November 12, 2014

majlis kesyukuran bunga


sebenarnya majlis kesyukuran bunga ni kitorang buat tengah bulan september hari tu. tapi seperti biasa laaaa aku kan spesis suka peram cerita. :P dah berkurunnnnn baru reti nak karang dekat blog. tu punnn kalau mood rajin mengarang datang. kalau tak aku peram je sorang-sorang. kikiki ;) sepanjang bunga lahir, ni majlis kedua untuk bunga sebenarnya. majlis pertama dia kitorang dah buat dekat kampung haritu. yang dekat kampung tu majlis akikah. yang dekat rumah kitorang ni aku buat sempena melunaskan nazar aku. :) bila settle nazar baruuuuu kita boleh cerita sebab dah rasa, leganyaaaaaaaa. :)


sebenarnya, kan aku tergolong dalam golongan antara yang lewat dan susah dapat anak. jadi time sebelum aku mengandung dulu, aku pernah laa bernazar, kalau aku dapat anak esok, aku nak buat majlis kesyukuran dan jamu sekor kambing. time tu tahun kedua kawen kotttt kalau tak silap aku. jadi bila lahirnya bunga, benda pertama aku bagitau mama papa aku, aku pernah bernazar sekor kambing. jadi soalan aku sebelum akikah bunga hari tu, kan kita akan sembelih sekor kambing untuk anak perempuan time akikah dia. boleh ke kita satukan sekor kambing dengan dua niat. satu niat akikah, satu niat nazar. janji kambinggggg. dan jawapan dia tak boleh yeee anak-anak. :) satu kambing satu niat. kambing untuk akikah sekor, kambing untuk nazar sekor. jadi baruuuuuu aku tauuu. kottt laa nanti korang bernazar macam aku, ni aku share untuk pengetahuan kita sama-sama yeee ;) 

oleh disebabkan rumah aku takde laa besar mana T___T, nak pasang khemah segala pon tak boleh sebab rumah atas langit kennnnn :p, aku mintak maaf tauu yang mana termisss kitorang tak sempat jemput. kalau ikut hati aku, semuaaaa aku nak ajak tapi kambingnya sekor je. :p gaya macam sekandang. mihmihmih. lagipun aku catering untuk 100 orang makan jeewww hikhik. :p alhamdulillahh, boleh dikatakan majoriti cakap makanan semuaaaa sedap terutama gulai kambing dan ayam masak merah. Alhamdulillahhhhhhhh. ;) legaaaa aku dengar walaupun bukan aku yang masak. hihii. seperti biasa, kalau ada sebarang majlis makan-makan dekat rumah aku yang kena jamu untuk lebih 50 orang makan, aku akan tempah dengan Abang fifi. :) kawan sekerja aku dulu. mauuuuu tak sedappp. dia bekas chef hotel Crystal Crown Kuala Lumpur dengan Hotel Hilton kannnnnnnnnnn. :) sekarang dah run bisness catering sendiriii. lagggii senangg keje aku menempah. hihi ;)


aku malassss puji lebih-lebih, kang kembang setaman kawan aku nanti. :P tapi kalau tak sedap, takdenyaaa aku tempah berkali-kali kann. hihi. pada yang nak tempah sebarang catering untuk sebarang majlis, tak kesah untuk berapa orang makan, korang boleh contact fifi atau ruby dekat nombor ni ye, 0173996985. betapa tak menang tangannya aku time majlis bunga hari tu sampai terlupaaaa nak snap gambar semua makanan. T______T sorryyyyyy. 

selain makanan berat macam nasi, kuih-mueh, buah-buahan segala, aku ada amek coklat fountain dengan kawan baik aku jugakkkkkkkkkk kikikii. ;)) bagusss kaannn ada kawan-kawan serba-serbi pandai ni. huhuuu. 




nanti korang boleh book dengan ida ehhhh. tak kesah untuk sebarang majlis. kawen keee, akikah ke, birthday party ke, jamuan office ke ehhh semuaaa la boleh. macam-macam pakej dia adaaaaaaaaaa. tak nak amek pakej tapi nak sewa mesin sajeee pon boleh. murahhhhhh okkk. RM150 jeee, free 2kg coklat. mana nak dapat? haa cari ida ehh. ni nombor ida. 012-2334792. 


