March 15, 2013

Tips meningkatkan Trafik Blog

kalau kaw ada blog, kaw mesti tau SEO tu apa. aku nak cakap tau sepenuhnya tu takde la tauuu semua benda kan tapi tak salah rasanya kalau kita main keyword dengan SEO ni. SEO ni macam kebarangkalian untuk orang masuk blog kaw tu tinggi dari carian di google. macam mana ehhh nak terangkan. ok ok aku bagi contoh. contohnya, kaw nak gi bandung. lepas tu kaw search google nak baca pengalaman orang dah pernah ke sana kan. kaw pon taip TIPS KE BANDUNG kat page google kan. nanti dia akan keluar macam ni. 


haaa, nampak takkkk. :)) dari situ secara tak langsung, dia kenal kaw ke, dia tak kenal kaw ke, dia tetap akan baca blog kaw sebab dia tengah cari info pasal bandung kann. 

macam mana orang majalah anjung seri boleh contact aku, ponnnnn dari SEO ni jugak. haa, nampak tak kelebihan SEO ni macam mana? ;)) tajuk setiap entry yang kaw buat tu biar power sikit. contohnya nak cerita pasal cameron, tapi kaw buat tajuk SERONOKNYA BERCUTI. haaa, xde pon perkataan CAMERON dalam tajuk. jadi susah sikit la SEO google nak detect. so far, antara keyword yang orang tersinggah ke blog aku dari carian google adalah, 


dan secara automatik, dorang akan terbaca entry kaw. tapi tak dinafikan, dalam banyak-banyak entry, entry kabinet dapur paaaaaalinggg tinggi trafik dia. boleh dikatakan setiap masa ada jee orang google pasal kabinet dapur. kebetulan aku ada cerita pengalaman aku sepanjang buat kabinet dapur ni, kira advantage jugak la kannn.  

nak femes dalam dunia blogger ni tak susah pon sebenarnya. janji kaw ada rupa, muka kaw cantik. petik jari senangggg gile nak femes. sungguh. tapi kalau orang stok rupa macam aku ni, gaya jalan tar tak siap berturap, celah mana kaw nak femes babe. jadi, tak berdaya mak nak mengejor kepopularan korang nokkk. T____T takkan nak gi botox bagai semata-mata nak cantik kan. aku lebih suka kongsi cerita berdasarkan pengalaman dan minat aku. aku minat baru aku cite. aku buat aku baru cite. sebab kalau tak, nanti feel dia tak sampai. ceaaahhh, gaya macam nak nyanyi nak feel bagai. kehkehkeh. ;)

tapi, aku sangattttt terharu dan speechless bila orang rasa apa aku cerita.


jangan jemu baca blog aku pleaseeee. kalau ada spesis berbuluuu manjang bila baca cerita aku, senang je babe. wa rasa, banyak lagi blog lain lu boleh baca. lu tak suka wa, lu baca kenapa babee. lu saje nak cari modal la an an an? :P (x_____________x)



38 comments:

  1. wa suka baca blog lu, beb....
    hehehehe....

    ReplyDelete
  2. waaa xjemu punnn walaupun ko sengal-sengal ubi keledek entry ko suka aku bacaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. tips ke bandung... kid nak tips buat mee bandung.. hehehee.. good job nadia!

    ReplyDelete
  4. fuyoooo...banyak giler trafik...kena berguru ngan nadia ni...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum yangggg, i love your blog. and u too! hahaha. bagus2, takyah nak cantik sangat pun. nak fofuler? nasib badan je kennnnnnn ;p

    ReplyDelete
  6. nana suka baca belog nadiaaaaa.... :))

    ReplyDelete
  7. byk nya trafikkk .... memula buat blog tak tahu pon trafik, SEO ... bagai nie. tapi bila dh lama2 tau lah jgk, tak byk cikit. ^^

    ReplyDelete
  8. tak jemu baca blog nadia.suka lagi2 bila nadia update sal ubah suai rumah.
    akak baca tau entry2 lama nadia. suka tgk entry ubah suai dapur tu.cantik sgtttt

    ReplyDelete
  9. Akak pun suka singgah blog nadia..
    Penceritan menarik, xjemu baca..lg satu nadia xsombong..i like :-)

    ReplyDelete
  10. Kak nad pun suka dtg sini
    Gaya bercerita tu mcm nadia tgh mengeteh ngan akak je kite borak2
    Tu yg best tu
    Hehehe

    ReplyDelete
  11. x pernah jemu...tp masa tidak mengizinkan selalu jenguk ke sini..ni pun curi2

