June 20, 2013

penyidai baju jimat ruang

sepatutnya masa mula-mula masuk rumah duluuu lagi aku dah boleh share cite pasal bab ni tapi aku kan suka tangguh-tangguh. kalau malas datang memang aku tak update laaa T___T bila kematuuu takde idea nak update blog baruu hegeh-hegeh nak share pasal decoration. bukan la nak share tips bajet bagus sangattt pon :p cuma berdasarkan pengalaman aku, aku sangattt memerlukan ruang untuk menjemur baju yang maha banyak setiap kali membasuh tapi ruang tersangat la terhad. peel tak nak laa beli penyidai yang besar gedabak menyemakk ruanggg. nanti rumah nampak lagi sempit. huwaaaa. rumah i is kecikk jeww. T___T meh aku share dengan korang laundry area sekangkang kera aku. (-___-')



dengan kapasiti 11kg, korang bayangkan celah mana aku nak jemur semuaaa baju bajan sebab rumah aku bukan spesis rumah atas tanah boleh jemur sesuka hati bawah pokok ke, bawah matahari ke kannnn. jadi, kita guna je laaa mana-mana ruang yang ada. :)  



taraaaaaa, ni la penyidai baju jimat ruang yang aku gunaaa. :) kenapa aku cakap dia jimat ruang, sebabbb bila tak nak guna, kita boleh tolak dia rapat ke dinding macam ni,



bila nak guna, tarik keluar balik macam tadi. sebenarnya boleh tarik lagi tuuu.  haaa, nampak tak dia tak makan space sangatt? kalau kaw beli penyidai yang seketul besar siap-siap tu, guna ke tak guna ke, dah tentu-tentu dia akan tersergammm je dekat situ. haaa nampak tak beza? tapi kaw jangan ingat aku paksa korang beli penyidai ni pulakkkk. HAHA. aku share berdasarkan pengalaman aku je kot-kot membantu sape-sape yang sedang mencari idea.;)


lagipon murahhhh je ni. mihmihmih :p korang boleh beli dekat kedai MR.DIY je sebenarnyaaa :) aku beli dekat MR.DIY dalam Selayang Mall. majoriti yang aku survey dulu masa belum ada penyidai spesis tolak tarik gini semua RM200 lebih keatas. mula-mula masa beli aku bajet tak berkualiti sangatt kotttt sebab tu dia murah tapi aku pasrah membeli jee sebab dah penat tak tau nak jemur baju kat mana. tapi percayalah, aku dah guna setahun lebih, still gagah perkasa menampung semua baju bajan dan langsung tak berkarat. langsunggg tak. bagus kann? :) heyyy ni bukan iklan berbayar rekemenkan orang beli ni dan aku dapat bayaran no no noooo. :p ni cerita berdasarkan pengalaman aku. cer teka harga dia berapa? RM89.90 jewwwww ;)) murahhh kann? ida pon baruuu je beli. hewhew. dan ohh sebelum terlupa, panjang dia ada saiz. ada 6 kaki, 7 kaki, 8 kaki dan berkaki-kaki. :P aku punya ni 8 kaki je. harga dia mengikut saiz berapa kaki macam ida punya 6 kaki RM79.90. yang aku punya ni 8 kaki ngamm-ngam untuk ruang laundry area. nanti korang boleh la beliii kalau rumah korang sekangkang kera macam rumah aku ye. okbaiii ;)



32 comments:

  1. wah bestnya nadia.. rm90 jer.. biar betuii.. kena g cari ni.. murah tu..

