August 24, 2010

Tutorial blink2..

mungkin ramai yg da tau tntg mcm mane nk bt ayat2 korg jadi berkelip blink2..
tujuan utama aku bt entry tutor blink2 ni adalah utk diri aku sndri yg cepat sngt pelupa and mgkin boleh berkongsi bersama pada yg belom tahu..

mula2 korang taip la ape2 ayat yang korang nk utk di blink kan..
contoh:
Nadia Farahida

kemudian, korg tekan Edit HTML kat sebelah compose kat atas ni..

dan cari balik perkataan Nadia Farahida tu tadi yg korang nk dier berkelip2 tu..dan korg akan jumpa mcm ni..



bile da jumpa, korang taip mcm ni..



sebelum and selepas ayat yg nak di kelip kan..dan bile da selesai, jgn lupe klik kembali compose..



dan hasilnya...

Nadia Farahida


note: try la..utk buang blink2 ni plak, just cari balik coding yang kt letak antara ayat kelip2 tu, then, erase je la coding2 tu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...