July 17, 2012

rumah macam kapal pecah!

rumah is kapal pecah. ni betul-betul live update. amek gambar terus upload. sebab kepala tengah semak. aku allergic and tak senang duduk kalau tengok kesemakan tahap melampau macam ni. huhu.

ni kelemahan duduk rumah atas langit. xde ruang kosong yang lapang untuk contractor buat kerja. kesian Ah Meng, depan lift pon jadi la. huhu :)

setiap sudut rumah berhabuk hamatttt. kerja aku memantau dari dalam bilik je. hewwhewww ;p keluar bilik pon sebab amek gambar-gambar ni. xpon sebab nak makan. amek makanan, terus masuk makan dalam bilik sambil online. T___T


rumah aku berkapal pecah dari semalam. dan dah dua hari jugak aku xmasak sebab keadaan rumah sangat kritikal. heavennnnnnnnn :D macam mana nak masak kalau dapur dekat depan pintu bilik, tong gas dekat dapur. (x____x)



dan paling xleh bla, masuk2 je pintu rumah, kita akan terus mengadap ke peti ais. dan, meja makan pon dah xde rupa meja. segala mak nenek periuk kuali belanga aku letak situ. takde space ok takde space. rumah aku kecik je.

kekronikan melampau kalau tiba-tiba adik aku mintak nak makan meggi macam semalam. haaa sudah. celah mana meggi, celah mana sudu, celah mana mangkuk. sadissssssssssssssss T____T dah la masak meggi guna air panas je. haha. ruang laundry ni, memang langsung xleh masuk. semua aku main campak dekat situ.


kekapalan pecah ni semua gara-gara nak buat benda alah ni. demi mu kitchen cabinet, aku sanggupppppppppppppppp walau terpaksa berhabuk dua hari dua malam. ada sape-sape free? meh la tolonggggg kemas. petang jap lagi ibu mertuaku nak datang. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa~ xsanggup bagi dia tengok rumah macam gini. nanti dia cakap, mak ai. pemalasnya menantu aku. rumah macam tongkang. nasib baik ibu syafiq rockkkkk, dia steadyyy je. :))




3 comments:

  1. weee ado renovation.. nanti mesti makin cun :D

    ReplyDelete
  2. bestnya renovate umah! lagi2 tang kitchen cabinet! ehehe..takpe tongkang pecah pon janji impian terlaksana! ehehekk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...