August 23, 2010

The 4th generation

mungkin hari ni hari bercerita tntg diri kot sbb aku pon pelik asal hari ni sume entry aku pasal diri aku je... tp xpe, nnti anak cucu aku boleh refer blog aku ni..

ini adalah saya, =)

umur sy 21 tahun.. anak sulung dari 4 org adik beradik.. cucu sulung dari 9 org cucu.. cicit sulong dari berpuluh2 cicit..

ini adalah mama dan sahabat paling baik dunia dan akhirat saya.. masih muda but not available..papa aku nk letak tang mane? =)

umur 45 tahun.. anak sulung dari 5 org adik beradik..masih rock, berjiwa kental, still bawak kete laju2, masih mampu memandu exora tanpa henti dari kl ke terengganu..dan masih xyakin anak2 beliau sudah mampu membawa diri wlaupon da besar panjang..ma, love you!
dan yang paling aku xsuke dengar, bile kuar dgn mama, msti org akan cakap, aku adalah adik mama..please...apakah? aku nmpk tua or mama nampak muda ekceli? jgn cakap aku nmpk tua ok! =)


 ini pula adalah mama tok saya! emak kepada mama saya..umur baru 61 tahun..
dier kawin time umur 15 tahun ok...so, no wonder la beliau baru berusia 61tahun...and beliau merupakan anak sulung jugak dari 6 adik beradik..
picture taken time dier baru nk pegi terawih... mama tok sngt2 sporting terutama tentang cinta.. and ko bercerita la apa sahaja, dier akan layan..dier pon masih mampu memandu dengan laju and gahnya evo putih milik beliau sndri..and kadang2, dier still bawak triton..ank bongsu dier punye..mama tok wa sangat rock lu!! =)

dan ini adalah emak kepada mama tok saya.. saya panggil dier nyang.. a.k.a moyang..
bagi saya, nyang pon masih muda..umur baru 76 tahun..kahwin di usia yg sangat muda..biasa la, org dolu2.. dier umur 13 tahun da kawin da..dier pon same mcm mama tok saya..keturunan kot..suke bercerita and mndengar cerita..ko citer la ape pon, dier akan layan..aku rasa, mmg keturunan aku k0t..
nyang xde la plak nk bawak2 kete ni tp dier suke naik kete pegi jln2 ok... dier still gagah berlari xde la sampai lumba lari, semput la grand nanny aku ni ha.., jln2 pegi shopping, and masak2..


kesimpulannya, sy, mama, mama tok and nyang saya masih berjiwa rock! =)
keturunan aku ni majoriti sume kawin awal..ko jgn pikir kawin awal ni sbb gatal..kami kawin awal supaya sempat nengok anak cucu cicit ni ha..... =)
and, utk pengetahuan, emak kepada moyang aku ni, aku penggil dier nyut, sbb xtau da nk panggil gelaran apa, baru je meninggal tahun lepas..sakit tua..and aku sempat jmpe dier..gmbr je xsempat nk amek..klu x, da jd fifth generation.. =)



1 comment:

  1. muda nya nyang...nenek abg dah 91 ke 93...lupe dah....itu nenek...moyang dah meninggal....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...