    ReplyDelete
  2. wattttttt..memang murahhhh ni..boleh la ajak pergi mr.diy..kat jj sini ada kedai tu..mekasih yaya larling..

    akak mmg nak cari ampaian pun..under bajet la ni hehehe

    ReplyDelete
  3. Kdg tu umah yg ada laman pun beli ampaian camni
    Tp mmg praktikal :)

    ReplyDelete
  4. Hai..
    Salam kenal.. =)

    Jangan lupa follow sy balik ye..
    Kalau sudi singgah-singgah lah dkt page AZ Collection..
    Mcm-mcm pilihan peplum ada,barangan kesihatan pn ada..
    Nak tempah KRAF FELT pn blh..
    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

    Nak mintak tlg LIKE page blh? Thanks.. =)

    ReplyDelete
  5. tq share nadia..umah akak pon sekangkang kera jugok..mmg pening bila basuh baju yang maha banyak..nak pi cari la..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum...murahnya yayaaaa. bagus ni, boleh tutup bila tak guna. tapi nak tebuk kat mana? rumah sheila lagi sempit dr rumah yaya, huwaaaaa

    ReplyDelete
  7. murah gak ye.. tapi nak mendrill tu la.. sapa nak buatkan.. huhu..

    ReplyDelete
  8. tenkiu yaya........................ kenalkan ida dengan penyidai murah bapokk ni... hehehehhe

    ReplyDelete
  9. betoi penyidai mcm ni mmg jimat ruang..nanti pindah rmh baru mmg nak beli penyidai pesen ni..la ni dok rmh org tak blh la..melampau kot sesuka hati nak tebuk dinding rmh org..kihkih..

    ReplyDelete
  10. nak beli lah tapi tak tau berapa kaki bilik dalam rumah mila tu.

    ReplyDelete
  11. barang2 dkt MR D.I.Y ni murah2 jgk kan..

    pernah tau jgk pasal penyidai jimat ruang ni, tp x terbeli2..hehe

    ReplyDelete
  12. Nak jimat space lagi... beli lah dryer... tak payah jemur langsung... cuma nanti bila guna alat nie, rumah jadi sauna... dan bill elektrik melambung... :d

    ReplyDelete
  13. Baru nak usha jiran sebelah punya penyidai... thanks Nadia! hihi =)

    ReplyDelete
  14. kita kat rumah Johor walaupun ada space untuk sidai baju tetap guna ni sbab nampak kemas :)

    ReplyDelete
  15. salam nadia...

    mula2 tadi ingtakan nadia nak jual penyidai baju...
    dah baca,bukan rupanya...

    ReplyDelete
  16. samalah ada jugak penyidai ni hihihihi ...

    ReplyDelete
  17. memang jimat ruang :)
    Follow sini dear :) http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/06/and-then-we-met-again.html

    ReplyDelete
  18. salam..hehhe..nice..at least xderlah bersepah2 time baju di jemur..huhu

    ReplyDelete
  19. wah... menarik ni.. nak pinjam dua tahun boleh tak??hehehe

    ReplyDelete
  20. Wah. Mmg jimatkan ruang. Dan saya tahu kedai tu. Selalu jual barang dgn harga berpatutan ;)

    ReplyDelete
  21. hai sy dtg dr contest .. jom join! http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

    ReplyDelete
  22. tunggu nanti masuk rumah.. memang ampaian ni la yang fifi cari even rumah atas tanah..

    ReplyDelete
  23. wah..mmg boleh jimat ruang ni.hehe

    ReplyDelete
  24. MEMANG DUK APARTMENT RAMAI ORG GUNE PENYIDAI MACM NI SEKRNG..NAD PUN NAK BELI NANTI

    ReplyDelete
  25. tggu za ada umh nanti.. xsabar nk deko cam korg..

    ReplyDelete
  26. Klu letak kt luar umah, kena hujan n embun bkarat x ek

    ReplyDelete
  27. thanx... dr mula2 masuk blog ni habis semua post psl deco n beli umah dtg baca... hahahha... dh lama cr penyidai ni.. tgk kat jj ritu mahal gila... x sangka lak kat mr diy pun ada.. br lalu ritu tp x terpk nk cr penyidai tu..

    ReplyDelete
  28. Thanks sis untuk perkongsian ni. Sy pun tengah cari penyidai mcm ni. Tgk kat google.. mak ai.. rm150 ๐Ÿ˜…. Anyway sis, jemput la ke blog sy diyanajamal.blogspot.com

    #nordiyanajamal

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...