November 26, 2014

tip darurat menjaga anak :p

amboii tajukkk kemainnnn. :p baruuu 4 bulan ada anak nak darurat bagaii muahahah :p sebenarnyaa aku tak rasa aku dah cukup layak untuk ajar korangg cara terbaik dalam membesarkan seorang anak sebab akuu pun baruuuuuu jeee masuk 4 bulan jadi mak orang. :P mihmihmih. kemainnnnn nak mengajar gaya macam anak dah 10 kennnn. kalau anak dah 10 sekalipun, belum tentu cara kaw jee betul cara aku salah. eh? kihkihkih. :p 

cumaaa tak salah rasanyaaa kalau aku berkongsi apa yang pernah aku lalui. :) oleh disebabkan bunga 24 jam 7 hari seminggu dengan aku, setiap jam bertenggekkk manja kedek-kedek sampai kadang aku konfius, awak tak bosan ke nakkk asyik tengok muka mummy jeee. cantik sangat ehh? :P miahaha. sampaiiiii satu ketika, asal celik mata nak nampak muka aku. kalau tak nampak menangis lalak-lalak mcam kena pukul, haaaa sudahhh. dah macam manaaa mummy nak buat kerja, nak mandi, nak makan segalaaa kalau asyik nak kena baringgg jee sebelah awak nakkk. seronokkk jugak sebab aku boleh tido sama kihkihkih tapiiiii kaw ingat kerja aku 24 jam tido tak payah makan tak payah mandi? :p korang tau aku buat ape? :P


korang nampak tak kain warna hitam depan muka bunga? sebenarnyaaa tu baju busuk akuuuu. :p kihkihkuh. asalnyaa time ni aku nak pegi mandi, dah pukul 3 petang kalau tak silap. 3 petang yang belum makan, belum mandi dan belum buat ape-ape. keje aku baring jeee sebelah bunga. asal bangun dia mesti terkejut. masa ni dua tiga hari lepas dia kena injection tiga bulan hari tu rasanya. tu dia macam manja anyonyonyoo. selalu manja jugak tapi under control. hihi. ;) 

sooo time ni la tibe-tibe aku macam eh, try laa letak baju aku sekejap tengok menjadi tak sebab ada sesetengah orang tua kata, baby ni di awal kelahiran dorang, dia bukan nampak pun mak dia tapiii macam manaaa dia boleh tahu tu adalah mak dia. dan jawapannya adalah dari bauuu dan suara. sooo aku try laaa bagi bauuu aku HAHAHA. :p tak sangkaaaaaaaa menjadik! experimen berjayaaaa! kikiki. ;)) terus cepat-cepat pegi mandi makan dan buat kerja segala. sempatttt laa. takde la macam baruuuu nak turun katil, ehhh dah sedar. baruuu nak melangkah setapak, ehh dah bangun. :) 

aku ada try jugak letak baju syafiq kadang-kadang, tidakknyaaaaa menjadiiiikkk. HAHAHA. nampak sangattttt bau baju syafiq tak berapa menyelerakan. baju busuk aku jugakkkk cukupppp menggoda. miahaha. korang nak try bau? meh aku sua sikitttttt. konpem tido tak bangun-bangun. :p HAHAHAA. haa korang pernah try cara ni? ke cara apa? meh laa share dengan akuuu. mana tauu kottt nanti aku boleh mengexperimenkan dekat bungaaaaa. hihihi. ;))



13 comments:

  1. hahaha.. macam biasa.. entri yg tidak mngcewakan.. akan dipraktikkan smpai msanya nnti.. kih4

    ReplyDelete
  2. kita pun penah bt gak...experiment berjaya sb time tu ank kita deman...mg betul kata org tua bau ibu ni dadah bg ank2...

    ReplyDelete
  3. memang baby-baby ni dia ada satu deria bau ibu je dia nak dia kenal orang lain dia taknak ngade tauuuuu, anak buah aku pun gitu.kalau diangkat senget je kepala nak tetek mak dia....klu rasa mcm lain je melalak mcm kena cubit kata koooo haha..

    ReplyDelete
  4. Nnt bila bunga dh boleh nampak, yaya try fotostat muka yaya byk2 n tampal satu umah, kompem dia senyap...hahaha

    ReplyDelete
  5. Kahkahkah...gelak sebab samaaaaa mcm affan... mmg baju omak dia yg masham ni jugak yg dia selera....

    ReplyDelete
  6. Nmpk gaya lpas ni kna buat cara ni..

    ReplyDelete
  7. hahaahha..bau mak memang mengancam..hehee

    ReplyDelete
  8. Tips ni dulu akk pakai..masa husbnd gi canada 1 bln..tekanan jiwa dibuatnya masa tu..haha

    ReplyDelete
  9. mcm akak dulu tdo bedungkan anak ... masa tdo lah salu buat .. dan mmg lena pun tidurnya... kurang sikit terjaga mengejut²... kot tak tidur xdelah bedung mmg meraunglah bdk tu kuikuikui ...

    ReplyDelete
  10. wahhh menarik gak cara ni..heheh tp my baby jenis ok jer tak pe tak de mamanya kat sebelah pun..asalkan dia kenyang..dia boleh main sorang2..main selimut lah..main jari dia lah heheheh

    ReplyDelete
  11. alamak...nk letak baju dah pakai ker..huhuhu...nanti sampai ke besar mcmana?Bunga cantik nama tu..nanti ada anak perempuan nak guna nama ni gaklah bolehkan?huhu

    ReplyDelete
  12. rare jugak cara ni.. adoiii nape ske baca blog petua mami dah sekrg.. ehehee

    ReplyDelete
  13. Hahahaha..sy pun pernah try..siap selimut lg kan baby..hihi..selalunya jadi la jugak.ada satu masa siap pengasuh mnta baju busuk sy lg,pstu pkaikan kat teddy bear yg besar pulak tue.msti baby sy terpinga2 kan tengk knpa mana dia berbulu satu badan..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...