August 24, 2010

Interview with nuffnang done! =)

semalam kan aku ada citer yg rina nuffnang kol aku suh g interview pkol 10 pagi tadi...
so pagi tadi awal2 lagi da bangun.. smgt giler..tp, sbnrnye..dlm hati, berdebar tuhan je tau.. ko bygkn la aku nk g interview kat company ads blog paling ada name kot kat malaysia....mau xgelabah.. cer tny blogger2, ade yg xkenal nuffnang?klu ade pon, mgkin segelintir je la...


  aku gerak dari umah 8.55am.. sbb aku da budget da..nk masuk bandar kl pagi2 waktu sume org nak masuk keje, konpem jem.. mmg btol la ape aku cakap..aku sampai kat dpn heritage house tu dlm 9.40am.. ok, siap2..terus naik..


satu bangunan dgn sheraton imperial hotel tu cume nuffnang sblah belakang sikit..
and bangunan ni name heritage house.. office nuff tingkat 12B..

 dari umah aku ke tmpat ni tadi xde la sesat2 sbb semalam sapiq da bawak aku pusing 2x semata2 nk tunjuk jalan..tq cyg!

 
then, bila aku masuk je, tmpat interview tu adalah dalam bilik kaca kat tgh2 office yg warna oren tu..ala mak ai..comeynye..mcm ceria je sume..malu giler aku..
then, org yg interview aku adalah Mr. Robb Chew a.k.a blogger relation executive!
ni ha..

tapi td xde la pkai kot2 bagai..td dier pakai tshirt je..pic ni ehsan dari google..
sume gabra n gelabah punye pasal, xbnyk pon gmbr aku amek..
korg percaya x ni?citer btol2 ni tau.. bkn main2..=)
aku punye la berderau+berdebar then terus jadi garau tibe2..hahaha

so, mula la sesi berinterviewing kami..
nk tulis satu2 ape yg robb tny aku, bnyk sngt..sampai esok pon xabis karangan aku ni ha..
tp, yg paling penting, ko kena tau nuffnang tu apa n ko kena speaking.. 

bile robb ckp, sebenarnya aku perlu di interview oleh 2 org, robb and Mr.Nicholas.. cume Mr.Nicholas agak sibuk..so, he asked robb utk tny lagi beberapa soklan bagi pihak dier..then, the best part is, robb gtau aku lulus sesi berinterviewing dgn dier! =) 
sume dlm english ye..ni aku taip ikot melayu..=)

yes! done! tp..baru lulus interview, blom tau dapat position tu ke idak.. bukan aku sorg jee yg apply..rmai k0t yg nk keje dgn nuff.. so, kena tunggu rina contact aku balik mggu depan..sama ada contact utk datang balik kat office dorg utk second interview with Mr.Nicholas atau contact utk terus start keje atau contact utk bagitahu aku supaya ko xyh dtg2 da pasni..menyemak je kat opis oren...hahaha
smart kan opis dorg? nmpk ceria je..masing2 bt keje pon semangat je..
bg aku, dapat ke x keje tu, aku berserah..at least, aku da usaha..kn? ada rezeki, ade la nadia nuffie nnti..klu xde rezeki, tang lain ade lagi... =) btw, love you nuffnang!!


4 comments:

  1. perghhh.. cayalahhhh..!! harap2 berjaya.. pe lg.. leh tlg ambikkan cheque akak sekali// hahha

    ReplyDelete
  2. la, akak xgtau smlm mntk tlg amekkan cheque akak..
    klu tau, sy tlg amekkan n terus bt diam je... hahahhahaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...