August 17, 2010

Hasil Surat Cinta

apa pendapat korg tntg surat ni..
 
dari cinta maka terhasil la surat cinta mcm ni..
pendapat korang la kan, bagaimana, bila, sape, kenapa dan mcm mane kes2 mcm ni boleh terjadi..
herm..korg perasan x, hari2 kuar berita..kes buang baby..sehari plak 2-3 kes..
hish.. naik seram pon ade.. 
dlm masalah ni, sape yg patut dipersalahkan?..kes buang bayi xsilap aku 2 hari lepas, yg pekerja kilang buang ikut tngkap tandas, klaka btol alasan dorg..buang dari tngkap tandas, and 2 2 terus nk larikan diri..nasib baik pak guard tu cepat tangkap..mule2 xnk ngaku, last2..bile polis sampai, baru ngaku and bagi alasan nk tngglkn kejap je..jap lagi nk dtg amek balik..ko ingt ni berak kat toilet ke..berak jap, pastu terlupa nk flash..cis! dasar.. nasib baik baby tu xmati..aku nk masukkan beberapa gmbr baby yg dibuang tp aku sndri xsanggup..seram+takut+kcian=xlalu nk mkn n xleh tdo coz asyik terbayang...so, korg google or tgk berita dah la ye..


nota kaki: moral of the story, kawin cepat2 utk elak kes2 mcm ni..xsemestinye kawin awal ni xbest..best wa cakap lu...=)


8 comments:

  1. huhuhu kalo betul insap takpe...jgn di bibir je insap lepas tu buat lg...
    ntah apa nk jd dgn budak2 zaman skrg....

    ReplyDelete
  2. subahanallah.. hmm, mintak dijauhkan.. kdng2, org yg dah lama kawin pun blum tntu dpt anak. ni sng2 je buang. isk3 :'(

    ReplyDelete
  3. mama ogy... mntk2 la dorg betol2 insap kan...
    antara salah satu langkah menangani masalah ni adalah kawin..

    ReplyDelete
  4. alynn.. tau xpe..ramai je org yg da lame kawin nk anak tp dorg ni siap boleh buang... xsakit kot bersalin ni.... eh2, xsakit ke? mama sy ckp, mcm telur dihujung tnduk.... =(

    ReplyDelete
  5. wooOohhooo....spa ckp x saket, i dlu branak yg pertama ckp dgn belagak,x saket pn, tpi kna tang 2nd gler pnye saket smpi ckp dgn hubby xmo dh ada bby lg sbb msa tu rasa mcm nk hncur cekpit i...hehehhehe...tapi kn...ni 2nd baby bru 5 bln & i plk dh ada bnih yg sdg bercmbah 6 mggu...Oh no...apakah....tettt...nadia ko xyah nk kOmen apa2....

    ReplyDelete
  6. haaa... tu la.. berlagak sngt.... sekali yg 2nd, mcm nk ancur.... yg BECOMING, terus hancur.... huhuu... xde la...mntak jauh...kang hancur, kempunan nk kawin lain plak abg ipar aku ni haaa... hahahahaha.. =) **acara balas dendam semalam...huhuhu...
    mak ai, da 6 mggu rupenye.... xnk ngaku konon....sekali, oh no utk k'gg.. huhuh.. xnk komen sebenarnya, tp terkomen gak...
    harus bagitau ibu ni berita gembira!!! hehhehee

    ReplyDelete
  7. woiii...ko jgn ngengade nk bising....aku xmo bgtau ibu lagi...bia balik raya nanti bia dia tau sndiri...aku tau pecah awal siap ko dgn sapik skali...no mercy

    ReplyDelete
  8. hahahhahhhahhahahhahhaha.... kak gg yg sngt2 klaka...
    =) ok fine, kami kan baik... harus ikt perintah kakak n abg yg kdg2 pon xbetol.... =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...