March 13, 2013

dekorasi bilik lelaki bujang

boleh dikatakan majoriti warna dalam rumah aku banyak main dengan warna merah tapi takde la semua tempat nak warna merah sesajee kannn. aku suka warna merah sebab warna merah boleh buat kita lebih bertenaga dan sekseyyyyyy gituewww. (x______x) aku syak ni teori aku sorang je rasa. orang lain takde cakap pon. hewhew. berbalik kepada pemilihan warna, walaupun rumah aku hanya sekangkang kera, dekorasi tu perluuuu. bilik kan ada 3. satu bilik aku, satu bilik tetamu, lagi satu bilik adik lelaki aku. ni cat asal dan lantai asal sebelum aku renovate hari tu.


memang asal featured wall bilik ni dah sedia merah tapi aku memang suruh tukang rumah tu cat semua balik. lagipun, alang-alang tanggalkan lantai asal, baik buat semua puas hati terus kan. untuk cat, featured wall aku still pilih warna merah. dan dinding selebihnya warna putih. untuk lantai, aku pilih pergo. search google image ye untuk rupa pergo sebenar macam mana sebab aku tak reti nak describe rupa dia macam mana. semua bilik memang kitorang pilih lantai jenis pergo sebab kaki i is ada besi. T___T tak boleh pijak simen lama-lama nanti sengal. dekat dapur je guna tile. tu pon dah sengal kaki kalau masak lama-lama. ceahhhhhh alasannnn, padahal memang dasar malas masak. sengal bagai kononnn. kehkehkeh. ohh berbalik kepada bilik adik lelaki aku tadi, ni selepas di makeover ye. :)



walaupun dia hanya tidur seorang diri, tapi aku pilih katil queen bed sebabbbb senang esok-esok dia nak kawen tak yah beli katil dah kennn. :P heyy tak kuasaaaaa aku. takde maknanya kaw nak kawen tinggal dengan aku. aku pok karangg! :p aku pilih katil queen bed sebab senang time family datang ramai-ramai. semua boleh tidur atas katil.

hari tu time makan-makan dekat rumah onie, dia ada tanya aku, 
"kak ya, onie tengok dalam blog, bilik kak ya ada katil je. xdop almari ke?" 
hewhewhew. perghhh soalann, rasa macam perlu guna talian hayat jee. kuikuikui. ;)) aku ingatkan ape la dia nak tanya. lain kali tanya la kak ya masak berapa kali sehari ke, berat kak ya sekarang berapa ke. HAHAHA. mestiii la adaaa. kalau tak celah mana kak ya nak simpan baju bajannnn. hahah. tapi i is maluuuuueww nak letak semuaaaa dalam blog. dah tentu-tentu setiap bilik ada lemari, ada meja solek, ada komputer kan. tapi bilik tetamu takde la komputer. amboiiii tak tahannn tetamu datang pon nak guna pc kann kaw ingat ni cyber cafe ke ape. :P kelemahan ada pc setiap bilik adalah walaupun kaw dalam satu rumah yang sama, kaw akan rasa kaw dunia kaw, aku dunia aku. sedar-sedar, perut lapar. baru cari kakak. bijakk adik aku bijakkk. :)) dah, nak teman laki iolss tengok bola. daaaa. :)
  


29 comments:

  1. cantik. agak agak berapa kosnye? haha

    ReplyDelete
  2. Cantik banget. Boleh la awak decorate bilik bujang 3 saya pulak lepas ni.

    ReplyDelete
  3. Perghhh!
    Merah menyala!
    Mengancam btul!
    Kalu kak nad ni, mau takmo kluar dr bilik tu
    Hehe

    ReplyDelete
  4. hensem siot poster itu,hahahaha...... beli mano kak ya?tula,soalan onie tu macam tak sekoooo dih,kehkehkeh....


    ReplyDelete
  5. kalau jadi bilik FD pun sesuai ni :p

    ReplyDelete
  6. hahhaa...memang cantik warna merah...bilik tidor sy pakai warna merah dengan hitam...then ada perabut putih...so combine 3 warna...sesuai untuk tido..sebab suasana gelap je...hahahaha...

    ReplyDelete
  7. ya! siyes ct sukaaaaa design ni! suka! ct dah sebarkan kat semua hausmate. hahha. sgt menarik okeiii!

    kalau tak keberatan, share skali almari, meja komputer meja solek kat dalam bilik ya tu. hehe.

    ReplyDelete
  8. merah itu cantik gila kot!
    Warna faveret saya!
    Super cool!! XD

    ReplyDelete
  9. wow, kemasnya katil.
    dua gambar di dinding tu lawa.

    ReplyDelete
  10. eh adik laki kak yaa duk sini ke??? asal aku tak tahu huhuhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. milaaaa.. ida pun baru tahu! hahhahahaaa

      Delete
  11. Sy pnh dengar ceramah seorg ustaz bgtau elakkan cat dinding dalam rmh menggunakan color merah dan oren kerana color2 tersebut panas..color2 tersbut juga blh mempengaruhi emosi suami, isteri dlm rmh itu..sekadar perkongsian ja tau Nadia..jgn ambil hati ya..peace;)

    ReplyDelete
  12. cantik...kaler menyerlah...merah tu..akak suka..pandai nadia decorate kan :-)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum yangggggggg, comelnya! tolong datang deko rumah sheila nanti. tapi tunggu rumah kita siap dululah. hahahahhahaa. you're so creative nadiaaaa :)

    ReplyDelete
  14. nadia.. rase macam nampak orang macam nadia dekat alamanda jumaat lepas.. hahaha.. ntah betul ke tak.. tapi tak tau kenepe baru hari ni nak bg tau..

    ReplyDelete
  15. cantiknyaaa bilik adik bujang akk tu, kalah bilik ena.. weeeeeeeeeee... bgusnyaaaa jadi adik akk.. wakakakaka...

    ReplyDelete
  16. cantik... Mmg sesuai la dgn budak bujang kann.. :D

    ReplyDelete
  17. Jeles bila tengok part Nadia mendeko..

    Seyes memang berkenan ;D

    ReplyDelete
  18. cantik cadar merah tu...i adore..:)

    ReplyDelete
  19. cantiknya bilik! serius style. saya ada masalah nak cat bilik sekarang ni. bila tengok warna merah macam ni, berminat pulak.nampak elegan.hehe

    ReplyDelete
  20. smart!nnti nia kawen..nak upah nadia ek..haha
    g deko rumah..ecece

    ReplyDelete
  21. hensem tol bilik merah menyala tu..koh koh

    ReplyDelete
  22. wah... comel nye !!.. merah menyala gitu ~.

    ReplyDelete
  23. wah ni nk kne mintk pendpt nant..hehee..merah kau..membara kang adik akk..ehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...