June 13, 2013

Hotel Paling Romantik di Kuala Lumpur untuk berhoneymoon :)

sambungan kejadian di hari birthday aku hari tu. kan tengahhari tu dorang buat suprise birthday party dekat Flora Cafe. time tu aku dah alaaaaa terharuuunyaaa. T__T settle makan-makan semua, syafiq ajak pegi time square. lagipon time tu awal lagi untuk balik ke rumah, i is follow je la kannn. :) kalau masukkkk je jalan ke time square ke, bukit bintang ke, aku dah failed. aku kurang familiar jalan sana jadi agenda syafiq berjaya sebab aku langsung takde syak wasangka. kebetulan pulak time tu hujan, jadi aku memang langsung tak tengok jalan. mengadap hp online je keje. :P mihmihmih. sampai la dah masuk kawasan bukit bintang semuaa dan syafiq pon parking kereta. aku dah pelik dahhh, nape parking kereta dekat sini. hujannn. susah nak jalan. dia kata xpeee payung adaaa. ok fineee. turun laa kitorang laki bini berpayung meredah hujan tiba-tiba dia ajak masuk satu shop lot.



dalam keadaan hujannnn, kepala tutup dengan payung, memang takkkk la aku nak tengok kedai ape kann. dah tentu-tentu aku main redahhh je masuk. kehkehkeh. :P tiba-tiba sampai dalam, ehh ehhh. kedai apaaa niii. kita buat apa dekat sini. ni bukan kedaiii, ni hotelllllllllllllllllll. dia kata sebenarnya kita nak datang check in siniii. heyyyyy banyak mainnn tauuu dia nii, rasa nak lempang-lempang jeee. :p HAHAHA. sekali betul daaaa, dia awal-awal lagi dah booked. supriseeeee. anyonyonyoo. so sweetttt. T____T huwaaaaa terharuuuuu. kenapa tak cakapppp. T___T 




masa mula-mula masuk dekat check in kaunter, aku rasa macam hotel ni biasa-biasa je sebab nampak biasa-biasa je dari luar tadi dan dekat kawasan check in kaunter dan kawasan lift pon. tapi sebenarnyaaa, aku tak kesah pon hotel biasa ke tak biasa ke janji malam nanti kita buat luar biasa. kohkohkoh :p 

sekaliii bila masukkk je bilik, wowwwwwwwwwwwwwww! 


romantiknyaaaaa bilik diaaaaaa. T__T romantik gileee. siap ada angsa atas katil anyonyonyoooo. 



seriusss, kaw masukkk je bilik dia, kaw takkan rasa macam duduk di kl dahh. rasa macam ala-ala dekat bali ke, thailand ke, somewhere yang rasa tenanggg je. 


dan the best part is, tv dia 37 inch yang boleh online terus dekat situ dengan keyboard dan mouse yang wireless. fuyooooo. bestnyaa boleh online dari atas katil jeeee dapat skrin besar gileeee tapiiii helooo, kawww kalau setakat check in hotel nak main internet baik balik duduk rumahhhh jewww. banyakk lagi benda lain boleh main. kohkohkoh :p 


aku kan jakunnn. mula la explore satu-satu apa ada dalam bilik tu. ooo bilik dia ada tingkap besarr macam dekat kampung yang dulu-dulu. bestnyaaa tapiii menghadap jalan raya babe. walaupun bilik kitorang di tingkat 2, sendiri mau ingat laaaa. :p 



lepas tu tengok ehh ehhh, bilik kita ada beranda laaa fuyoooo. bestnyaaa. ;)) seriusss sebijik rasa macam dekat kampung tapi bila kaw jengukkk je bawah dari beranda ni, kaw akan nampak majoriti adalah pelancong asing macam mat salleh ke tapi boleh dikatakan majoritinya adalah mat salleh laa. aku syak kawasan ni memang kawasan pelancong tapi kawasan ni macam tersorok sikit. ni dekat jalan Tengkat Tong Shin. 







