July 24, 2012

dulu aku pengintai tegar

Alhamdulillah. hari ni hari ketiga kita berpuasa. and tahun ketiga aku berpuasa sebagai seorang isteri. eceehhh! ;p bagi aku, tak susah pon berpuasa sebagai seorang isteri di usia muda kecuali, aku palingggg liat nak bangun pagi-pagi nak kena masak. malassssss. tapi pahala ok pahala. kena bangun. hewhewww ;) 


hari ni first time aku pegi terawih dekat masjid jalan ipoh. masuk-masuk je masjid, tiba-tiba aku teringat kenangan lalu. senyum sorang-sorang okeh. ;p tiba-tiba teringat, aku start kapel dengan afiq time aku darjah 5. masa mula2 kapel kalau xsilap aku dekat-dekat nak puasa. dulu mana ada handphone facebook bagai. kalau terserempak, wahhhhhhhhhh hati berbunga riang. *geliiii lagi banyak terserempak lagi bagusssss! tapi setiap kali terserempak, xde la pulak nak bercakap. malu konon. gewammmm. lempang nak? puiii ;p jadi, oleh disebabkan dulu takde teknologi canggih, aku selalu amek kesempatan time bulan puasa. kalau dulu, 30 hari semayang terawih xpernah miss okeh! tak pernah. buat muka inesen, bagitau papa nak gi terawih jugak. papa aku bawakkkk. T__T dia tak tau niat sebenar anak dia. HAHAHA. :D *gelak jahat. tapi paling xboleh blah, setiap malam pergi terawih dengan niat nak intai afiq dari celah-celah kayu tirai antara tempat sembahyang lelaki dengan perempuan. gila keji nawaitu saumarodin dah xbetul. T___T sumpah kelakar. nak duduk saf depan sekali, sanggup duduk paling-paling hujung. janji celah kayu yang ada lubang boleh nampak saf lelaki. boleh? HAHA. moga anak-anak aku tak ikut perangai kekejian aku esok-esok. amin. (x__x) 

dan tadi, time aku sembahyang terawih, mungkin Allah nak uji, hikhik ;) aku sembahyang di tempat yang betul-betul boleh nampak orang2 lelaki sembahyang. kira celah-celah kayu jugak la. ada aku intai si afiq? memang takkkkkkkk la! rasa nak boldkan je takkkkkkkkkkkk tu. HAHAH. :D gila kejam. dah kawen, xyah nak intai-intai bagai. muka tu la yang i hadap hari-hari. tak pernah bosan, tak pernah jemu. buang tebiat ke ape nak main intai-intai lagi. umur dah 23 okehhhh. dulu lain la, hingus pon nasib baik afiq tolong lap kan. hikhikhik ;)) 


# oh lupa nak cakap, selamat berpuasa semuaaaaaaaaaaa! :))

10 comments:

  1. huhuhuhuh... wah kecik-kecik lagi dah bercinta... mmm... lama gak laa awak mengidam sidia yer... tak apa la... at least awak kahwin jugak dgn dia tu... saya doakan kebahagian awak berpanjangan...

    ReplyDelete
  2. hamboii main intai2 ya..seb bek tak ketumbit...so sweet of u....


    lamanya uols bercinta ;)

    ReplyDelete
  3. hahahahaha klaka ok! tringat zaman skola asrama dolu2... intai2 boipren balik tabir langsir mase kat jemaah kat surau hahahaha =P

    ReplyDelete
  4. huhu..slmt berpuasa..nama kita sama, cuma yang bezanya saya tak kawen lagi.. =)

    ReplyDelete
  5. awak...sekarangni walaupun saya dah kahwin...kalau g terawih kat masjid dekat umah mertua..langsir dier leh see thru org lelaki...sementara tgh tunggu solat terawih..tengah zikir...mesti tetap usha2 laki saya gak..tgk dier duk sof mane...sdgkan balik umah leh usha dier lame2 gak..haha

    ReplyDelete
  6. hahaha.. za mmg pernah intai sbb br nk knl kan skrg ni.. :p gitew..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum yaya. sumpah lawak yaya ni. gatai tau. kecik2 dah couple. sheila dulu umur 6 tahun dah pandai pendam perasan. kahkahakha lagi gatai sheila kan ;p

    ReplyDelete
  8. akak baru baca entry ni.. dah nak puasa 2013 baru baca hihihihi, kira jatuh cinta dr keciklah ni yer... alhamdulillah sampai jadi suami ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...