haaa sebelum terlupaa, time majlis hari tu ramaiiii yang tanya aku mana aku buat frame ayat kursi dan gambar-gambar bunga nii. yang ni korang boleh tempah dekat Canvas D'arte ni yeeee. 


kualiti dorang tiptop. tiga empat hari dah boleh siap dah. yang paaaaaaaaling best, pos freeeee jeeee ;) korang boleh contact Encik Hafriz dekat nombor ni ye, 012980662. ;)

terima kasih pada semuaaaaaa kawan-kawan sedara-mara yang sudi hadir memeriahkan majlis kesyukuran bunga hari tuuuuuuu. maaf tauu tak sempat nak amek gambar dan layan semua oranggg. T___T nasibbbbbbb baikkk aku sempat paksa yang mana upload gambar bunga, jangan lupa hashtagggg #bungaadeliasyazwina. senanggggggg aku nak trace. wiiiiii seronoknyaaa. ;) banyak jugakkk orang upload. kikikiiii. ;)) antaranyaaaaa, 



kakakkkk nanie :p sweetttt sangatttttt nanieee ni tauu. siap buat entry. kak yaya tak suruh pon kannn. ni bukan event berbayar tau. eh? ;p jemput baca semuaaaaa Bunga Hati Blogger Terkenal Nadia Farahida ;)


kawan kesayangannn anyonyonyooo ;) ida dan nory. milo takde sebab outstation manila time ni. milo datang dua tiga hari sebelum majlis.













haaaa nantiii kalau sape-sape nak upload gambar bunga atau ape-ape je la yang berkaitan dengan bunga anak aku :p, bukan bunga matahari ke bunga kekwa ke bunga kembang setaman ke bukan bukan, korang jangan lupa letak hashtagggggg #bungaadeliasyazwina ehhh. :P senang nanti aku nak tengok. amboi nadia, kaw ingat anak kaw artis nak hashtag hashtag bagai? kahkahkah ;)) okbaiii. :P terima kasihhhhhhhhhhhhhh semuaaaaaaaaaaa ;)


11 comments:

  1. cuteness overloaded!!both bunga & mommy!!

    ReplyDelete
  2. hiiiii...bestnyer...kalau ada rezeki nak juga buat event mcm nie...

    ReplyDelete
  3. bungaaaa rindunyaaa kat awak nanti besday kalau takde aral mama mila datang sebab lepas ni xyah g outstation manila dah hahahaha...

    ReplyDelete
  4. Dh mcm ank retis dah tu nadia..heheheh

    ReplyDelete
  5. idea yang menarik sangat ni, thanks banyak ye

    ReplyDelete
  6. alolololo bunga comel ^_^ eh, yaya... bila nak buat cake choc moist nie ??? time preggy nie tetibe teringat pulak cake yaya

    ReplyDelete
  7. Comel sgt si bunga dan mak bunga...anyway tahniah nadia

    ReplyDelete
  8. Assalam nadia,
    laaaaaa, bunga demam ka time kenuri tu
    sian bunga
    kalola akak dok dekat memang dah cekau cokolat si ida tu he3

    ReplyDelete
  9. my husband pun ade jugak bernazar..maklumlah kita dalam golongan yg sama..lambat dapat anak.. tp husband i nazar sekor lembu kau.. hihi..
    pernah la tanya ustaz bab2 nazar n akikah ni sebab kitaorag ingat nak sekali kan.. n ustaz tu jawabnya sebaiknya lunaskan nazar dulu baru buat akikah.. and daging lembu yang kita nazar tu kita tak boleh makan..kena sedekah kan semuanya ke golongan fakir miskin or anak yatim..tu yang ustaz tu cakap la..i pun jahil jugak bab2 camni...wallahualam..sbb kitaog pun x buat lagi nazar mauhupun akikah..hehehe

    ReplyDelete
  10. comel lagiii.. btw.. frame ig besar tu tempah kt mana.. heee.. lama dah berkenan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...