cumaaaa bilik air dorang tak berapa romantik sebab takde bathtub. kalau ada bathtub mungkin lebihhhhh romantik. muehehehe. tapi alaa setakat ketiadaan bath tub momantaiii :p masih tak mengganggu gugat pon honeymoon kitorang. kehkehkeh. :p heyyyy konpiuss aku, ni entry hotel ke entry lucah. HAHAHA. tapi sungguhhhh, aku pon tak sangka dalam sepadat-padat bandar kl yang maha sibuk ni ada jugak hotel romantik kekampungan tengah-tengah kota raya. aku sangattt merekemen kalau setakat nak honeymoon short getaway sehari dua hujung minggu, kaw datang je sini. tak yah nak pegi jauh-jauh sungguhhh. :)

dan the best part is, hotel ni satu-satunya the best 4-star classic boutique courtyard hotel di KL yang mana sangat unik berbanding hotel-hotel 4 star lain dan hotel ni hanya mempunyai 18 bilik. :) dan bilik kitorang duduk ni adalah Anggun Suite. sebenarnya dorang ada banyak harga dan jenis bilik. korang boleh tengok dekat website atau facebook Anggun Boutique Hotel ye cuma untuk Anggun Suite ni satu malam adalah RM700 termasuk free wifi dan breakfast dekat Bubu Rooftop Restolounge.



I would say, if you are looking for a romantic place to stay in the heart of Kuala Lumpur, Anggun Boutique Hotel should be your very first choice. :) 

dan kalau contohnyaa korang mencari pakej honeymoon lain atau pakej percutian lain, tak kesah dalam kl atau luar kl, korang boleh lawati website www.sota.travel nanti korang boleh deal dengan dorang untuk uruskan semua pakej-pakej percutian termasuklah hotel ke, pengangkutan ke, aktiviti ke. haaa, tak ke senang kerja. :) oraitttt? selamat berhoneymooonnnnn! ;)

24 comments:

  1. mmg romantik...decoration angsa tu sesuai la utk honeymoon

    ReplyDelete
  2. Hadiah besday best giler ni klu camni :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. bestnyaaaaa. sheila anggap je entri ni 2 dalam 1.hehehe.thanks bagi info yaya :)

    ReplyDelete
  4. wah...tgok dr luar xsgka dlm dye secantik tu..

    ReplyDelete
  5. wiwiwiwiwi...so sweettttttnya abg Sapikkkk....
    huhuhuhu..

    ReplyDelete
  6. WAH..ADE KE HOTEL TU..LUAR NAMPK MCM MURAH..DALAM PERGHHHH..JELES I TAU

    ReplyDelete
  7. Wow...cantiknya...heheheh..tapi rege dia...alahai...verangan jer ler...ahaks

    ReplyDelete
  8. Wah...ada eh..knp akak x tau erk...selamat berhoneymoon dear....

    ReplyDelete
  9. waahhh..igtkan xdew yg jumpe hotel ni...hehehehe..sbb hotel ni lah i letakkan name Anggun tu kt my daughter taw...kihkihkih...siyes mmg best hotel nih...

    ReplyDelete
  10. tu dia..mmg cun hbsla..msti syioookkk..kih2..

    ReplyDelete
  11. haahlah kak yaya luar cam bese2 je. dalam superb :)

    ReplyDelete
  12. rasanya pernah nampak bangunan tu tapi tak sangka hotel yang cantik rupanya :)

    ReplyDelete
  13. Bestnya Anggun Boutique..nice review!

    Jemputlah ke blog saya:)
    Mak ..IN Progress

    ReplyDelete
  14. bestnyaa hotel ni.. serius tak tahu wujudnyaa benda ni kat KL... unik sungguh reka bentuknya... wahhh boleh ajak family..

    ReplyDelete
  15. alahai sweetnye...memg hotel nih cntikkkkkk bangetttt

    ReplyDelete
  16. kakkakakak..ni mmg entry lucah..miahahahha..tp suka jer akak baca..

    ReplyDelete
  17. kau masuk-masuk kau terus tuju toilet er hahaha...

    ReplyDelete
  18. wah.. untung la.teringin nak merasa duk hotel cantik gini. bestnyer

    ReplyDelete
  19. waaa.. memang cantik hotel tu.. teringin pulak nak pergi.. tak sangke.. sibuk2 kl.. ade tempat tenang macam tu..

    ReplyDelete
  20. cantik! unik! seronoknya selalu honeymoon...

    ReplyDelete
  21. angsa tu ..... alahai... mmg buat suasana nampak romantik...

    ReplyDelete
  22. Alololo sweetnya u allzzzz.. :)
    heheee

    rabu lepas besday hubby, tp xsempat lg nk bwk bercuti segala.. bini sebuk ngan tesis..huhuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...