July 27, 2012

kesilapanku kelegamammu ;p

sumpah sedih. sedih dengan diri sendiri sebab punya la usaha buat puding karamel gula hangus tapi tak menjadikkk! T____T first time babeee, xpe kott. kihkihkih ;) *bercakap xnak kalah. ;p padahal tak de la susah mane ponnn kann. *puiii x__x

masa mula-mula buat, gaya tak nak kalah. memang macam pro habiss. macam. kahkahkah =_=' 
mula-mula siapkan dulu karamel dia. panaskan 5 sudu besar gula dengan 2 sudu besar air. kacau kacau kacauuuu sampai warna keperang keperangan,  siappp! taruk tepi. tapi jangan jadi macam aku. sibuk basuh pinggan sambil kacau-kacau ni. sekali, tak perang dah. legammmmm! T___T tapi sebab confident tahap KLCC kan, sedap ni sedappppp. sebab tak leh nak rasa, main ikut nawaitu je. nak jadi apa jadi laaaa. ;D

 

lepas tu sambung buat puding dia. zass zass zasss, siap. seronok tahap menggelupur abis sebab dah tak sabar nak tengok hasil dia. sekaliiiiiiiiii, time nak kukus, haaaaaa amekk kawwwww! macam mana loyang boleh lagi besar dari pengukus. kenapa aku tak ukur awal-awal muat tak. kenapa xguna loyang kecik. kenapa pengukus ni kecik sangat. KAHKAHKAH. (x____x) kelakar betul. ni la padah telalu teruja. rasa macam nak kukus diri sendiri time time tu jugakkk. hewwwhewww.


nak tak nak, pejam mata, tuang balik segala mak nenek puding karamel ni masuk dalam loyang kecik. bila dah tuang, sah sah rupa paras puding karamel aku xnampak karamel dah. nampak kerakkk. gua redhooooooo. T_____T

 

 
bila dah siap, aku tukar nama. terima la puding karak gula legam aku. sekian. T________T


#tak serikkkk, lepas ni nak try buat lagii. hikhikhik ;))

13 comments:

  1. tapi still nampak sedap la..hehe

    ReplyDelete
  2. Bila buat ni? Id apun buat semalam!! Tapi dengan bangganya mengatakan jadikk.. *ecehh.. eksyen kan..*


    Tapi ida pun jadik cm nadia gak.. loyang lagi besar dari pengukus... cmne buat? Ida suruh huby kemek kemekan tepi tepi loyang bagi muat masuk pengukus.. ahhahahahhaha

    ReplyDelete
  3. nadia...
    aduh,gelak2 akk membaca cerita nadia nih...xper,take this as a lesson...lepasni klo buat pasti jd..dah tau kesilapan di mana-mana..hehee.. :)

    ReplyDelete
  4. ^_^

    Azza pon pena alami
    benda yg sama! Tapi
    tu mula2, oklah.

    ReplyDelete
  5. babe..ni mesti kes xcited guna dapur baru ni.hahahhaa
    bese r tu.. mula2 mask,mmg ade je yg xkene..pastu 2nd time n seterusnya..pejam mata smbil msk.hahaha

    ReplyDelete
  6. Salam Nadia... Salam rindu juga dari kak eMMe, sihat ke syg?
    lame tak balas2 komen kan..kan!
    memasing sibuk dengan hal memasing kan.. InsyaAllah akak tak lupe kat adik akak nan satu ini, hehehe...
    Dik, camner la leh jadi puding karak ni, meh sini akak ajar meh! nak tau tak, puding karamel ni one of my feveret tau dik, sendiri teringin sendiri bikin la, alhamdulillah 1st trial, menjadi plak... the next try tak jadi plak.. tak sedap, hahahaha..nasib la kan..kan... heeee~

    ReplyDelete
  7. muahahaahahahah...opssss akak tergelak plak....sowwi....hehe

    jgn marah ya....takpe takpe...tu br kali pertama...nnti buat lg sekali mesti jadi tau...praktis make perfect omputih kata... :)

    ReplyDelete
  8. sorry.. za tergelak sbb kelakar sgt loyang tu lg besar dr pengukus.. hahaha.. :P

    tp, xper.. 1st trial.. cuba lg..

    ReplyDelete
  9. hahaha adeh gelak guling2.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...