    ReplyDelete
  12. hishhh tak yah merendah diri sangat dik ooi..cun ape akak tengok..de lesung pipit lagi.. :)

    ReplyDelete
  13. hihi salah sorang yang dok google utk kabinet dapur tu saya lah coz hujung tahun ni nak pindah masuk rumah baru:)

    ReplyDelete
  14. sempoi entry ni :)
    keywords tu kadang-kadang penting kan. kebarangkalian nak dapat kat blog kita sangat tinggi :)

    ReplyDelete
  15. ssh gak nm eden nk masok dlm tu..huhu

    ReplyDelete
  16. tq akak for tips tu. banyak memebantu.:)

    ReplyDelete
  17. ok je haha..inspired lg ada hahaha

    ReplyDelete
  18. Wah, terbeliak biji mata saya sampai nak terkeluar bila tengok jumlah views. Jumlah views saya average tak lebih 50 pun sekaran. Ho ho ho. T____T

    ReplyDelete
  19. SEO ni klau pndai guna mmg boleh meletopp..hehee

    ReplyDelete
  20. salam kenal Farah..tq share info2. done polow sini jugak!

    ReplyDelete
  21. ooohhhh kiranyaaa keyword tu seo kita la ye?? baru tahu..

    ReplyDelete
  22. tips yang bagus :) trima kasih sbb share

    ReplyDelete
  23. nice entry!nadia pandai karang ayat...syokk je baca :)

    ReplyDelete
  24. betul gak kan..tajuk kene bgus..apa pun tahniah sebab nadia semakin dikenali..

    ReplyDelete
  25. nadia..akak ni kan tak reti benda2 ni semua..nk daftar kat nufnang tu pun tak reti..miahahah..tulis blog mcm tulis diary..cer ajar akak ni haa...hehehehe

    ReplyDelete
  26. titew ade belog tapi titew taktahu pun SEO tu menatang ape. die macam CEO tu ekkk ekkk? ;p

    ReplyDelete
  27. betul2..tajuk memainkan peranan yg penting jugak :)

    ReplyDelete
  28. tautau SEO.. tapi fifi tak pandai nak pilih tajuk.. hihi..

    ReplyDelete
  29. blog nadia blog best boleh gitewwww hewhewhew

    ReplyDelete
  30. yess..setuju!!nia jarang nk bc entri word 1 ,1 smpai habis..tp bile blog kite suke xperlu nk cantik sgt pun nia ttp bc smpai habis..cthnyeee blog nadia.. ^_^
    tapi nadia comel ape..kalo x..xkan aby syafiq awk tu lekat..haha..

    ReplyDelete
  31. Salam nadia, betul la, akak pun terjupe blog ni sebab search pasal kabinet dapur. asalnya nk cari idea utk kitchen cabinet sbb tgh renovate dapur tp dh t'jupe blog ni terus lepak sini, best gak blog nadia ni. kesimpulan boleh cakap b'dasarkan apa yg akak baca, nadia ni salah sorg ank muda yg berjaya dlm hidup n insyaAllah klu terus berusaha boleh hidup senang lenang bila tua nnt.amin..

    ReplyDelete
  32. Salam nadia, betul la, akak pun terjupe blog ni sebab search pasal kabinet dapur. asalnya nk cari idea utk kitchen cabinet sbb tgh renovate dapur tp dh t'jupe blog ni terus lepak sini, best gak blog nadia ni. kesimpulan boleh cakap b'dasarkan apa yg akak baca, nadia ni salah sorg ank muda yg berjaya dlm hidup n insyaAllah klu terus berusaha boleh hidup senang lenang bila tua nnt.amin..

    ReplyDelete
  33. kita dok blogwalking, berkenan & suke dengan blog yang simple & padat plus ber info. tapi sendiri tak gheti nak buat.. gaya nulis sendiri semberono cam diari jerk.. >.< ngihngihngih.
    Blog nad ni cun , gaya nulis pun cun, interface pun cun.. info terbaik! suker!!

    ReplyDelete
  34. kita dok blogwalking, berkenan & suke dengan blog yang simple & padat plus ber info. tapi sendiri tak gheti nak buat.. gaya nulis sendiri semberono cam diari jerk.. >.< ngihngihngih.
    Blog nad ni cun , gaya nulis pun cun, interface pun cun.. info terbaik! suker!!

    ReplyDelete
  35. hey nadia...! thanks ya dah boleh kongsi pasal SEO ni.
    Nanti klo korang nak pi jalan2 kat bandung, indonesia,
    bagi tau kita orang tau! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...