November 05, 2014

spa untuk baby berenang

dari dulu impian aku kalau ada anak esok, aku nak dia pandai berenang. mungkin sebab mak dia tak pandai berenang huhuu. :p eh semuaaaa benda laa senang cakap aku nak dia pandai. boleh? HAHAHA. ;) sebenarnyaaaa, aku berangan nak beli pool baby untuk bunga. tapiiii, sebelum aku beli baik aku testttt power dulu bunga ni spesis takut air ke takk. kalau tak sia-sia je beli nanti. (-__-') tak masal aku paksa diri berendam dalam tu konon mengubat duka lara anak taknak mak yang beria muahaha. jadi beberapa minggu lepas aku ajak syafiq pegi Hipopo Baby Spa niiiiiiii. ;)) 




dorang ada 4 cawangan kalau tak silap aku. satu dekat Setia Walk Mall Puchong, satu dekat Great Eastern Mall, satu dekat Centrepoint Bandar Utama, dan satu lagi dekat Penang. yang aku pegi ni dekat Centrepoint Bandar Utama. first impression aku masuk spa ni, ehh bestnyaa. macam tadika laaa. kikiki ;) siap pasang background music children's rhymes lagiii. ;) so sampai-sampai je dekat spa ni, akan ada sorang staff yang handle baby kita dari awal sampaiiiiii akhir. tempoh sesi di spa ni adalah satu jam. 30 minit pertama adalah untuk berenang, 30 minit seterusnya adalah untuk massage. harga pakej yang aku amek ni RM87. jadi masa mula-mula sampai takkan dorang nak terus humban bunga berenang-renang diketepian kannnn. :p dorang buat sesi stretching duluuuuuu untuk kasi warming up. :)


lepas tu baruuu dorang slow-slow bagi bunga membiasakan diri dengan air. baby ni kaw tak boleh paksa. kang melalak anak aku siapppppppp :p muahahaha. korang jangan risauuu, dorang semua sangat terlatih. berpengalaman sangatttt sebab setiap jam setiap hari main dengan baby. hihihi ;) 


masa mula-mula dorang letak bunga dalam air, dorang tanya aku bunga umur berapa. aku jawab 82 hari. dia dah pernah berenang mana-mana ke sebelum ni kak? sebab ada setengah budak, bila pertama kali, dorang akan menangis. bunga baikkk jee behave tak nangis pun. eh ye kee? jangan cakap macam tuu. saya pon tak sangka. ni first time dia berendam secara bebas. selalu dia berendam dalam bathtub ikea yang harga RM19.90 tu jewww. mihmihmih ;) 


anyonyoooo bagusss anak mummyyy niii. tak nangis langsung walaupun masa mula-mula berenang dia macam gayat sikit. asyikk la pegang jariii selagi dia tak yakin diri. sekaliii bila dah yakinn, haa amek kawwww. siap menari-nariii. hihii. ehh alaaa, tak retii laa nak masuk video dekat blog sinii. dekat instagram adaa. aku kalau malas update blog, aku post pasal bunga dekat instagram je. meh follow meh. search nadiafarahida ye :)



daddy, daddyy panggil bunga ke tadii? napeeee. 

mummyyyy, tengokk daddyyyy niiii.

suka hati daddy laaaaaaaa. bunga dah kataa daddy tak muat nak masuk berenang dalam niii, nak jeling-jeling orang pulakkkkk. :p HAHAHAHA.

selesaii je sesi berenang kita isi minyak duluuuuu. hikhikkk ;)


sesi seterusnya adalah massage massageeeeee. :p 



bungaa, mummy syak daddy dengkiiiiiii. :p zaman daddy dulu takdeee spa massage segala time baby nii. hihihi. haa nanti korang boleh bawak baby masing-masing datang sini ye. dorang spa khas untuk baby dari yang baru lahir sampaiiiiiiiii umur 3 tahun. nanti pegiii ehhhh. ;)

18 comments:

  1. ingin sgt angkut anak g sini...xde ksempatn lg...

    ReplyDelete
  2. teringin nak bawak baby ulwan.. tapi mesti kene bawak kakak ufairah jugak.. masalahnye sekarang.. takut kakak ufairah taknak keluar kolam.. miahaha..

    ReplyDelete
  3. Xleh tahan nengok ni. Nak bby kite pandai berenng cam bunga gak...

    ReplyDelete
  4. wah...macam best jer...kat jb x der la plak...

    ReplyDelete
  5. Assalam nadia,
    akak baru ja p yang kat QB mall, penang last weekend..
    beria dok tanya package gitu gini..
    last3 bila tau ghopenya max umor 3thn teruih oppppsssss he3
    anak akak nak dekat 3thn dah
    dok nengok la pool deme tu kecik bebenor
    macam tak brapa nak sesuai pulop
    udahla anak akak ni dah tesa mandi pool besor he3
    kang abeh melimpah2 ayor penuh satu kedai deme he3
    bunga dok kecil molek best la dapat merasa kan3

    ReplyDelete
  6. daddy tu macam nak massage je gayanya hahaha...

    ReplyDelete
  7. seronok kan dapat tengok baby spa macam ni...
    so dengki!!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Hi visiting here...adorable child...nice experience for that baby...

    ReplyDelete
  9. kite nk anta baby g spa tp sebab jauh sikit dr rumah so tak terpegi-pegi la spa ni.. last2 beli je mini pool.. boleh main air kt rumah hari-hari.. suka pulak dia main air.. klu de masa jap g nk anta pi class swimming...

    meh usha http://belogzeera.blogspot.com/2014/11/lil-swimmer.html

    ReplyDelete
  10. heheheh..cute lahh baby akk ni..baik je duk lam air tu...:)

    ReplyDelete
  11. Bestnya.. Klau la dpt bwak zahra ke sana..

    ReplyDelete
  12. hehehe bestnyaa...suka tgk baby berenang..kalau dekat luar negara dah siap lepaskan..rendamkan dalam air

    ReplyDelete
  13. tengah nak bawa baby pegi massge, mcm seronok je ye. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...