November 21, 2014

inai murah untuk majlis perkahwinan

korang time kawen dulu pakai inai apeee? aku duluuu gigihhh menumbuk daun inai segala sebab duluuu mana ada jual inai ready made siap main picittttt jeeeewww. T___T nasibbbb dekat belakang rumah nenek aku ada pokok inai. boleh main petik. kalau takkkkk, jenuhhh mencarik. hati dah teruja nak kawen ni, takkan tak nak pakai inai. ye dak? :p inaii tu macam satuu kemestian laa orang tua-tua cakap. :) kalau kawennn jee mestiiii kena pakai inai. tapi dia bukan la jatuh hukum wajibbbb pakaii, tak pakai tak sah kawen kaw. amboiiiii. :p haaa nampak takk mukadimmah ustajahh nadia berkata-kata? mihmihmih :p 


adat jeeee sebenarnya. lain dari yang lain. feel pon jadi lain. selagi merah inai dijari, selama itu cinta kasih berseri. anyonyonyoooo aummmmmmm. :p abisss jee warna inai tu, kemainnn. korang jangan jadi macam suami si mahhh tuu. kan trending sekarang cerita si mah suami dia layan janda bergetah mewangi. amboiiii, isteri yang disanjung tingii suatu masa dulu kini darjatnya hanya dikaki. isteri busuk laaa, gemuk laaa, tak cantik laa. aku pang karang. ehhh emo tetibe. muahaha :P ok berbalik kepada cerita inai kita. haaa sekarang dah senangggg dahh. bukan setakat milo dan nescafe je ada yang segera, inaiii pun adaaa. jangan tak tauuuu. hihihi ;) dah tak perlu menumbuk membancuh segala. sekarang main tekan tiub jeee. hihi ;) 

dulu kecik-kecik seingat aku sokmooo pakai inai comottt momot je. sampaiii la ke hari malam berinai sebelum aku kawen baruu aku tauuuu. rupanya balut dengan saletep duluuu siap-siap sebelumm pakai inai supaya inai tu cantikk je terbentuk satu garisan dan tak sepah-sepah merata. 


nak inai tu melekat elok tak nak bagi asyik tertanggal, time tumbuk daun inai tu, korang lebihkan nasi. haa lenyek dan tumbuk sekali nasi tu dengan daun inai tadi. ehhh tapi boleh tahan renyahh laa nak buat segala-mala ni. better korang beliii je yang dah siap. tunggu nak tadah tangannn jeee. hihihi


haaa kann dah senanggg kerja korang. settle satu masalah inai. beli je inai daun dengan mila nii. ehh korang jangan main belii sebarang inai tauuu sebab ada sesetengah inai dekat pasaran dorang letak bahan kimia supaya konon nampak lebih cantik. tapiii silap hari bulan tangan kaw menggelembung air. seriusss. aku sokmoo tengok dekat facebook ramai orang share tangan menggelembung sebab beli inai yang ada chemical. yang mila punya ni, korang jangan risau. aku kenal mila niii. bestfriendddd kannn ;) apa-apa korang takleh cari dia, korang cari aku. :P mantikkkk. mihmihmih. inai yang mila jual ni adalah sepenuhnyaaa dari daun pokok inai yang dikeringkan dan dikisar kemudian dibancuh samaaa macam kita buat duluuu-duluuuu. tiada sebarang bahan kimia dan perisa tambahan. :p dan warnaa hasil dekat tangan korang nanti adalah bergantung kepada jenis darah masing-masing. inai ni dah siap-siap dikonkan untuk kegunaan 10 jari. korang dah tak perlu bancuh-bancuh dah. tekan dan sapuuuu jee.


haa pada semuaaa yang berminat, segala pertanyaan harga kee cara guna kee korang boleh contact mila dekat Blog Mila Ahmad, facebook Mila Ahmad atau terus sms/whatsapp mila dekat nombor ni yeee, 012-2531649. ;) sekiannn dari saya yang hanya benarkan syafiq berinai sekali je seumur hidup muahaha. ;p okbaiii.


7 comments:

  1. Kehadapan blogger nadia farahida, i lap u so strong from head to toe,from back to the bottom, thank you forever. Hahaaha...

    Pada sesiapa yang nak berinai roger2 kita ye.

    ReplyDelete
  2. mujur saya da kawin, tak boleh order laju2 :)

    ReplyDelete
  3. tak sabar nk pakai fefeling pengantin baruuu lagiii wiwiiwiii ~

    ReplyDelete
  4. cantik inai tu. biasa saya pakai time kawin je dulu. lepas dah ada anak susah cari masa nak pakai.

    ReplyDelete
  5. hahaha..pakai time orang kawin jele..kang pakai sekarang cakap kite kawin lagi..haha

    ReplyDelete
  6. hasssyyy.. perkhidmatan berinai pn x cari lg nih.. kena strt cari dah ni.. huyuuuuuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...