November 13, 2014

mainan pertama bunga ;)

kemainnnnnnnn tajuk. over sangattttt kan aku sejak jadi mak orang ni. :p mainan pertama pon nak cerita. :p haruslaahhhhh. tu nasib aku cerita pasal mainan pertama je, cer kalau aku cerita pasal taik pertama bunga tak ke haruuu. kikiki ;) kalau ikut aku, taik anak pun aku teruja. rasa macam satu kejayaan bila anak berak kahkahkah. ;p ok berbalik kepada mainan bunga, percayalah. sepanjang 14 tahun aku kenal syafiq, dia tak pernahhhhhhhh beli barang secara online. tak pernah. yang selalu handle bab membeli online tu aku. :p dia jenis tak amek tau bab membeli-belah ni. :p kalau aku tanya pendapat sekalipun contohnyaa aku nak beli baju dekat thepoplook, aku tanya dia. abang, yang mana cantik. yang paaaling cantik. kaw tau dia jawab ape? ikut laaaaa. semuaaa cantik. T___T ko tanya laaa 44 kali pun dia tetap dengan jawapan ikutlah dia. (-__-') tapi kadang aku suka peel gini. senang aku nak buat keputusan. tak tanya pon takpe, aku main beli jeee sokmo. kahkahkah. 

tapiiiiiiiiiiiii, percayalah. mainan bunga ni dia beli onlineeeee babeeeee amagaddddd T____T aku rasa macam nak terjun lombong je. :p HAHAHA. ada satu malam tu gigih dia ngadap komputer, aku ingatkan dia buat ape diamm jeee. sekali amboiii, kusyuknyaa. tengah pilih mainan untuk bunga rupanya. over sangattttttttt daddy niii. belek aku tiap malam pun takde kusyuk gitu tauuuu kohkohkoh. ;p 

lepas tu tanya aku, yang ni ok tak awak rasa? bahaya tak? material dia elok tak? oiii nak beli mainan anak je punnnnnn. :p gaya macam nak beli rumah sebijik. HAHAHA. aku layankannn jeee. seronok rupanya ada anak ni. dia macam lebih mengeratkan hubungan suami isteri sebab mummy daddy pun boleh tumpang main sekali :p dan mendidik daddy supaya membeli sambil mummy goyang kaki. muehehehe. mainan ni semua kitorang beli dekat website LittleWhiz ni,


tempat yang samaaaa kitorang beli stroller dan car seat untuk bunga. yang ni nanti aku cite ehhh.


untuk permulaan, cukup la 4 ketul ni dulu mainan untuk bunga belajar warna-warni supaya merangsang minda sementara sel-sel otak dia sedang giat berhubung. hihihi ;)


aku paaaaaaling suka Fisher Price Grow With Me Mobile ni sebab setiap kali aku letak bunga dalam baby cot dia, pasang mende alah ni, dia kusyukkk termenung pikir, ehh makhluk asing apeeee laaa sedang berlegar-legar niiii. hewhewhew. ;)


seketul makhluk asing ni adalah RM107.90. 



ni Fisher Price Lion Ring Rattle. seketul RM26.90.



ni Simple Dimple My First ToyBall Rattle. seketul RM11.60.

dan satu kotak mainan lagi macam dalam gambar mula-mula dekat atas RM25 sekotak. dalam tu ada 4 ketul mainan yang macam-macam bentuk, macam-macam bunyi. ;)

total keseluruhan untuk mainan pertama bunga termasuk caj penghantaran adalah RM181.40. RM181.40 untuk mainan anakkk jeeeeeeeee?? (-__-') huhuuuu. nakkk, baju dalam mak pun mak beli yang longgok-longgok tiga sepuluhhh tiga sepuluhh. tak sayang lagiii tak tauu lahhh. KAHKAHKAH. ;P



saya tak bersalahhh. saya tak bersalahhh. bukan sayaa yang nak beli menan ni sumeeeee. mummy dengan daddyy saya yang over. kikikiii ;)




 

13 comments:

  1. Bunga jangan jadik macam abam iqy taw, mainan berbakul2 karpet jugak yang menarik perhatian dia..sudahnya mama n abah yg main smua mainan2 dia..nsb baik mainan iqy stock murah2 je tak mampu nak beli menan mahal2 mcm bunga..heheheh

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum yaya. hahahah over daddyyyyyy... bestnya bunga dapat hadiah awesome.

    ReplyDelete
  3. Hehe sama lah kita, sanggup berhabis duit Kat anak huhu

    ReplyDelete
  4. heheheh sukaaaa baca entry nadia sbb penuh dgn kegembiraan :) bunga sgt bertuah!!!

    ReplyDelete
  5. Comelnya bunga... janganlah bagi bunga hisap punting tu... nanti tak comel..

    ReplyDelete
  6. yg suka shopping online pulak my asben.. tapi dok usha barang motor je laa.. huwaaa!!! barang2 baby plak dia suka tag i..tapi belinye tidak..means nak suruh i kachhing kacchingg letteww.. hehehehe..

    ReplyDelete
  7. Comelnya bungaa! dah tempek muka shafiq dah. comel sangat. Alhamdulillah dah membesar sihat :)

    ReplyDelete
  8. Waaa.. Bkn main lagi mainan cik bunga ni.. Siap bli online tu.. Untung sangat..

    ReplyDelete
  9. Salam blogwalking..
    Memang mengujakan kali pertama memilih mainan untuk anak. Jom singgah blog saya :-) http://dfpaddict.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. hahahaha...syafiq yang teruja pilih barang mainan bunga..hehee

    ReplyDelete
  11. cantik.. comel.. guna bateri ni kan.. pastu ada lagu lagu.. gerak geram.. lololollooo

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...