo.sweetnya entry nih..hehhee

    ReplyDelete
  12. bergurau senda itu perlu kan ;)..

    wahhh..lega rasanya.. sebab mr bos bisng nnt ..baju mana..baju mana.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum darling!!! ketiak suami memang best gila power bau dia. hahaha. bagus2, sheila pun ada terfikir pasal ni. suami kita adalah kurniaan daripada Allah SWT. kita kena kasih dan syg dia, ibarat syg diri sendiri. heheh. semoga berbahagia nadia dan syafiq! you so comel :)

    ReplyDelete
  14. good entri dear... mudah-mudahan jodoh berpanjangan AMIN

    ReplyDelete
  15. sweetnyeeeee....
    smoge bahagia sokmo ye!

    ReplyDelete
  16. kaw kan nadia, buat ida rasa nak menyondol je malam ni kennnnnnnnnnnnn ... ;p

    ReplyDelete
  17. Alalala....manisnya ....semiga berbahagia hingga ke jannah..amin

    ReplyDelete
  18. ok sweet..ni x sbr nak kwin..hahaa

    ReplyDelete
  19. Terbaekkkk....rasanya semua pasangan praktikkan smua amalan tu kan yaya..kcuali psgn yg bermasalah jela mcm ersalina dan zain dlm citet setia hujung nyawa...

    Haha dah knape tetiba aku citer padal drama plak ni...terbawak2 plak..kuat benor pngaruh tibi...hihihi

    ReplyDelete
  20. ok. entry ini membuatkan orang yang belum kahwin ini meningkat hormon nak kawin...

    semoga berbahagia selalu :)

    ReplyDelete
  21. nak menyelit gak la komen entrinih..
    asben akak punya perangai plak suke akak garukan ketiak dia..hadoii...sakit jiwa tapi ku kuturutkan juaa...hahah..pastu bab bermanja di khalayak ramai..asben akakpon tak suke..ayat pon sama mcm asben awak..."kurang sopan"...hehe

    ReplyDelete
  22. terbaik, so sweet...
    itu la, pelik juga yang dah berkahwin..
    boleh pula suka pada orang lain..
    eehhehe

    ReplyDelete
  23. citer sedih ni..akak baru nk manja2 ngn somi..emilyn datang menyondol..somi nk manja2 ngn akak plk..si Isyraf datang menyondol..kerja kitaorg merebut2 jer..kadang2 meleleh air liur tgk laki dari jauh jer..anak tak kasi dekat..huahauauauaau..*ini semua poyooooooooooo*

    ReplyDelete
  24. eh ..kenape sweet sangat niiiiiiiiiii??
    hahahaha..
    tajuk tu x menahan hoccay..

    moga bahagia selalu nadddddddddd

    ReplyDelete
  25. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  26. semoga nadia sentiasa berbahagia dgn perkahwinan yg dibina yer...sweet tips :-)

    ReplyDelete
  27. siesly korang memang giler swittt tau x??grhh!!mmg xsaba nak kawen la camni..ahaha..mak pon da bagi green light..kohkohkoh!!
    even korang mmg xromantik..tp korang sweet sgt..gila2..aha

    ReplyDelete
  28. Sweet gitew~ Sweet dlm ganaz.. Hahaha... Semog bahagai selamanya, sentiasa ketagihkan kasih sayang dia.. Jon join contest akak lak, tagih tupperware kalau menang. :)

    ReplyDelete
  29. wahhh sweetnya...done follow here..salam perkenalan

    ReplyDelete
  30. auw...so sweet! smoga perkahwinan yg dibina berkekalan hingga ke hujung nyawa.. :)

    ReplyDelete
  31. yess... berkahwin itu sungguh indah..
    lagi2 kalo suami kita juga bestfriend kita kan...

    ReplyDelete
  32. sweet!! awat semenjak dua menjak ni aku asik terbaca kisah2 org kawin je ni...ahahaha... mood gatai ke ni.. :P

    ReplyDelete
  33. Hehe.. ur husband tu pemikiran macam boyfie saya. Lepas kawen pun, toksah laa dok tunjuk manja2, ngade2 depan org ramai. Buat rileks biasa2 je. Tak sopan dia kata.. sweet kan diorang! :')

    ReplyDelete
  34. hahahha, lawaklaa entry ni nadiaaaaaa.. hehehe :)

    ReplyDelete
  35. Salam perkenalan,
    weeee...sweetnyeeeee...mud kawen membuak-buak..ngehngeh...
    nadia&syafiq, smoga berbahagia until Jannah.=)

    ReplyDelete
  36. nadia doakn nurul cepat kawen..haha

    ReplyDelete
  37. Hai dik... ayat-ayatmu buat akak suspens je... tapi memang kelakar bab suaa ketiak tu, hahahaha...

    ReplyDelete
  38. moga jodoh nadia berkekalan hingga hujung nyawa dan hingga kesyurga .... (^___^)v

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...