February 01, 2012

kesimpulan sebuah kehidupan

hai semua! :D
OHMAIIIII~ dah Februari 2012 babe. berzaman xupdate blog. niat tu ada tapi semangat ntah kemana. hehe. nah, tepek gambar pembuka cerita tahun 2012 dulu. hiiii ;)

*muka 2012 ;p*

walaupon dah tahun baru, memang aku dah tutup buku untuk 2011 tapiiiii you know what, toooo many things berlaku tahun 2011 dalam hidup aku sampai ada sesetengah aku tak kan dapat lupa sampai bila-bila. antaranya, 

patah kaki.

hohoooohooiiii! xpernah terfikir aku akan patah kaki siap kena operate masuk besi bagai tapi xpe xpe. alhamdulillah sekarang aku dah sihat sepenuhnya. i wont regret sebab aku percaya, everything happen sebab ada sebab walaupun ada sedikit kekesalan sebab xboleh pakai kasut tinggi2. (T_______T)
xmo main netball dahhhhhh. main fesbuk je. huhu. 

lagi, ko pernah tak terfikir ko study siang malam masa sekolah dulu, belajar tinggi tinggi walaupon xsetinggi mana ;p, kerja dah elok2 gaji masyukk tiba tiba ko tak nak kerja lagi dah and pilih kerjaya ko sendiri. berani? yes itu aku. mak ayah mana xbising kan. pada mulanya la. tapiiiii~ kita kena berani. kalau kita sesuka hati je xnak kerja duk rumah besarkan bontot memang saja cari nahas makan pasir la kan. yang paling penting, kita kena yakin dengan kemampuan kita. let say makan gaji ada name card bagai Executive, Supervisor bla bla bla dapat RM3000 sebulan, buat bisnes sendiri tanpa sebarang kad nama, bisnes cap ayam jeeee, pakai seliper jepom je ponnn kan  pegi mana2, ko dapat 5 angka RM sebulan. ko pilih yang mana? op course la yang banyak kan. kerjaya aku sekarang, 2 in 1. surirumah sepenuh masa dan businesswoman yang masih berusaha. :))

kesimpulan aku untuk 2011, setengah tahun jatuh. setengah tahun bangun. 

After going through ups and downs of a life, Alhamdulillah we managed to have our own house and our own car. Ya kami lebih disini tapi masih kurang disana. Ya Allah, kurniakan kami cahaya mata, harta dunia dan akhirat. Amin.
*copy paste dari facebook* 

satu2nya impian paling paling besar aku untuk 2012 ni is anak. aku dah fully bersedia. sebelum ni macam xberapa nak bersedia lagi sebenarnya sebab aku dengar memasing cerita nak bersalin ni macam serammm semacam je. huhu.

ok dah, tutup buku 2011. buka buku 2012. ehhhh. sejak bila cecah 1000? (x___x) bestnyooo bestnyoo. thank you sayangnesss! :))
nampak sangat dah lama aku xamek kesah pasal blog. now aku kesah! hehe. 
dan yang paling aku xtau cerita, nah. 

dah berbulan xupdate. tiba2 tup tup ada duit. sapa xnak kannn. :D 


*pssst: tak tahu nak komen apa? Like atau Share aje pon dah terharu tauu. (*__*)

5 comments:

  1. welcome back... lama sungguh tinggalkn dunia blog ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. hey2..
    at last awak apdate jugakkkkkk
    hik3..

    ok..me doakan nad n hsband dpt cahaya mata taun ni.aminnnn

    ReplyDelete
  3. tahniah... Nadia, rezeki kamu...Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  4. Ouch! sakit tueee patah kaki. sian ko yang :(

    ReplyDelete
  5. hye....sy pown tgah ptah kaki ni...leh xawk share sikit info bile patah tulang ni dgn sy...
    017-6945574
    please text sy..........

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...